Oyun oynamak için 90k verilirmi

Kendi paranı istersen yığın yapar yakar üstünden atlarsın niye takılıyorsun? Ayakkabıya beş bin lira veren tip de var, çantaya 25 veren de, bir tane zincir üstünde 2mm taş parçasına 120k veren de, 2 gün eiffel altında instagrama poz atmak için 150k veren de. Asgari ücret kazanıp iphone ile gezen de var diyeceğim gezmeyen yok zaten. Kimse 15k'lık telefon da arıyor diye onu almıyor veya pahalısını aldı diye dertlenmiyor. Keyfini baltalama.
Verilir tabii oyun dışındaki diğer işlevlerini boşversek dahi her gün 2-3 saat seni eğlendirecek bir şey için 90k pahalı değil. Her gün 2-3 saatinle başka bir aktivite yapsan bir günde zaten 2-3k tl para ödeyeceksin 2-3 ayda bilgisayara harcadığın parayı geçecek ve elinde hiçbir şey olmayacak bilgisayar bunu sana 4-5 sene sağlayacak minimum ayrıca maddi değeri de var istesen satabilirsin de
geçen sene 19bine hazır sistem aldım arkadaşım ne gerek var dedi keşke almasaydın dedi 2 ay önce 5070ti sistem topladı. kimin ne dediğinin önemi yok sen mutluysan gerisi boş
Doğru söylediniz hocalarım bir kişinin dediği bir lafı boşuna kafaya takmışım boşuna sorgulamışım kendimi

Geçenlerde çalıştığım yerde sohbet ederken biri sadece oyun oynamak içinmi 90k harciyorsun dedi ve duraksadım cidden haklımı bilemedim tek başıma yaşayan kirada kalan evden işe işten eve hatta 3 öğünümü işyerinde yiyen 21 yaşında askerliğimi yapmış biriyim cidden haklımı bilemedim asgari ücrete zam gelmeden önce 50k maaş alıyorum nerdeyse harcamam olmamasına rağmen kenara 20-25k atacağıma sıfırdan setup kurayim dedim bu ayın maaşını alınca son parçaları alıp pc toplama serüvenim bitiyor ama birden o kişinin dediği aklıma geliyor cidden verilirmi doğrumu yapıyorum artık bilmiyorum…
Gelire ve PC ye ne kadar ihtiyaç olduğuna bağlı bir konu, mesela oyunu Ultra yerine az daha düşğl ayarda oynasan da 90K yerine 30K lık sistem kullansa hayatında çok şey değişir mi? Bazıları için o fark önemsizdir 1 aylık maaşı kadar fiyat farkı vermek istemez bazıları buna önem verir veya geçmişten kalan bir hayali vardır bunun için 1 aylık emeğini de PC ye verir.

Bana sorarsan ben de iş için lazım olmadıkça yüksek sistem almam. Ama herkese sormaya da gerek yok içinden nasıl geliyorsa öyle yap 😀

Geçenlerde çalıştığım yerde sohbet ederken biri sadece oyun oynamak içinmi 90k harciyorsun dedi ve duraksadım cidden haklımı bilemedim tek başıma yaşayan kirada kalan evden işe işten eve hatta 3 öğünümü işyerinde yiyen 21 yaşında askerliğimi yapmış biriyim cidden haklımı bilemedim asgari ücrete zam gelmeden önce 50k maaş alıyorum nerdeyse harcamam olmamasına rağmen kenara 20-25k atacağıma sıfırdan setup kurayim dedim bu ayın maaşını alınca son parçaları alıp pc toplama serüvenim bitiyor ama birden o kişinin dediği aklıma geliyor cidden verilirmi doğrumu yapıyorum artık bilmiyorum…

Oyun oynamak bir aktivitedir. Kafa dağıtmak için iyi bir yöntemdir. Her Allah'ın günü 90k harcamıyorsun, bir kez harcıyorsun ve belki de o sistem 6-7 sene senin derdine derman olacak. Her gün arkadaşlarınla akşam bir çay bir kahve içsen fiyatına ortalama 220tl desek, 409 günde 90k yapıyor zaten. Biri 5-6 sene, biri 1 seneden biraz fazla. Bence kafa için iyi bir yatırım aracı.

Neye ihtiyacın varsa ona göre yatırım yaparsın, eğer evlenecekseksen iyi bir eve, eğer okuyacaksan iyi bir eğitime eğer oyunların kralı olup yarışmalarda boy gösterecem dersen de teknolojiye yatırım yaparsın... Bilmen ve düşünmen gereken ise neye daha çok ihtiyacın olduğu... Paraya mı mal mülke mi yoksa aşka mı ! :) Ben oyun oynamam, kendime göre yorum yaparsam eğer oyun için 5 kuruş bile harcamam, bana göre çöp, israftır... Ben daha çok eve, barka, arabaya, işe ve daha çok kazanmaya odaklanırım :) Şimdi sen toplayabildiğin kadar yorum topla bu konuda bakalım bir 3-5 sene sonra tekrar konuya baktığında ne hissedeceksin, o önemli.

Öyle bir verilir ki 90 bin hiç düşünmem öyle bir gelirim olsa

Bilgisayar yatırım gibidir paran boşa gitmiyor ki , 2 yıl sonra sıkılırsın en kötü ihtimalle yarı fiyatına satarsın :D

Hocam, bu soru bence çok yanlış. İnsan neyi yaparken mutluysa, oraya harcayacağı miktarın inanın pek bir önemi yok. Bütçen varsa yapıştır geç; bunlar çok takılacak durumlar değil.

25 yaşındayım.
İki yıl önce 36 bin liraya RTX 4070’li bir PC aldım. İki yıl Ryzen 5 7500F ile kullandım, bu yıl Ryzen 7 7800X3D’ye geçtim. Monitörümü 24”ten 27”ye yükselttim, 2K’ya geçtim. Aileme göre bunlar boş harcama olabilir ama ben grafik tasarımcıyım ve aynı zamanda oyun oynamayı seven bir insanım.

Sorumluluklarımı aksatmadığım sürece, ne alıp verdiğime ya da neyden keyif alıp almadığıma ailem dahi karışamaz. Bu sınırlar benim için önemlidir ve nettir; çünkü bu durum benim hayatımı ilgilendiriyor. Tekrar ediyorum: sorumluluklarımı aksatmıyorum ve hayatımı düzenli bir şekilde idame ettirebiliyorum. Bunun dışında kalan isteklerimi de yerine getirebiliyorum.

Eğer günün birinde bu sevdam yüzünden sorumluluklarımı yerine getiremezsem, o zaman yapılan uyarılara hak verebilirim. Sonuçta o senaryoda kendime kötülük etmiş olurum. Ancak böyle bir durum olmadığı için, bana göre ortada herhangi bir problem yok.

Bunu soran kişi neye harcuyomus insanlar oyun deyince bisiler oluyor illa kendileri gibi kıyafet ya da başka bişey mi para vermemeiz lazım o da kendi için para harcıyor sende sadece harcadığınız yerler farklı

kanka diğer arkadaşlarım cevapları okumadım ama evden işe işten eve demişsin maaşına göre 90k pekte yüksek bir para değil sanırım senin için eğer öyle olsa o paraya sistem toplamazdın her neyse evden işe işten eve diyorsun bari istediğin setup olsun istediğin oyun olsun en azından orda keyifli vakit geçir para her türlü kazanılır gençsin keyfini çıkar kimseye aldırış etme sonuçta alacağın sistem seni rahat 7 8 yıl götürecek o yüzden maddiyata değil alacağın keyfe bak sen

Dostum 90k lık sistem seni en az 7-8 yıl götürür bunun için o paraya da dege rbence burada anormal bir şey yok

Geri