Edge'yi silmeye çalıştım ve sanırım pcyi bozdum

Fevkalade

80+
Reaksiyon skoru
94
Merhabalar.
Cs oynarken fps düşüyordu bende görev yöneticisinden bakındım ve edgeyi gördüm.Kanıma dokundu ben bunu nasıl silerim diye araştırdım ve saçma şeyler yaptım.
Windows klasöründen ismini değiştim random dosyaları sildim falan.Neyse en sonunda sildim fakat şimdi ara çubuğuna tıkladığımda uygulamalar gözükmüyor ve arama çubuğu çalışmıyor.
Edgeyi geri yükledim açtım fakat düzelmedi ne yapmalıyım?
SORUN :

Merhabalar.
Cs oynarken fps düşüyordu bende görev yöneticisinden bakındım ve edgeyi gördüm.Kanıma dokundu ben bunu nasıl silerim diye araştırdım ve saçma şeyler yaptım.
Windows klasöründen ismini değiştim random dosyaları sildim falan.Neyse en sonunda sildim fakat şimdi ara çubuğuna tıkladığımda uygulamalar gözükmüyor ve arama çubuğu çalışmıyor.
Edgeyi geri yükledim açtım fakat düzelmedi ne yapmalıyım?
SORUN :
Ya windows isosu ile tamir edeceksin yada yaptığın değişiklikleri geri alacaksın neyi değiştirdiğini bilmeden düzeltmesi zor en kolay yol tamir

Windows search indexeride silmişsin yada durdurmuşsun sanırım.

Ayrıca edgeyi silmenize gerek yok arkaplandan kaldırsanız yeter.

Edge ayarlarından arkaplanda çalışmayı kapatın.

1766837450611.webp

Ya windows isosu ile tamir edeceksin yada yaptığın değişiklikleri geri alacaksın neyi değiştirdiğini bilmeden düzeltmesi zor en kolay yol tamir
windows isosu ile tamir nasıl oluyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windows search indexeride silmişsin yada durdurmuşsun sanırım.

Ayrıca edgeyi silmenize gerek yok arkaplandan kaldırsanız yeter.

Edge ayarlarından arkaplanda çalışmayı kapatın.

Alıntıyı görüntüle
hizmetler kısmından windows search otomatikte şuan.Kapatıp otomatiğe geri çektim falan işe yaramadı.

hizmetler kısmından windows search otomatikte şuan.Kapatıp otomatiğe geri çektim falan işe yaramadı.
Format isosunu dışa aktarıp setup çalıştırıp verileri koruyarak format attırıyorsun

SFC /SCANNOW
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

bir istersen bunu dene bu ayar windows ayarlarını ilk haline geri çevirir bilgi kontrolu yapar sistemi analiz eder arızaya yavaşlığa sebep olan herşeyi düzeltir, genel ayarları uygular

Bu da olmazsa o zaman sistemi geri al önceki tarihlere

Gördüğün gibi edeyi arkaplandan kaldırmak yeterli silmene gerek yok

Bu tarayıcılarda eskiden 300-500mb harcardı ne ara GBlara çıktı anlamaadım

1766847948579.webp

O kadar uğraşasım yok diyorsan format at. Elle silinenleri tamir etmek zor değil, imkânsız. Çünkü silinmemiş görünüyorlar.

buraya nereden giriyoruz
Edgeyi açık sistem uzerinden silmek pek iyi bir yontem degil ve tam anlamıyla temizleyemezsin. Ki sistemi bozarsın
En iyi çozum, sistem dosyaları wim uzerinden açarak kalıntısız silmektir.
Edge silip ve guncellene ile gelmesin istiyorsan çozum:
1. Aşama senin işini görür..

Ben silinmesini önermem. Windows+G tarayıcı veya Chat GPT kullanıyorsanız hepsi Edge webview'e bağlı. Keza sol taraftaki haberler menüsü, arama kutusundaki internet haberleri falan da.

Yukarıdaki yöntem ile Edge arka planda çalışmasını kapatabilirsiniz. Ayrıca Edge Ublock Origin yükleyip, oyun içi Steam vb. reklamlı tarayıcısı yerine Win+G ile açarak kullanabilirsiniz. Bir de Chrome, Vivaldi veya Opera kullanıyorsanız terk edip Edge geçmenizi öneririm. Performans ve özellik konusunda belki Vivaldi ile yarışamazlar ama diğer iki tarayıcıdan daha iyiler. Gizlilik isteyenler zaten Brave, Firefox ve Gecko tarayıcılarında kalıyorlar.

Geri