6+2pcı e kablo yetersizliği

Dikkatli baktım da kutunda 4 tane pci girişi yazıyor nasıl 2 adet yok psu modüler ve kendin mi kaybettin kabloları yoksa lehimli kabloları ve senin psuda mı yok kafam karıştı

Merhabe öncelikle
Bundan bikaç ay önce hazır bi sistem aldım aldığım sistemde psu olarak fsp hydroK 750w bir psu tercih ettim , tercih ettiğim psu da yakın zamanda yapacağım gpu upgrade i için özellikle yeterli pcı e çıkışına dikkat ettim ki 4x 6+2 pcı çıkışı olduğunu biliyordum.
Şimdi yeni ekran kartımı sisteme upgrade edicem ancak 2 tane daisy chain olarak birbirine bağlı pcı6+2 kablo dışında diğer 2sini bulamıyorum .
Yeni ekran kartımda 8x3 pcı bağlantısı istiyor.
Birde psu modüler değil onuda belirtim ve psu dan çıkan boşta 6x2 yani 12 pin 300w bi çıkış daha var , youtubeda aynı psu nun videolarına baktığımda da bu millette olmayan bi çıkış, yeni rtx kartlarda bu kullanılıyo heralde .
Sorum şu bu 2 tane birbirine daisy chain olarak bağlı 6+2 pcı kablosunun dışında bir adaptör ile bu 300w 6x2 pin li kabloyuda 8 pine çevirerek kullanabilir miyim ?
Fotolarda youtube dan bulduğum normalde benim psu mun olması gereken kablo çıkışları ve şu an elimdeki 300 w kablo çıkışının fotoları var
2X4 molex to 9 pin ile durumu çözebilir miyin yeterli beslemeyi yapar mı acaba?

Soyle bir şey var kalitelisini bulursan alabilirsin mıknatıs testi yap alırsan çekiyorsa iade et

Ekler

• 1000005817.webp
    1000005817.webp
    18.9 KB · Hit: 12
Hocam bende aynı şeyi yaşadım psu değiştirmek zorunda kaldım. Kablo çoklayıcıda alabilirsin ama ben güvenedim.

Hiç bir ekran kartında 3 olmasına rağmen 2 ile çalışmaya izin vermez aklında olsun bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok işte sadece 1 tane daisy chainli var 2 tane 8 pin var yani bi tane daha yok
Üzerindekinden daha az güç girişi ile çalışmaya izin veren seriler var.

riskli, kablosu yanan arkadaslar da var yanmayan da var.isi sansa birakmamak en iyisi.
2x sata to 8 pin yapsam ? yani daha çok neden yanıyo veya neden olmuyo kısmını çözmeye çalışıyorum.
internette örneklerine baktım şimdi 75 w zaten anakarttan çekiyo bunun yanında 2x8 daisy chain ile 2 yuvayı dolduruyorum zaten 280-250 w ta ordan satalar 60w diye biliyorum ordan çeksem gerisini yanma riski yine güç binmesinden mi olaibliyo acaba ?
Matematiksel olarak olması lazım rahatlıkla.

2x sata to 8 pin yapsam ? yani daha çok neden yanıyo veya neden olmuyo kısmını çözmeye çalışıyorum.
internette örneklerine baktım şimdi 75 w zaten anakarttan çekiyo bunun yanında 2x8 daisy chain ile 2 yuvayı dolduruyorum zaten 280-250 w ta ordan satalar 60w diye biliyorum ordan çeksem gerisini yanma riski yine güç binmesinden mi olaibliyo acaba ?
dönüştürücüler kalitesiz oluyor genelde çünkü.

• Beğen
Reaksiyonlar: Kane
Sen öyle hesaplıyorsun da bilgisayar kalanı oradan çekeyim diye hesaplamıyor işte. Örneğin 350W gücü 50 anakarttan 100-100-100 8 pin girişler diye böler maks 20-30W gibi güçler için tasarlanan Sata veya Molex girişine kafadan 50W yük bindirirsin bu da o kabloların aşırı ısınmasına sebep olur. O yükle bir de 2-3 saat oyun oynadın mı büyük ihtimalle kabloları erimiş halde bulursun.

Eskiden kullanmıştım bu dönüştürücüleri ama bendeki kart 50W güç çekiyordu, aslında anakarttan bile tüm gücünü alabilir ama tüm gücü Molex/Sata dan çekse bile giriş başı 25W güç düşeceği için güvenli kalıyordu.

Sen öyle hesaplıyorsun da bilgisayar kalanı oradan çekeyim diye hesaplamıyor işte. Örneğin 350W gücü 50 anakarttan 100-100-100 8 pin girişler diye böler maks 20-30W gibi güçler için tasarlanan Sata veya Molex girişine kafadan 50W yük bindirirsin bu da o kabloların aşırı ısınmasına sebep olur. O yükle bir de 2-3 saat oyun oynadın mı büyük ihtimalle kabloları erimiş halde bulursun.

Eskiden kullanmıştım bu dönüştürücüleri ama bendeki kart 50W güç çekiyordu, aslında anakarttan bile tüm gücünü alabilir ama tüm gücü Molex/Sata dan çekse bile giriş başı 25W güç düşeceği için güvenli kalıyordu.
dönüştürücüler kalitesiz oluyor genelde çünkü.
Kabullendim ya artık yapacak bişe yok , incehesapta gen 5 yazan hiçbir ibarede yoktu psuyu alırken , iyi çıkmasından şansızlık yaşadım resmen.
öneri olarak fotoda attığım psu yu önerir misiniz?
link atmak serbest mi forumda bilemedim.
1767787991547.webp

Kabullendim ya artık yapacak bişe yok , incehesapta gen 5 yazan hiçbir ibarede yoktu psuyu alırken , iyi çıkmasından şansızlık yaşadım resmen.
öneri olarak fotoda attığım psu yu önerir misiniz?
link atmak serbest mi forumda bilemedim.Alıntıyı görüntüle
Serbest, Gigabyte almayın bence geçmişte yanma sorunlarıyla falan çok gündeme geldi.

Geri