30 euro gümrük muafiyeti tamamen kaldırıldı

jumbumdan geç teslimat ürün almıstım onu etkiliyormu ?

Yok kanunda yazan önemli olan kanun yayınlandıktan 1 ay sonra geçerlidir diye madde var önemli olan o.
1767807108218.webp

Ben şimdi anlamadım bu mevzuyu.
30 Euro sınırı vardı üstünü alırsak gümrükten geçmiyordu diye biliyorum bu yüzden almak istediğim şeyleri yurtdışından getirtemiyordum.
Şimdi 30 Euro kalktı ama vergisel ve gümrüksel bağlamda vergi durumları artarak komple yurtdışından limitsiz alışverişe izin mi verildi?

Her zaman ithalat yaptıkları için onları bağlayan durum yok zaten. Sürekli bi gümrük müşaviri ile anlaşarak veya kendileri işlemleri yaparak ithalat yaptıkları için etkilenmezler bu durumdan. İthalat yasaklanmadı bireysel alım istisnası denen şey ortadan kaldırılarak ithalatçı godomanlar memnun edildi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben şimdi anlamadım bu mevzuyu.
30 Euro sınırı vardı üstünü alırsak gümrükten geçmiyordu diye biliyorum bu yüzden almak istediğim şeyleri yurtdışından getirtemiyordum.
Şimdi 30 Euro kalktı ama vergisel ve gümrüksel bağlamda vergi durumları artarak komple yurtdışından limitsiz alışverişe izin mi verildi?
1500 euro'ya kadar ürünler zaten gelebiliyordu ama ekstra vergiler,gümrük müşaviri vs ödemek gerekiyordu. 30 euro altında bunlara gerek kalmadan hızlı kargo taşımacılığı ile direkt %60 vergi ödeyip ürünü alabiliyordun. Artık o yok 1 euro luk bile ürün alsan gümrük müşavir ücreti,ekstra vergiler vb birçok şey ödeyeceksin böylelikle 1 liraya aldığın şey sana binlerce liraya patlayacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,188
Üyeler
187,467
Son üye
h4rakirikill
Geri