-Mehmet-
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 5,893
Sonunda VDSL Altyapıdan Gigafiber'e geçiş yaptım ve çok mutluyum gençleştim resmen 

Daha öncesinde bölgemizde TT VDSL altyapısı vardı ve ortalama 75/15 mbs hızlar alıyordum. Sonrasında sağolsunlar Türknet ve Superonline 2 farklı fiber altyapı getirdi. Ben tercihimi fiyat dolayısıyla Türknet tarafında yaptım ve geçiş işlemlerim 1 hafta önce tamamlandı ve şuan kullanıyorum
Türknet 2 aylık faturamı ücretsiz yaptı ve forumdan bir arkadaşın referans kodunu kullanarak bu süreyi 3 aya çıkarttım. Ayrıca 1200 tl olan kurulum ücretini de 6 ay taksitli olarak faturanıza bölüyorlar onu da yapmayı unutmayın.
NOT : Forumda referans kodu paylaşmak yasak, eğer Türknet'e geçmek isterseniz bana forumdan özel mesaj atın ve size referans kodumu vereyim. Bu sayede iki tarafa da 1 ay ücretsiz internet veriliyor.
Başvurumdan itibaren yaşadığım süreç :
Bölgenizde fiber altyapı varsa direk geçin, gençleştiğinizi fark edeceksiniz. Artık 30 50 gb lık güncellemeleri dert etmiyorum, istediğim filmi diziyi saniyeler içinde indirebiliyorum
Hız durumu : (Verilen Modem, ZTE Markasının H3601P model numaralı kule tipi bir modemi.)
Ethernet ile bilgisayara bağladım ve 900 mbs üstü hızları çok rahat alabiliyorum. WİFİ 6 Telefonumda oda içerisinde 900 mbs hızları çok rahat görüyorum. Evin diğer bölgelerinde de yarısı hızları görebiliyorum.
Ama gigabit internet bile olsa ölü bölge elbet oluyor. Bir odamızda ölü bölge var ama bunun sebebini internete yormak pek mantıklı değildir diye düşünüyorum. Çünkü şöyle anlatayım, modemin önünde ki duvarın arkası direk apartmanın içine bakıyor ve duvar kalın, duvar engelini geçtikten sonra büyük bir ayakkabı dolabı var, dolaptan sonra odaya ulaşmadan bir duvar daha var ve duvarın arkasında kocaman boydan boya bir dolap daha var. İş böyle olunca sinyalin kırılmadan gitmesi pek mümkün değil, 4 engel var çünkü. Orayı artık repeater ile çözmek gerek. Modemi 5 ghz ye çeksem düzelir mi onu da bilmiyorum, bilen arkadaş yazarsa sevinirim.
Bilgisayarda aldığım hız
Eski Türk Telekom'da ki hızım :
Daha öncesinde bölgemizde TT VDSL altyapısı vardı ve ortalama 75/15 mbs hızlar alıyordum. Sonrasında sağolsunlar Türknet ve Superonline 2 farklı fiber altyapı getirdi. Ben tercihimi fiyat dolayısıyla Türknet tarafında yaptım ve geçiş işlemlerim 1 hafta önce tamamlandı ve şuan kullanıyorum
Türknet 2 aylık faturamı ücretsiz yaptı ve forumdan bir arkadaşın referans kodunu kullanarak bu süreyi 3 aya çıkarttım. Ayrıca 1200 tl olan kurulum ücretini de 6 ay taksitli olarak faturanıza bölüyorlar onu da yapmayı unutmayın.
Başvurumdan itibaren yaşadığım süreç :
- 4 Aralık Perşembe : İnternet sitesi üzerinden başvurumu yaptım ve 6 Aralık Cumartesi gününe randevumu aldım.
- 6 Aralık Cumartesi : 20'li yaşlarında olan Türknet çalışanı iki genç arkadaş geldi ve incelemelerini yaptılar. Ardından titizlikle fiber kablo döşeme işlemlerine başladılar. Yol olarak apartman içinde ki doğalgaz hattını kullandılar ve temiz bir şekilde kutu ile bağlantısını sağladılar. Ardından ev içine de aynı titizlikle fiber kabloları bilgisayar kasasına kadar döşediler. Modemi evin farklı odalarına taşımayı düşündüğümüz için fazlalık kablo bırakmalarını rica ettik ve bizi kırmayıp baya baya fazlalık kablo bıraktılar. (ölçmedim ama 50 metreden fazla olabilir, evde ki her yere dolaştırabilirim muhtemelen
)
- 6 Aralık Cumartesi : Ekipler kablolamadan sonra modemi kurdu ve ilk sinyali aldık. Ayrıca boşta kalan fiber modemimi nasıl repeater olarak kullanabileceğimi sordum ve nasıl yapacağıma dair bilgilendirme yaptılar. (fakat iş o ki TT modemin o özelliğini kapattırmış, sadece kablo ile köprü kurabiliyorum
) Ardından gittiler ve bir sorun patlak verdi. Bilgisayar masamı odada farklı bir konuma yerleştirdim, bu esnada modemin ve ont cihazının kablolarını fişten söktüm ve zarar görmeyecek bir yere yerleştirdim. Masamı yerleştirdikten sonra modemi de ayarladım ve ilk startı verdim ama sinyal alamadığımı gördüm. Ardından Türknet müşteri hizmetlerine ulaştım ve bana LOS arızası olduğunu ve hangi gün müsait olduğumu sordular. 9 Aralık Salı gününe randevu oluşturdum ve beklemeye başladım.
- 9 Aralık Salı : Ekipler geldi ve inceleme yaptılar, ardından ont cihazının kısa devre yapmış olabileceğini söylediler, cihazı ücretsiz değiştirdiler ve sorun düzeldi.
Bölgenizde fiber altyapı varsa direk geçin, gençleştiğinizi fark edeceksiniz. Artık 30 50 gb lık güncellemeleri dert etmiyorum, istediğim filmi diziyi saniyeler içinde indirebiliyorum
Hız durumu : (Verilen Modem, ZTE Markasının H3601P model numaralı kule tipi bir modemi.)
Ethernet ile bilgisayara bağladım ve 900 mbs üstü hızları çok rahat alabiliyorum. WİFİ 6 Telefonumda oda içerisinde 900 mbs hızları çok rahat görüyorum. Evin diğer bölgelerinde de yarısı hızları görebiliyorum.
Ama gigabit internet bile olsa ölü bölge elbet oluyor. Bir odamızda ölü bölge var ama bunun sebebini internete yormak pek mantıklı değildir diye düşünüyorum. Çünkü şöyle anlatayım, modemin önünde ki duvarın arkası direk apartmanın içine bakıyor ve duvar kalın, duvar engelini geçtikten sonra büyük bir ayakkabı dolabı var, dolaptan sonra odaya ulaşmadan bir duvar daha var ve duvarın arkasında kocaman boydan boya bir dolap daha var. İş böyle olunca sinyalin kırılmadan gitmesi pek mümkün değil, 4 engel var çünkü. Orayı artık repeater ile çözmek gerek. Modemi 5 ghz ye çeksem düzelir mi onu da bilmiyorum, bilen arkadaş yazarsa sevinirim.
Bilgisayarda aldığım hız
Eski Türk Telekom'da ki hızım :