9070 XT 4K için uygun mu ?

3 aydır 9070 XT kullanmaktayım. 4K'da 60 fps çok rahat alırsınız ama bahsetmek istediğiniz şey akıcılık ise en az 90+ fps almalısınız ki mantığı olsun. Misal ben Space Marine 2'yi 4K'da oynuyorum FSR + FG sonuçlar muazzam. Görüntü kalitesi zaten acayip oluyor. 1440p Ultra'da temiz bir 3 senesi var bence. Tabii oyunların optimizasyonu da önemli.

4K iyidir sadece otun oynamıcaksın sonuçta. İnternette gezerken bile güzel geliyor göze. Film dizi video vs çok daha zevkli. Oyunlarında çoğunu fsr la vs rahat oynarsın.
Evet film ve dizi gibi şeyler için de gerçekten güzel olur.FSR ise DLSS kadar gelişmiş olmasa da yani en azından oyun sayısı açısından ben de sizin gibi düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

görüntü çamur olma problemi monitördeki PPI yoğunluğuna bağlıdır. 27 inchlik 1080p monitör ile 24 inch 1440p monitörye piksel yoğunluğu çok farklıdır. 24 inchten 27 inche geçince aynı şekilde çamurlaşma hissedilir. 4K çözünürlük SweetSpot 32inch, 2k için 27inch, 1080p için 24 inchdir. bundan baz alarak tahmin yürütürsünüz.
O halde bu bahsettiğim monitör ile birlikte 4K oynayamadığım zamanlarda 1440P ye çekmek sorun yaratmaz.

3 aydır 9070 XT kullanmaktayım. 4K'da 60 fps çok rahat alırsınız ama bahsetmek istediğiniz şey akıcılık ise en az 90+ fps almalısınız ki mantığı olsun. Misal ben Space Marine 2'yi 4K'da oynuyorum FSR + FG sonuçlar muazzam. Görüntü kalitesi zaten acayip oluyor. 1440p Ultra'da temiz bir 3 senesi var bence. Tabii oyunların optimizasyonu da önemli.
4K 60 fps aslında benim için yeterli sayılır zaten FSR ile birlikte felaket bir fps boost yakalayabiliyor çoğu oyunda.4K 160 HZ bir monitörde de ortalama 70 fps beni tatmin eder diye düşünüyorum.

2k
Herkese merhaba,9070 XT ve ryzen 7 7800X3D işlemcili bir sisteme sahibim.Hem fps oyunları hem de hikayeli oyunlar oynuyorum bundan dolayı hem iyi görüntüye hem de yüksek hz değerine önem veriyorum.Bu sistem ile istediğim oyunları 4K çözünürlükte donmadan oynayabilir miyim bilmiyorum.Test videolarına bakıyorum fakat oralardan net bir karar vermek doğru olmaz diye düşünüyorum.Aklımda dual modlu bir monitör mevcut.Bu istediğim monitör hem 4K hem de 1080P çözünürlükte görüntü verebiliyor.Ayrıca 1080 P için 320 HZ 4K için ise 160 hz tazeleme oranı var.Fakat araştırmalarıma göre 2K monitörü öneren de çok fazla insan var.İstediğim monitör budur https://www.incehesap.com/philips-e..._medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.19.3
2k oled daha sağlıklı olur gibi piyasa 4k için uygun kart yok. 9070xt ile oynar mısın paşalar gibi oynarsın ama giriş seviye bir 4k kartı olduğu için ileri zamanlarda vramsel sorunlar yaşatabilir oyunları optimize etmiyorlar çünkü.

2k

2k oled daha sağlıklı olur gibi piyasa 4k için uygun kart yok. 9070xt ile oynar mısın paşalar gibi oynarsın ama giriş seviye bir 4k kartı olduğu için ileri zamanlarda vramsel sorunlar yaşatabilir oyunları optimize etmiyorlar çünkü.
2K OLED gerçekten güzel bir seçenek fakat fiyat farkı tam 2 kat.

Evet film ve dizi gibi şeyler için de gerçekten güzel olur.FSR ise DLSS kadar gelişmiş olmasa da yani en azından oyun sayısı açısından ben de sizin gibi düşünüyorum.

O halde bu bahsettiğim monitör ile birlikte 4K oynayamadığım zamanlarda 1440P ye çekmek sorun yaratmaz.

4K 60 fps aslında benim için yeterli sayılır zaten FSR ile birlikte felaket bir fps boost yakalayabiliyor çoğu oyunda.4K 160 HZ bir monitörde de ortalama 70 fps beni tatmin eder diye düşünüyorum.
çamurlaşma problemi 4K dan 2k ya çekerseniz yazılardaki hafif kesiklerden hissedilir. ama 27 inch 4k alıcaksanız 2K çözünürlükte bile güzel görüntü verecektir. gözünüz bi kere alıştınmı çözünürlük düşürdüğünüzde çamurlaşma hissediliyor. HZ gibi düşünün göz 165hz alışınca 60hz nasıl kasıyo gibi hissettiriyosa çözünürlükte aynı durumda. aktif G65B monitör kullanıyorum. rekabetçi oyunlarda 1080p geçirince ben bile bazen çamurlaşmayı hissedebiliyorum.

Geri