AMD Adrenalin 26.1.1 Recommended (WHQL) Sürücüsü Yayınlandı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Reaksiyon skoru
8,496
Yeni Özellikler:
- İsteğe bağlı yapay zeka paketi kurulumu

Yeni Ürün Desteği

- AMD Ryzen™ AI 9 HX 475
- AMD Ryzen™ AI 9 HX 470
- AMD Ryzen™ AI 9 465
- AMD Ryzen™ AI 7 450
- AMD Ryzen™ AI 7 445
- AMD Ryzen™ AI 5 435
- AMD Ryzen™ AI 5 430

Yeni Oyun Desteği:
- Starsand Island
- Avatar: Frontiers of Pandora™ - From the Ashes Edition

Giderilen Sorunlar:
- Bazı AMD grafik işlemcili Radeon™ RX 5000 ve Radeon™ RX 6000 serisi ekran kartlarında Call of Duty®: Black Ops 7 oynarken bazı gölgeler doğru şekilde oluşturulmayabilir.
- Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 serisi grafik kartlarında Enshrouded oyununu ilk "Elixir Well" konumunda oynarken doku bozulmaları gözlemlenebilir.
- Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 serisi grafik kartlarında, kullanıcı adlarında İngilizce olmayan karakterler bulunurken Diablo 4 oynanırken uygulama başlatılamayabilir.
- Radeon™ RX 9000 serisi grafik kartlarında Microsoft Flight Simulator 2024 oyununu gece sahnelerinde oynarken bazı ışıklar doğru şekilde görüntülenmeyebilir.
- Unreal Engine 5.6 Editor'ü Lumen HWRT etkinleştirilmiş halde Radeon™ RX 5000, Radeon™ RX 6000, Radeon™ RX 7000 ve Radeon™ RX 9000 serisi ürünlerde kullanırken uygulama çöküyor.
- Radeon™ RX 5000 serisi ve Radeon™ RX 6000 serisi grafik kartlarında Chromium ve Electron uygulamalarında gezinirken aralıklı görsel bozulmalar gözlemlenebilir.
- Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 grafik ürünlerinde Vulkan API kullanan oyunlar geliştirirken, pencere boyutlandırmasının yavaşlaması gözlemlenebilir (vkAcquireNextImage uzantısıyla ilgili).
- Radeon™ RX 7000 serisi ve Radeon™ RX 9000 serisi grafik kartlarında Cassette Beasts oynarken oyuncu karakterleri doğru şekilde görüntülenmeyebilir.
- Radeon™ RX 5000 serisi ve Radeon™ RX 6000 serisi grafik kartlarında TAA etkinleştirilmiş halde Baldur's Gate 3 oynarken görüntü bozuklukları ortaya çıkabilir.

Bilinen Sorunlar:
- Yol izleme özelliği etkinleştirilmişken Cyberpunk 2077'de kaydedilmiş bir oyunu yüklerken aralıklı uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı sorunları gözlemlenebilir. AMD, geliştiriciyle birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için aktif olarak çalışmaktadır.
- AMD Ryzen AI 9 HX 370 işlemcili cihazlarda Battlefield™ 6 oynarken zaman zaman uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı sorunları yaşanabilir. AMD, geliştiriciyle birlikte sorunun en kısa sürede çözülmesi için aktif olarak çalışmaktadır.
- Radeon™ RX 7000 serisi ürünlerde medya arasında görev geçişi yapılırken Roblox Player (Car Zone Racing & Drifting) oyununda aralıklı uygulama çökmeleri veya sürücü zaman aşımı sorunları gözlemlenebilir.
- Bazı AMD grafik kartlarında AMD Kayıt ve Yayın özelliği açıkken Battlefield™ 6 oynarken doku titremesi veya bozulması görülebilir.

Ek Bilgiler:
- AMD Software: Adrenalin Edition'ın önceki bir sürümüne geri dönerken, AMD Temizleme Yardımcı Programı'nı kullanmanız önerilir.

Kaynak: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-26-1-1.html

6000 serisi kullanıp deneyen varmı

amd de tek şikayetım su kısay yol ıle drıverın acılmamısı

Son düzenleme:
Rezalet bir güncelleme. Zaten uzun süredir güncelleme gelmiyor, geldiği zaman da böyle boş güncelleme getiriyorlar.

Hani arkadaş FSR4 çıktı diyorsunuz da oyunlara destek nerede? 6-7 aydır 9070XT kullanıyorum ama dürüst olayım kimseye tavsiye etmiyorum. Vatan indirimlerinde 31 e almıştım o zaman 36 ya 5070 Ti giriş modeller denk geliyordu aman dedim 5K cebimde kalsın ama keşke kalmasaymış.

Gidin gerekirse 4000 serisi alın ama AMD ye bulaşmayın, teknoloji olarak vasatın da vasatı.

3 aydır 9070 XT kullanmaktayım. Çıkan hiç bir sürücüde en ufak bir sorun yaşamadım. Dün çıkan 26.1.1 sürücüsünü de sorunsuz yükledim. Space Marine 2, Dying Light: The Beast oyunlarında sorunsuz çalışıyor. 6 saat test ettim. Bu güncelleme öncesi 25.12.1 sürücüsünde CPU metricsi yanlış gösteriyordu Adrenalin. Onu düzeltmişler. R7 7700 işlemci kullanıyorum. Sıcaklıkta, CPU hızı da, güç kullanımı da gayet doğru şu an.

Ha bir de FSR 4 Redstone güncellemesi konusunda boş atıp dolu tutmaya çalışan sivri zeka arkadaşlar şu sayfadan Redstone güncellemesinin hangi oyunlara tam destek verdiğini görebilirler.

Abone olalı 20 gün olmuş insanların boş yorumlarına itibar etmemenizi öneriyorum. Sürücü konusunda sorun yaşayan olursa yardımcı olmak isterim. Herkese sağlıklı günler, iyi oyunlar.

Son düzenleme:
Rezalet bir güncelleme. Zaten uzun süredir güncelleme gelmiyor, geldiği zaman da böyle boş güncelleme getiriyorlar.

Hani arkadaş FSR4 çıktı diyorsunuz da oyunlara destek nerede? 6-7 aydır 9070XT kullanıyorum ama dürüst olayım kimseye tavsiye etmiyorum. Vatan indirimlerinde 31 e almıştım o zaman 36 ya 5070 Ti giriş modeller denk geliyordu aman dedim 5K cebimde kalsın ama keşke kalmasaymış.

Gidin gerekirse 4000 serisi alın ama AMD ye bulaşmayın, teknoloji olarak vasatın da vasatı.
Ne bekliyorsun ayda 3-4 güncelleme mi ? Ayda bir güncelleme geliyor ki bu standart. Oyun desteği için ekran kartı sürücüsüne değil oyunlara güncelleme gelmesi gerekiyor... Ekran kartınızı 5 kağıda alıp sizi bu dertten kurtarabilirim. :kekw:

Arkadaşlar eğer mevcut kurulu sürümünüz de bir problem yoksa sakın güncelleme yapmayın. Adrenalin software den de otomatik güncellemeyi kapatın

Aynen öyle. Mevcut sürüm ile bir sorun yoksa zaten " en güncelini kurman lazım " diye bir durum yok. Ben yazdığımda insanlar yanlış anlıyor. Zaten sürücü güncellemeden önce o sürüm notlarında sizin bilgisayarınızda kurulu oyunlarla ilgili bir eksiği gideren ya da sistemin genelini ilgilendiren bir şey yoksa olanla yola devam etmek en doğrusu.

Öyle dümdüz sürücü güncelle, sonra sorun çıktığında AMD'ye bok at...Önce kullanıcı neyi neden yapması gerektiğini bilmesi lazım.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Mecvut sürüm ile bir sorun yoksa zaten " en güncelini kurman lazım " diye bir durum yok. Ben yazdığımda insanlar yanlış anlıyor. Zaten sürücü güncellemeden önce o sürüm notlarında sizin bilgisayarınızda kurulu oyunlarla ilgili bir eksiği gideren ya da sistemin genelini ilgilendiren bir şey yoksa olanla yola devam etmek en doğrusu.

Öyle dümdüz sürücü güncelle, sonra sorun çıktığında AMD'ye bok at...Önce kullanıcı neyi neden yapması gerektiğini bilmesi lazım.
Çok uzun süre sıkıntı olmadığı çökme yaşamadığım için 25.8.1 sürümünü kullandım ve güncelleme yapmadım. (y)

3 aydır 9070 XT kullanmaktayım. Çıkan hiç bir sürücüde en ufak bir sorun yaşamadım. Dün çıkan 26.1.1 sürücüsünü de sorunsuz yükledim. Space Marine 2, Dying Light: The Beast oyunlarında sorunsuz çalışıyor. 6 saat test ettim. Bu güncelleme öncesi 25.12.1 sürücüsünde CPU metricsi yanlış gösteriyordu Adrenalin. Onu düzeltmişler. R7 7700 işlemci kullanıyorum. Sıcaklıkta, CPU hızı da, güç kullanımı da gayet doğru şu an.

Ha bir de FSR 4 Redstone güncellemesi konusunda boş atıp dolu tutmaya çalışan sivri zeka arkadaşlar şu sayfadan Redstone güncellemesinin hangi oyunlara tam destek verdiğini görebilirler.

Abone olalı 20 gün olmuş insanların boş yorumlarına itibar etmemenizi öneriyorum. Sürücü konusunda sorun yaşayan olursa yardımcı olmak isterim. Herkese sağlıklı günler, iyi oyunlar.
Harbi komiksiniz. Arc Raiders oynuyorum fsr 4 mü var sence oyunda? hayatınızda kullandığınız tek AMD kart olduğu çok belli yada donanım piyasasına yeni girdiniz yoksa AMD yi savunmak pek aklı başında adamın yapacağı hareket değil. Ayrıca yazdığımı bile anlayamamışsın, kim diyor sorun yaşıyorum diye? ben adamlar teknolojik olarak vasat diyorum. Çoğu oyunda fsr 4 desteği yok kalkmış bana link atıyorsun, o linkteki çoğu oyunda fsr 4 yok ama haberin yok tabi :kekw:

25.9.1 den devam ya AMD ile kumar oynanmaz. Sonraki kartım %100 nvidia olacak

Harbi komiksiniz. Arc Raiders oynuyorum fsr 4 mü var sence oyunda? hayatınızda kullandığınız tek AMD kart olduğu çok belli yada donanım piyasasına yeni girdiniz yoksa AMD yi savunmak pek aklı başında adamın yapacağı hareket değil. Ayrıca yazdığımı bile anlayamamışsın, kim diyor sorun yaşıyorum diye? ben adamlar teknolojik olarak vasat diyorum. Çoğu oyunda fsr 4 desteği yok kalkmış bana link atıyorsun, o linkteki çoğu oyunda fsr 4 yok ama haberin yok tabi :kekw:
Aslında fsr4 olmamasının tek sebebi AMD değil yapımcıların fsr4'ü oyunlara entegre etmesi gerek. Zaten bu yüzden yeni çıkan oyunların çoğunda fsr4 varken eski oyunlarda yok.
25.9.1 den devam ya AMD ile kumar oynanmaz. Sonraki kartım %100 nvidia olacak
Sürücü olarak pek farkı yok kumar , teknolojik olarak level atlarsın :D

Koskoca amd şirketine laf sallayan kişilere bak allah aşkına 6 aydır nitro+ 9070xt oc kullanıyorum sam aktif her oyunda denemişimdir sıfır sıkıntı sıfır çökme sıfır sorun sen sorun yasadin diye amd kullanmasın o zaman millet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,318
Üyeler
187,951
Son üye
mehmet3514
Geri