Yardım Hoparlör'ümden oyuna girince cızırtı sesi geliyor

BERKANY

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,424
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Asus B 450 mk 2 anakarta sahibim.Düz boşta youtube google veyahut kick vs herhangi boş aktivitelerde hoparlörümde cızırtı yok iken, oyuna girdiğimde hoparlörden cızırtı geliyor.
Hoparlör modeli : Rampage RMS-X9 2.0 RGB Işıklı Multimedia 5V 30dB Gaming Oyuncu Speaker

Konuyu kısaca özetleyeyim.Oyuna girdiğimde tüm sesleri kapatıp dinlediğimde cızırtı sesi geliyor.Bütün USB soketlerinde bu ses geliyor.Ancak USB'sini powerbank usbye taktığımda jakı da PC'ye taktıgımda cızırtı gelmiyor.İnternette birçok yerde baktığımda anakart da arıza olabilir diyorlar.Farklı bir prizde de aynı şekilde denedim sorun yine aynı.Bazı sitelerde kondensatör arızası olabilir ilerde de patlayıp anakartı kullanılamaz hale getirebilir diyorlar o yüzden sizlere danışmak istedim. Akım korumalı priz kullanıyorum.Sorun hoparlör de olsa USB'sini Powerbank'a da taktıgımda da cızırtı gelirdi ama gelmiyor.Başka bir hoparlör denedim onda da cızırtı yaptı sorun anakartta herhalde.Derdim bu sorun giderilebilir mi ve arızanın tam adı ne olarak geçiyor.Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Sorunun ne olduğunu ögrenirsem ve yaptırılabilir ise yaptırayım yoksa bir süre daha böyle kullanılabilir mi vs onu ögrenmek istiyorum.Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler.

Aynı sorun bende de var ses çalarken sıkıntı yokta boşta dururken cızırtı geliyor

TFT oynuyorum şuan mesela.Sesi komple kapattım sadece hoparlör açık cızırtı sesi geliyor.Anakart'ı götürüp baktırmayı düşünüyorum ama sorun ne onu da bilmiyorum.Bu beni böyle çok rahatsız etmez ama uzun vadede diger ekipmanlara zarar verirmi (Ekran kartı,ram vs.) onu merak ediyorum.İnternette ya bobin arızası ya da kondensatör arızası diyorlar.Benim bilgisayar hiç kapanmaz belki uyku modunda elektrik akımı hoparlörümü bozdu desem o da değil taş gibi çalışıyor.Valla 1 haftadır keyfim yok sorunu çözemediğim için.

Bende de şöyle bir durum var. Boştayken kulaklıktan cızırtı sesi geliyor. Mouse u hareket ettirince cızırtı sesi artıyor. Biraz araştırdım frekans çakışması olabiliyormuş. Ses kartının kalitesinden de kaynaklanabiliyormuş. Belki benzer bir durumdur.

Bende kulaklıkta hiçbir şekilde bu sesler gelmiyor.Yükte (oyundayken) cızırtı geliyor.Bazen az bazen çok geliyor ama cızırtı kesin geliyor.Kral Ses kartım kalitesiz diyelim.Harici ses kartı alsam USB'yi yine anakarta takacağım benim için bir şey değişmeyecek yine cızırtı olacak o çözüm değil benim için.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,832
Üyeler
187,737
Son üye
mukose
Geri