Clyde
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 768
Geçenlerde G6 OLED monitörüm maalesef kırıldı. Ben de merak ettim içini açmaya karar verdim. Bir kaç yerde görmüştüm "Samsung OLED monitörlerinde Sıvı Soğutma kullanıyor" diye. Aslında ben bunun yalan olduğunu düşünmüştüm. Fakat içerisinden çıkan o Alüminyum parçayı az önce parçaladım ve içerisinde kimyasal bir su çıktı. Yüksek ihtimalle iPhone 17 Pro'da bulunan Buhar Odası Mantığı ile aynı çalışıyor.
Monitörü eski Webtekno gibi parçalamamı "buradan" izleyebilirsiniz. Ben aşağıya fotoğrafları bırakıyorum.
Öncelikle anakart ile panelin arasına şöyle çok ağır ve aşırı kalın bir (termal ped diyeceğim) yerleştirilmiş.
Panelin hemen arkasında şöyle bir alüminyum blok bulunuyor. Kalınlığı güze çok kalın değil ama yeterli diyebilirim.
Monitörün hemen arkası, metal kısmın altı ise bu şekilde gözüküyor ve içerisinde plastik harici bir katman yok.
Bizim ilk gördüğümüz, dokunabildiğimiz katman ise bu şekilde gözüküyor.
Monitörü eski Webtekno gibi parçalamamı "buradan" izleyebilirsiniz. Ben aşağıya fotoğrafları bırakıyorum.
Öncelikle anakart ile panelin arasına şöyle çok ağır ve aşırı kalın bir (termal ped diyeceğim) yerleştirilmiş.
Panelin hemen arkasında şöyle bir alüminyum blok bulunuyor. Kalınlığı güze çok kalın değil ama yeterli diyebilirim.
Monitörün hemen arkası, metal kısmın altı ise bu şekilde gözüküyor ve içerisinde plastik harici bir katman yok.
Bizim ilk gördüğümüz, dokunabildiğimiz katman ise bu şekilde gözüküyor.
Son düzenleme: