6+2pcı e kablo yetersizliği

dönüştürücüler kalitesiz oluyor genelde çünkü.
Sen öyle hesaplıyorsun da bilgisayar kalanı oradan çekeyim diye hesaplamıyor işte. Örneğin 350W gücü 50 anakarttan 100-100-100 8 pin girişler diye böler maks 20-30W gibi güçler için tasarlanan Sata veya Molex girişine kafadan 50W yük bindirirsin bu da o kabloların aşırı ısınmasına sebep olur. O yükle bir de 2-3 saat oyun oynadın mı büyük ihtimalle kabloları erimiş halde bulursun.

Eskiden kullanmıştım bu dönüştürücüleri ama bendeki kart 50W güç çekiyordu, aslında anakarttan bile tüm gücünü alabilir ama tüm gücü Molex/Sata dan çekse bile giriş başı 25W güç düşeceği için güvenli kalıyordu.
peki zaten cepte olan 2tane pcı 8 pin in yanına diğer 300w ı kullanabilmek için bi converter alsam bu durumu çözer mi?
Gemini a sorduğumda pcı 5.0 ların yani 12 pinlerin bu şekilde dönüştürülemeyeceğini söyledi , pcı 5.0ların güç ile birlikte akıllı kablolar olduğunda sıkıntı yaratacağını söyledi ama internettede bu tarz converterlar buldum. bunların kalitelisini almak durumu çözebilir mi yoksa gemini ın dediği doğru mu ?
1767793881774.webp

peki zaten cepte olan 2tane pcı 8 pin in yanına diğer 300w ı kullanabilmek için bi converter alsam bu durumu çözer mi?
Gemini a sorduğumda pcı 5.0 ların yani 12 pinlerin bu şekilde dönüştürülemeyeceğini söyledi , pcı 5.0ların güç ile birlikte akıllı kablolar olduğunda sıkıntı yaratacağını söyledi ama internettede bu tarz converterlar buldum. bunların kalitelisini almak durumu çözebilir mi yoksa gemini ın dediği doğru mu ?
Alıntıyı görüntüle
buna 4k verecegine ustu 2 daha koy raijintek cratos al

Alıntıyı görüntüle
Doğru olabilir, o kabloda ek haberleşme pinleri vardı. Zaten o parayı bir dönüştürücüye vereceğine yeni PSU alırsın 😀

bunu bulduğun yeri atar mısın acaba bi ton converter felan yazdımda çıkmadı bu
Rastgele google fotolara tıkladım Türliyede yoksa vöyle bir şey başka birinden ikinci el psu takaslamaya çalış yoksa dediğim gibi garantiyi kaybetmek pahasına kablo lehimle en ucuz bu çünkü

Geri