kafanıza takmayın kullanın geçin hocam, cwsiz kart bulmak samanlıkta iğne aramayı benzetiyorum ben, en azından kendi tecrübelerimden. u.v ile zaten baya azalıyor ses rahatsız ediyorsa aklınızda olsun, boş yere fps sabitleme falan uğraşmayın.9070 xt sapphire nitro plus kullanıyorum, bende de var %75 gpu kullanımından sonra başlıyor fakat pek az ses geliyor, artık kulağım alıştı ya da ses çok az, 2 arkadaşım da aynı kartı kullanıyor, onlarda da var, gigabyte kullanan arkadaşım da aynı şekilde fakat hiçbirimiz sorun yapmıyor, pek de sorun yapılacak bir problem olduğunu düşünmüyorum, Nvidia kısmında da bu tür şikayetler var, teknoloji şans işi diyorum xd
Hocam oc olmayan ve oc model diye bir ayrım yok diye biliyorum nitro+ modelinde. techpowerup sitesinde nitro+ tek 1 tane var 2 ayrı model yok.oc modelmi oc olmayan modelinde soğutma performansında v.b sıkıntı varmış
pardon pulse modelinde varmış o sıkıntıHocam oc olmayan ve oc model diye bir ayrım yok diye biliyorum nitro+ modelinde. techpowerup sitesinde nitro+ tek 1 tane var 2 ayrı model yok.
Hocam Furmark gibi testlerde sistemi kararlı bir yük altına sokarsınız ve bobinlerdeki titreşim sesi (coil whine) de bu sabit düzene uyum sağlar ve titreşim stabilize olur. Ancak oyunlar dinamiktir. Bir an patlama olur güç fırlar, bir an gökyüzüne bakarsınız güç düşer. Bu ani akım dalgalanmaları (ripple), bobinlerin üzerindeki manyetik alanın sürekli değişmesine ve daha fazla mekanik titreşime (dolayısıyla sese) yol açar.Arkadaşlar işin garibi mesela stokta furmark yapıyorum yani o ses inanılmaz az var. Tamam var ama çok çok az. Ama oyunlarda delleniyor alet. Furmarkta 330w sabit çalışıyor bu arada ona rağmen çok çok az ses. Ama oyunlarda delleniyor sebebini anlayamadım.
9070 XT kullanıyorum taş gibi kart nedir problem?Forumda öve öve bitiremediğiniz amd ve 9070xt buyrunuz.
Bilmem hocam şans işi sayısal loto gibi kazanan övüyor kaybeden sövüyor. Kumar oynamaktan farkı yok amd kart almanın. Parasıyla rezil olmak isteyenler buyursun.9070 XT kullanıyorum taş gibi kart nedir problem?
Hocam sayısal lotodan ziyade vs. Dediğim gibi furmarkta 330w tüketirken bile cw sesi yok. Sadece valorant tarzı 800-1000fps alabildiğim oyunlarda kart ciyuv ciyuv ses çıkarıyor. Ha bu da olmaması gereken bir şey ama yapcak bir şey yok 35k ya bu kadar diyorumForumda öve öve bitiremediğiniz amd ve 9070xt buyrunuz.
SAT kurtul hiç öyle 600 den düşüp 60'a sabitleyelim oyunlarına gelme o yapacağın 300km Ferrari'yi100 hız sabitlemeyle kullanmaya benzeyecek o zaman rtx 3050 8 gb de işini görecekti. Üç hafta önce 31'e aldığım sapphire 9070xt üç bin zararına sattım. Sattığım arkadaş fiyatlar yükselecek neden satıyorsun dedi ihtiyaç(kulak zarı hasarı) dedim yerine 2. el 2 aylık 5070Tİ aldım ve kart 301 watt çekerken cs2'de 840 fps sessiz sedasız takılıyoruz. Arada oyunu bırakıp kulaklığı çıkarıp kartla sohbet ettiğimiz oluyordu.Merhaba. PSU A750GL modüler (450w kabloya sahip) ve Vatan'dan bir OEM PC almıştım. Önceki ekran kartım Gaming X Trio 6800XT idi ve hiç sesten şikayetim olmamıştı (Kasam yerde bu arada). Bugün ise 6800XT'yi çıkartıp yerine 9070XT kurdum, DDU ile sürücüleri kaldırdım yeniden kurdum vs. ve Valorant'a gireyim dedim. Girer girmez daha oyunun menüsünde fena bir cızırtı tarzında ses vardı. PSU'yu yerinden çıkardım ayrı bir yere aldım ve sesin PSU'dan çıkmadığına da emin oldum. Yerdeki kasada bile çok net duyulan bir CW var sizce bu normal mi bu kadar olması? 6800XT de yüksek güç watt değerlerine çıkıyordu fakat onda bu tarz sorunlar yaşamamıştım ve canım inanın çok sıkıldı. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Mesela Valorant'ta 800 FPS alıyorsam bunu 300'e vs. düşürünce ses kesiliyor, ekran kartı 300W'lardan 60W'lara iniyor.
Hocam siz satmışsınız gene bende rx 5700xt vardı zamanında kutusuyla beraber çöpe attım direk satacağım adama yazık diye rtx 2060 super almıştım o dönem.SAT kurtul hiç öyle 600 den düşüp 60'a sabitleyelim oyunlarına gelme o yapacağın 300km Ferrari'yi100 hız sabitlemeyle kullanmaya benzeyecek o zaman rtx 3050 8 gb de işini görecekti. Üç hafta önce 31'e aldığım sapphire 9070xt üç bin zararına sattım. Sattığım arkadaş fiyatlar yükselecek neden satıyorsun dedi ihtiyaç(kulak zarı hasarı) dedim yerine 2. el 2 aylık 5070Tİ aldım ve kart 301 watt çekerken cs2'de 840 fps sessiz sedasız takılıyoruz. Arada oyunu bırakıp kulaklığı çıkarıp kartla sohbet ettiğimiz oluyordu.