The_efec
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 111
Merhaba arkadaşlar,
Lenovo LOQ 15IAX9 (Type 83GS) 4060 8gb-i5 12450hx-16gb ram- 500gb + 1tb m2 model laptopumda iki temel sorun yaşıyorum ve tecrübelerinize danışmak istiyorum:
Not: battery draini azaltmak için throttlestop üzerinden işlemcime undervolt yapıp kullanıyorum.
Lenovo LOQ 15IAX9 (Type 83GS) 4060 8gb-i5 12450hx-16gb ram- 500gb + 1tb m2 model laptopumda iki temel sorun yaşıyorum ve tecrübelerinize danışmak istiyorum:
- Battery Drain (Prizde Pil Azalması): Oyun oynarken 170W adaptör yetersiz kalıyor ve pil yüzdesi düşüyor. Forumlarda bu sorun için 230W adaptör değişimi yapıldığını okudum ancak okulum ve işim gereği bilgisayarı servise gönderip günlerce bekleme şansım yok. Cihazı servise göndermeden sadece adaptör değişimi yaptıran var mı? Süreç nasıl işliyor?
- RAM Yükseltmesi: Cihazda şu an 16 GB RAM var. Oyun oynarken arkada tarayıcı, uygulama ve Discord açık olduğunda takılmalar (stuttering) yaşamaya başladım. RAM’i 32 GB’a yükseltmek bu takılmaları çözer mi, yoksa sorun başka bir kaynaklı olabilir mi?
Not: battery draini azaltmak için throttlestop üzerinden işlemcime undervolt yapıp kullanıyorum.