Tez vakitte türkiyeden taşınmak istiyorum fakat ailem

Reaksiyon skoru
4
Yaş 18 Sokakta bile yürürken bıçaklanma ihtimalinden tür ekonomiye bir ton sebep sayabilirim bunlar zaten genel sorular ailemle bu konu hakkında konuştum fakat pek sıcak bakmıyorlar ancak ben en kötü 3 5 aya düzeleceğini düşünüyorum biraz para biriktirip gittiğim ülkede ticaret ne bileyim tarım gibi sektörlere girişebileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum ancak kafam çok karışık sizce gidilebilecek bir yer varmı yoksa fazlamı korkak davranıyorum sohbet gibi olsun hemde tavsiye verin okuyup zaman ayırıp yazıcak herkese teşekkürler

Selamlar, gitmek istiyorumla olmuyor bu işler malesef. Sana burada vatan, millet, sakarya muhabbeti yapmayacağım ama iyi bir ülkeye gitmek istiyorsan kolay kolay vize veya çalışma izni alamazsın. Hatta turistik amaçlı bile zor şuan. İlla da kafaya koyduysan ilerde fikrin değişmez ise sana nacizane tavsiyem şunlar olur.
Yeni reşit olmuşsun. Borç yapma, kredi kartı kullanma.
Hedef koy, gideceğin ülkeyi araştır belirle.
Para biriktir. TL değil.
Yabancı dil öğren, öncelik İngilizce.
Suça bulaşma, sakin bir hayat yaşa.
Ne tür bir gidiş olacak, ülkeden ülkeye değişir. Alacağın vize türünü belirle.
Gitmene engel olabilecek seni buraya bağlayacak her türlü aktiviteden uzak dur.

Yaş 18 Sokakta bile yürürken bıçaklanma ihtimalinden tür ekonomiye bir ton sebep sayabilirim bunlar zaten genel sorular ailemle bu konu hakkında konuştum fakat pek sıcak bakmıyorlar ancak ben en kötü 3 5 aya düzeleceğini düşünüyorum biraz para biriktirip gittiğim ülkede ticaret ne bileyim tarım gibi sektörlere girişebileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum ancak kafam çok karışık sizce gidilebilecek bir yer varmı yoksa fazlamı korkak davranıyorum sohbet gibi olsun hemde tavsiye verin okuyup zaman ayırıp yazıcak herkese teşekkürler
Bunlar plansız programsız yapılacak şeyler değil. Örneğin hiçbir araştırma yapmadan ABD'ye gidip hastanelik olduğu ilk yılda tüm birikimini kaybeden var. Ondan sonra geri geliyorlar.

Geri gelince "sen çıkmıştın hahaha almıyoruz" diye gümrükte durdurmuyorlar sıkıntı yapma. Ne kadar erken gidersen o kadar rahat tutunursun.

Çalışma izni alanlar bile çok zor dayanıyor bazıları geri geliyor. Öyle kolay değil gidip bir şekilde hallederiz demek.

Çalışma izni alanlar bile çok zor dayanıyor bazıları geri geliyor. Öyle kolay değil gidip bir şekilde hallederiz demek.
Hadı gidiyoruz diyip gitmeyeceğim tabi araştırma şart illa ABD falanda olmasına gerek yok sadece düşünce olarak var hayata geçirmek istersen başıma ne zorluklar gelir neler yapmam gerek bunu sormak istemiştim

Durumun varsa git

Cok fazla Sosyal medya Icerigi tuketme oncelikle Yoksa bu hale geliyonuz

Yani Cok kolay oldugunu falan saniyorsun galiba ? yani Ne vize mevzusundan bahsetmissin alabilirmiyim veya vizesiz gidip calisip yasayabielcegim iyi yer diye sormamaissin Ayni sekilde hadi diyelim vizeyi aldin calisma iznini nasil alacan onuda gecmissin hadi bunada neyse o gidecegin ulkenin dili sende yok zorlu kyasarmiyim vs. diye bile sormamissin sonra orda dil olmadan ne ara is bulabilecegine kanaat getirmissin oyle

Yani yanlis anlama seni kotulemiyorum sadece Demek istedigim sosyal medyayadaki gibi veya burada seni gazlayanlar'in klafina ve gazina gelme o isler o kadar koaly degil iste arastircam iste soyle iste boyle vs. diyerek olmuyor onlar millet enayi mi niye green card bekliyor sence az bi dusun ? cunku oyle elini kolunu sallayarak gidip orda yasayip + calisma izni alamiyor kimse kolay kolay evet kacak yollar vs. var ama onlarda hem cok maliyetli hatta artti onlarinda fiyati diye biliyorum hemde eskisi gibi ulkelerde cat diye almiyor en buyuk ornegide amerika Trump geldiginden beri gocmenlerin girmemesi icin ne gerekiyorsa yapiyor yani kacak gidecem dersen riskli, yok farkli yolla gidecem dersen oda cok ama cok para gerektiriyor dolar bazinda bide ayrica zaten o kadar paran varsada o zaman turkyiedede rahat hayat yasarsin merak etme

Yani oyle cikayim demekle olmuyor cikip geri donen bin pisman olan gorduklerim var yani onlarda Bakarim basimin cagresine bir sekilde hallederiz dedi ama olmayincada olmuyor iste sansda onemli tabi yanlis anlama bir sekilde gidip orada kalan ve hayatini mutlu sekilde surduren tanidiklarimda var ama iste tercih senin

Hadi gidiyorum bir iş bulur yaparız ya denecek bir iş değil bence. Öyle düşünüp gidenler gittiği ülkelerde sürünüyor genelde. Ciddi manada burada yapamayıp orada yapabileceğin bir şey varsa planlı programlı olarak gidebilirsin.

Kesinlikle evet terk et bu ülkeyi bencede önerim Hollanda Kanada felan böyle çok göçmen sever liberallerin bulunduğu ülkelere git.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,168
Üyeler
188,536
Son üye
Hümeyra parlak
Geri