Yardım IPhone 14 6 ayda %93 pil sağlığı normal mi?

efew0

80+
Reaksiyon skoru
16
7 Temmuz'da iPhone 14 bir cihaz aldım. İlk defa iPhone kullandığım için pek anlamıyorum ama 6 ayda %7 düştü pil sağlığım. Bana anormal geldi ama bilemiyorum, sizde sormak istedim. Günün çoğu zamanları dışarıda olduğum için daha uzun gitmesi adına çoğu zamanda %100'e kadar doldurmam gerekiyor veya şarjda da iş halletmem gereken zamanlar oluyor ama onlar çok nadir oldu. Bu zamana kadar mümkün mertebe o işe girmedim. Peki size soruyorum, sizce normal midir? Bir sıkıntı teşkil eder mi? Veya şu zamandan itibaren daha yavaş düşmesi için neler uygulayabilirim?

7 Temmuz'da iPhone 14 bir cihaz aldım. İlk defa iPhone kullandığım için pek anlamıyorum ama 6 ayda %7 düştü pil sağlığım. Bana anormal geldi ama bilemiyorum, sizde sormak istedim. Günün çoğu zamanları dışarıda olduğum için daha uzun gitmesi adına çoğu zamanda %100'e kadar doldurmam gerekiyor veya şarjda da iş halletmem gereken zamanlar oluyor ama onlar çok nadir oldu. Bu zamana kadar mümkün mertebe o işe girmedim. Peki size soruyorum, sizce normal midir? Bir sıkıntı teşkil eder mi? Veya şu zamandan itibaren daha yavaş düşmesi için neler uygulayabilirim?
iPhone 14ün pili eski nesil çok bir beklentin olmasın 500 döngüde %80 kapasite garantisi var o da klasik şekilde günde bir tam şarj yapsan 2 yıl bile olmadan bitiyor zaten.

Bu garantiden önce %80 altını görürse ki kolay kolay görmez, pilin garanti kapsamında değiştirilir zaten.

Pil sağlığını koruman için en iyi yöntem 70 altına indirme pilini abimde bar ip13 3 aydın onda 70 altına adam akılı indirmedi pil sağlığı %100

20 altına dusmeden sarj et 80 ustune cıkmadan sarjdan cıkar pil sağlığı en ıyı bu sekıl gıder ama telefon tıcaret amaclı falan degılse takma kafaya

hocam bunu iphone bile açıkladı diye biliyorum pil şans işi birazda hepsi aynı olmuyor mesela sendeki o kadar düşmüşken kiminde daha fazla düşebiliyor aynı şekilde kullanımda veya hiç düşmeyebiliyor tamamen şans işi. ama en sağlıklı olan 20 altına düşmemek 80 üstüne çıkmamak bu da pil türünden dolayı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,722
Üyeler
189,914
Son üye
gkhan92
Geri