Win11 boşta aşırı fazla ram harcıyo ve fps düşüklüğü donma

tayyip28

80+
Reaksiyon skoru
54
başlıktaki ile aynı son zamanlarda aşırı fazla ram harcıyor masaüstünde ve arkada hiçbir şey açık degil o kadar ram tüketicek 8gb var 5 küsür kullanıyo boşta 2 felan kalıyo valorantta hata verip atıyor maç esnasında bende mem reduct kurdum şuan onla idare ediyom ne yapabilirm sürücüde güncellenmiyo ekran kartı irixse intel suport ile güncelliyodum ama hata veriyo silip güncelledim o zamanda intel grafik kontrol merkezi çalışmadı ne yapabilirim

Özelleştirilmiş sade Win 11 kur. Sonuçta yeni özellikler eklendikçe RAM tüketimi artıyor. Ona yapabilecek bir şey yok. Senin RAM'de 8GB. Pek yeterli değil Win11 için.

Özelleştirilmiş sade Win 11 kur. Sonuçta yeni özellikler eklendikçe RAM tüketimi artıyor. Ona yapabilecek bir şey yok. Senin RAM'de 8GB. Pek yeterli değil Win11 için.
degil ama boştaa o kadar kullanması normal degil boşta 2 3 gb felan harcıyordu bu kadar degil bide fps'de düştü baya

başlıktaki ile aynı son zamanlarda aşırı fazla ram harcıyor masaüstünde ve arkada hiçbir şey açık degil o kadar ram tüketicek 8gb var 5 küsür kullanıyo boşta 2 felan kalıyo valorantta hata verip atıyor maç esnasında bende mem reduct kurdum şuan onla idare ediyom ne yapabilirm sürücüde güncellenmiyo ekran kartı irixse intel suport ile güncelliyodum ama hata veriyo silip güncelledim o zamanda intel grafik kontrol merkezi çalışmadı ne yapabilirim
Kral başlangıçta açılan uygulamaların hepsini ayarlardan kapat sadece işine yarayacak olanları aç (ekran kartı yazılımı gibi ) birde uygulamalar kısmına gelerek bütün uygulamaların arka plan izinlerini kapat bunu maalesef tek tek yapmak zorundasın win 10 olsaydı bu tuşla kapanıyordu ama win 11 olduğu için mecbur böyle yapacaksın son olarak da güç seçeneklerine gelerek maksimum performansı seçmen iyi olacaktır ben böyle yaptım ve tamir tamir çalışıyor ama şunu soyliyim 16gb RAM kullanıyorum benimde boşta 5gb kullaniyor bilgin olsun

degil ama boştaa o kadar kullanması normal degil boşta 2 3 gb felan harcıyordu bu kadar degil bide fps'de düştü baya

Win11'in boşta 2-3GB kullanacağını sanmıyorum. Tarayıcı ve arka planda çalışan uygulamalar açıkken şu an 8-9GB kullanılıyor bende.

Özel Windows ya da özellikleri kapatan, kaldıran ek uygulamalarla deneyebilirsin.

DDR3 mü bellek? onlarda daha çok oluyor bellek kullanımı. Bu arada özelleştirilmiş Windows (AtlasOs vs.) kurabilirsin boşta kullanım miktarı 4'e iner.

Günümüz için ve özellikle Windows 11 için 8 GB bellek yetersiz. İkinci elden falan benzer değerde bir bellek bulup takviye yap.

Arkada sadece IDM, Flameshot, Nvidia uygulamaları, Avast var. Avast Defender'ı tamamen kapatmasa da kaynak tüketimini bayağı düşürüyor. Bu haliyle 32 GB sistemde 5 GB bellek tüketiyor. Avast'ı saymazsam diğer araçların tükettiği kaynak çok değil. Nvidia'a da keza lazım olduğundan onu dahil etmiyorum.

2025-12-18_22-52.webp

Özel Windows veya detaylı ayar yapsan da o bellek miktarı işletim sistemi, Steam, Discord ve tarayıcı ile 5-6 GB zaten her türlü aşacak. Ayrıca genelde kullanıcılar arkada Steam, Discord, tarayıcı(Chrome) açıkken boş diye de belirtiyor. Bunlar uygulama ve sistem boşta olmuyor.

Bağlantıda önerdiğim Wintoys ayarlamalarını yapabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,504
Üyeler
187,689
Son üye
DarkReaper
Geri