Öneri Hepsiburada Lenovo R27QE Garanti/İade/Değişim/THH Tavsiye

Cerdukay

80+
Reaksiyon skoru
146
Başlıkta belirttiğim monitörü Aralık 2024 tarihinde Hepsiburada üzerinden HB satılıcı olmak üzere 6.800TL ye satın almıştım. Panelde oluşan yatay çizgiler sonucunda servise yolladım. 2 hafta garanti sürecinden sonra tarafıma değişim raporu gönderildi. Hepsiburada tarafına raporu ilettim. Şuan inceleme aşamasında. 1 3 iş günü içerisinde döneceklerini belirttiler. Başlangıçta müşteri temsilcisi, ürün stokta gözükmüyor deyip direkt para iadesini önerdi ama ben bu durumu kabul etmediğimi, değişim istediğimi belirttim. Şuan inceleme aşamasında. Büyük ihtimalle stok olmadığı için değişim yapılmayacak. Mevcut piyasadan ötürü iade kabul etmek istemiyorum.

1- Stok yok deyip "Para İadesi" konusunda kanunen HB haklı olma durumu var mı? Stok mevzusunun bir gerekçe olmadığı ve son kararın tüketici talebinin olduğu tarzında yazılar okudum. THH tarafında tecrübeli veya bilgili arkadaşlar;
2- Olası bir muadil ürün durumunda hazırlıklı olmak için piyasadaki denk model tavsiyesi;
3- Benzer durumu yaşayan arkadaşların tecrübesi;

Konuyla ilgili yorumlarınıza ihtiyacım var.

NOT: Lenovo-BDH Bilişim müşteri memnuniyeti açısından rezalet bir tecrübe yaşattılar. 2 haftadan fazla sürenin sonucunda, ürün onarılmış ve kargolanmış gibi mail atıp tarafıma değişim formu gönderildi. 20 iş gününe sığınıp, bir raporun 2 haftadan fazla sürmesi (bence) saçmalık. Müşteri temsilcileri hiç bir konuda yardımcı olmuyorlar. Sitelerinde yer alan takip panelinin aynısını sana okuyup geçiyorlar. Umarım bu ikiliye işiniz düşmez.

GÜNCELLEME 1: Hepsiburada para iadesi + 3000TL kupon teklifi (6800+3000=9800TL BÜTÇE)sundu.+1000-2000TL ye kadar bütçe genişletebilirim. Hepsiburada üzerinden TAVSİYE verebilecek var mı?
Daha önce denk gelip gözüme takılan modeller;
1- https://www.hepsiburada.com/msi-27-...reesync-beyaz-gaming-monitor-pm-HBC000061UIK7 (MSI 27" MAG 274QRFW)
2- https://www.hepsiburada.com/msi-27-...ve-sync-pivot-gaming-monitor-pm-HBC000061UR7J (MSI 27" G274QPF E2)
3- https://www.hepsiburada.com/aoc-q27g4xf-27-180-hz-0-5-ms-adaptive-sync-qhd-fast-ips-hdr10-oyuncu-monitoru-pm-HBC00007F58EL (AOC Q27G4XF)
4- https://www.hepsiburada.com/koorui-27-g2721e-320hz-1ms-ips-qhd-gaming-monitor-pm-HBC00009RBZVA (KOORUİ 27" G2721E)

GÜNCELLEME 2 (20/12/2025):
Hepsiburada tarafına 4. seçenekteki monitörle ilgili talep oluşturmuştum. Fiyatı 11.700TL . 9800TL bütçenin kuponla bu fiyata çekilmesini istemiştim. Buna olumlu yanıt vermediler. 3000TL kuponun yetersiz geldiğini, muadil ürünlerin başka satıcılar tarafından 14-15k ya satıldığını ve kuponla beni kısıtladığınız için sitenizde ürün bulamadığımdan bahsettim. Ayrıca kupon yerine +3000TL lik iadeyi nakit olarak yaparlarsa ona da kabul olduğumu belirttim. Alışveriş tutarı dışındaki ödemelerin sadece kuponla desteklendiğini söyledi. Ben THH sürecinden ve mağduriyetten bahsedince 4.şıkta eklemiş olduğum modele göre (11.700TL) kupon için tekrardan talep oluşturduğunu söyledi.
Bendeki monitörün piyasada satış fiyatı 13.8 14k civarı. THH sürecine girersem karşı dava veya ek masraf çıkaracak durumlar yaşanıyor mu? HB bu konuda nasıldır?
- Siz olsanız G2721E modelini kabul eder misiniz? (HZ olayı işime yaramayacak)
- Olası bir G2721E reddinde MSI G274QPF E2 modeliyle yolunuza devam mı edersiniz?
- 14K iade veya değişim raporuyla beraber kazanma olasılığının neredeyse kesin olduğu, ortalama 2-3aylık THH sürecine mi girersiniz?

GÜNCELLEME 3 (22/12/2025): Faturadaki tutar iadesi + monitorün sitelerindeki değeri kadar fark tutarında kupon tanımladılar. Kabul ettim.

Son düzenleme:
aynı monitörden kullanıyorum tecrübelerin aklımda olsun hocam. kanun gereği aynısı veya misli ile değiştirmek zorundalar. lenovo nun 2k 240hz bir monitörü vardı emsal olarak onu talep edebilirsin gibi duruyor

BDH Bilişimden nefret ediyorrum. aynı monitörde 6-7 aydan sonra 2 tane ölü piksel oluştu fakat sırf onlarla uğraşmak istemediğim için göndermedim.

BDH Bilişimden nefret ediyorrum. aynı monitörde 6-7 aydan sonra 2 tane ölü piksel oluştu fakat sırf onlarla uğraşmak istemediğim için göndermedim.
Konuyu uzatmamak için detaylandırmadım. Tam anlamıyla rezillik. Şikayet edecek hiçbir yer yok öyle içimde siniri kaldı ve yuttum. Umarım kimsenin işi düşmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sırf bu yüzden eğer olurda denk gelirsem, Lenovo ürünlerinden uzak duracağım.

G2721e

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,888
Üyeler
186,807
Son üye
intermilan
Geri