ust mesajda anlattim.Dikkatli baktım da kutunda 4 tane pci girişi yazıyor nasıl 2 adet yok psu modüler ve kendin mi kaybettin kabloları yoksa lehimli kabloları ve senin psuda mı yok kafam karıştı
2X4 molex to 9 pin ile durumu çözebilir miyin yeterli beslemeyi yapar mı acaba?Merhabe öncelikle
Bundan bikaç ay önce hazır bi sistem aldım aldığım sistemde psu olarak fsp hydroK 750w bir psu tercih ettim , tercih ettiğim psu da yakın zamanda yapacağım gpu upgrade i için özellikle yeterli pcı e çıkışına dikkat ettim ki 4x 6+2 pcı çıkışı olduğunu biliyordum.
Şimdi yeni ekran kartımı sisteme upgrade edicem ancak 2 tane daisy chain olarak birbirine bağlı pcı6+2 kablo dışında diğer 2sini bulamıyorum .
Yeni ekran kartımda 8x3 pcı bağlantısı istiyor.
Birde psu modüler değil onuda belirtim ve psu dan çıkan boşta 6x2 yani 12 pin 300w bi çıkış daha var , youtubeda aynı psu nun videolarına baktığımda da bu millette olmayan bi çıkış, yeni rtx kartlarda bu kullanılıyo heralde .
Sorum şu bu 2 tane birbirine daisy chain olarak bağlı 6+2 pcı kablosunun dışında bir adaptör ile bu 300w 6x2 pin li kabloyuda 8 pine çevirerek kullanabilir miyim ?
Fotolarda youtube dan bulduğum normalde benim psu mun olması gereken kablo çıkışları ve şu an elimdeki 300 w kablo çıkışının fotoları var
riskli, kablosu yanan arkadaslar da var yanmayan da var.isi sansa birakmamak en iyisi.2X4 molex to 9 pin ile durumu çözebilir miyin yeterli beslemeyi yapar mı acaba?
Üzerindekinden daha az güç girişi ile çalışmaya izin veren seriler var.Hiç bir ekran kartında 3 olmasına rağmen 2 ile çalışmaya izin vermez aklında olsun bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yok işte sadece 1 tane daisy chainli var 2 tane 8 pin var yani bi tane daha yok
2x sata to 8 pin yapsam ? yani daha çok neden yanıyo veya neden olmuyo kısmını çözmeye çalışıyorum.riskli, kablosu yanan arkadaslar da var yanmayan da var.isi sansa birakmamak en iyisi.
dönüştürücüler kalitesiz oluyor genelde çünkü.2x sata to 8 pin yapsam ? yani daha çok neden yanıyo veya neden olmuyo kısmını çözmeye çalışıyorum.
internette örneklerine baktım şimdi 75 w zaten anakarttan çekiyo bunun yanında 2x8 daisy chain ile 2 yuvayı dolduruyorum zaten 280-250 w ta ordan satalar 60w diye biliyorum ordan çeksem gerisini yanma riski yine güç binmesinden mi olaibliyo acaba ?
Matematiksel olarak olması lazım rahatlıkla.
Sen öyle hesaplıyorsun da bilgisayar kalanı oradan çekeyim diye hesaplamıyor işte. Örneğin 350W gücü 50 anakarttan 100-100-100 8 pin girişler diye böler maks 20-30W gibi güçler için tasarlanan Sata veya Molex girişine kafadan 50W yük bindirirsin bu da o kabloların aşırı ısınmasına sebep olur. O yükle bir de 2-3 saat oyun oynadın mı büyük ihtimalle kabloları erimiş halde bulursun.2x sata to 8 pin yapsam ? yani daha çok neden yanıyo veya neden olmuyo kısmını çözmeye çalışıyorum.
internette örneklerine baktım şimdi 75 w zaten anakarttan çekiyo bunun yanında 2x8 daisy chain ile 2 yuvayı dolduruyorum zaten 280-250 w ta ordan satalar 60w diye biliyorum ordan çeksem gerisini yanma riski yine güç binmesinden mi olaibliyo acaba ?
Matematiksel olarak olması lazım rahatlıkla.
Sen öyle hesaplıyorsun da bilgisayar kalanı oradan çekeyim diye hesaplamıyor işte. Örneğin 350W gücü 50 anakarttan 100-100-100 8 pin girişler diye böler maks 20-30W gibi güçler için tasarlanan Sata veya Molex girişine kafadan 50W yük bindirirsin bu da o kabloların aşırı ısınmasına sebep olur. O yükle bir de 2-3 saat oyun oynadın mı büyük ihtimalle kabloları erimiş halde bulursun.
Eskiden kullanmıştım bu dönüştürücüleri ama bendeki kart 50W güç çekiyordu, aslında anakarttan bile tüm gücünü alabilir ama tüm gücü Molex/Sata dan çekse bile giriş başı 25W güç düşeceği için güvenli kalıyordu.
Kabullendim ya artık yapacak bişe yok , incehesapta gen 5 yazan hiçbir ibarede yoktu psuyu alırken , iyi çıkmasından şansızlık yaşadım resmen.dönüştürücüler kalitesiz oluyor genelde çünkü.
Serbest, Gigabyte almayın bence geçmişte yanma sorunlarıyla falan çok gündeme geldi.Kabullendim ya artık yapacak bişe yok , incehesapta gen 5 yazan hiçbir ibarede yoktu psuyu alırken , iyi çıkmasından şansızlık yaşadım resmen.
öneri olarak fotoda attığım psu yu önerir misiniz?
link atmak serbest mi forumda bilemedim.Alıntıyı görüntüle