- Reaksiyon skoru
- 596
bende pny 5070 var hocam 80 derecede çalışıyor. iade edip 40 a yakın bir 5070 ti alabilir miyim acaba
Üst segment kartların piyasasını takip etmeyi bıraktım, ne desem yalan olur o yüzden.
bende pny 5070 var hocam 80 derecede çalışıyor. iade edip 40 a yakın bir 5070 ti alabilir miyim acaba
hocam bende ne yapacagımı şaşırdımÜst segment kartların piyasasını takip etmeyi bıraktım, ne desem yalan olur o yüzden.
Oyuncu kartlarını tamamen reklam olarak görüyorlar. Tamamen salmazlar, ama ara sıra verdikleri demeçler bunu büyük oranda destekliyor. Oyuncu kartları bir nevi prestij ve oraya halen yazılımsal ve donanımsal yatırım yapacaklar. Ama bu eski zamanlardaki gibi olmayacak.Güzel hikaye ama maalesef oyuncu kitlesi kendilerini değerli sanarak hayal dünyasında yaşıyor. Üst düzey yöneticilerin herhangi bir toplantıda oyuncu kesimi yada falanca filanca modelle ilgili en ufak bir yorum, düşünce, fikir belirttiğini bile sanmıyorum. Adamlar trilyon dolarlık şirket oldular ve gelirlerinin sadece %6.3 ü oyuncu pazarından geliyor üstelik bu rakam 2025 şubat verisi yani şuan %6 bile değildir haliyle 5070 ti mış, 5080 miş bu adamların zerre umurunda değil. Komple GPU pazarından çekiliyoruz, bir daha oyuncu kartı üretmeyecez deseler hepi topu %5 gelirleri düşer ki bence düşmez bile oraya harcayacakları eforu veri vermezi, bulut sistemler, yapay zekaya ayırıp daha fazla gelir elde ederler o yüzden seve seve tüm oyuncular Nvidia ne derse okey demeye mahkum.
Indie oyun oynamaya da alıştırmak lazım. AAA oyunların çoğu sıradan ve tekrar ediyor zaten. Bu ne grafik, çocuk oyunu kafasından çıkıp o sektörü canlandırmak lazım. Oynanış olarak çok iyi olup iyi satış yapamayan çok oyun var. Co-op parlayan oyunlar yerine onlara biraz para aksa, emin olun çoğu görsel olarak olmasa da AAA oyunlardan daha derin oyunlar yapacak kapasiteye sahip insanlar. Yabancılarda özellikle büyük firmadan ayrılan ve bireysel iş yapan çok kaliteli geliştiriciler var.Elinde mevcut sistemi olanlar için iyi haber aslında, fakat sistemi olmayanlara allah yardım etsin. Geforce Now gibi sistemlerin kölesi olacaklar.
Donanıma ulaşmak bu kadar zor hale geldiği için RTX 3050 gibi giriş seviye bir kart bile 5-6 yıl canavar gibi oynatacak her oyunu.
Oyun yapımcıları artık ya grafik konusunda ilerleme yapmayı bırakacak ya da daha iyi optimizasyon yapmaya çalışacak.
baya iyi aldılar 50k ya geldi bana5-6 ay önceki indirimlerde 35-45K arasında 5070Ti alanlar baya şanslı hissediyordur sanırım kendilerini şu an.
hocam ben kullanıyım mı 80 derecede pny 5070 ibaya iyi aldılar 50k ya geldi bana
hocam 5070 iade etsem mantıklı olur mu emin değilimEkran kartı fiyatları uçacak almayı düşünüyorsanız hemen alın
furmarkdamı o sıcaklık kasan ne hava akışı nasılhocam ben kullanıyım mı 80 derecede pny 5070 i
en ucuz 5070 ti 48k değil mi şu anbende pny 5070 var hocam 80 derecede çalışıyor. iade edip 40 a yakın bir 5070 ti alabilir miyim acaba
şuan öyleen ucuz 5070 ti 48k değil mi şu an
kasa akısı iyi 80 derece ekran kartı 2k dafurmarkdamı o sıcaklık kasan ne hava akışı nasıl
sizce artacak mı biraz olsun düşer mişuan öyle
artmaya devam eder BENCEkasa akısı iyi 80 derece ekran kartı 2k da
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
sizce artacak mı biraz olsun düşer mi
o zaman iade etmeyip kullanacagım nasıl olur uv yapsamartmaya devam eder BENCE