Tiktak tarafından icralık olmak , Avukat varsa sorularım var

oktaydgnn

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar oncelikle iyi akşamlar.Bundan 6-7 at evvel bir dikkatsizlik sonucu kiralık Hyundai i 20 araç ön tarafı komple gitti.Bende olayın şoku ile olay yerinden kayboldum ve tutanak tutmadım(çok pişman olsamda olan oldu artık.).Daha sonra 2 hafta gibi bir süre sonra tiktak tarafıma 178 bin TL gibi bir masraf çıkardı.Erken peşin ödeyebilirsem 140 bin yeterli eğer ödeme olmazsa senet yapabiliriz 10 taksit ve 220 bin TL olur faizi ile vs vs.Mecbur 2.secenek tercih edildi.Toplam 94 bin TL ödeme yaptım fakat son ay çok sıkıştım ödeme yapmadım 25 Aralık'ta icraya vermişler.Kambiyo senetine haciz gibi bir şey yazıyor ek olarak ilamsız takip gibi gibi şeyler çok anlamıyorum.Avukatlik masrafı filan ekstra 27 bin TL daha çıktı bana yani toplam borcum şu an 153 bin TL.Avukatla geçen hafta görüştüm, taksit seçeneği sundum muvekkeli ise önce takip kesinleşsin bir mal beyanında bulunulsun sonra karar verelim demiş avukatına.Avukat ise bana zaten üstünüze bir şey görünmüyor dedi.Simdi şöyle ki benim üzerime aileden hisseli bir arsa var şu an üzerinde müstakil olarak oturuyoruz toplam 5 kişinin hissesi var.Bundan biraz korkum var çünkü 2 seneye bina olacak ve evim olacak inşallah.Hisseli arsaya çok girmezmis avukat yok gibi de görebilirmis diye şeyler okudum.Konu hakkında beni ufakta olsa aydinlatabilecek olanlar var mı?

bu icralık olaylarında ben sadece üzerine olan mal varlıkları kapsama alınıyor diye biliyorum, hissedarı olduğun veya miras kalacak şeylere hak konulamıyor. Bu dediklerim yakınımda yaşanan bir olaydan edindiğim bilgi, doğruluğunu tabii siz araştırın derim.
Ayrıca hangi kapsamla yararlanırsınız bilemem ama üzerinize mal varlığı yoksa param yok ödeyemem demek de bir seçenek olabilir sizin için. Bu konuda başınız ağrı ama nereye varır bilmiyorum, bir avukatla mı konuştunuz o da belli olmuyor ama bunu da bir sordurun derim.

Biz bizzat birine borç verdik mesela adam ödemedi yanına kaldı üzerine de mal olmadığından ilamsız takip de olsa parasını alamıyoruz. Hukuken borçluluk sebebiyle hapse girmek de neredeyse yok yani. Aynı kapsama girer mi bilmiyorum fikir manasında dedim. Hukuki tavsiye değildir tecrübe üzerine bilgi aktardım tekrar söyleyeyim.

Valla hocam zor bir donemden geciyorum herhangi bir avukat tutsam bu da bana ekstra masraf çıkaracak.Buna vereceğim parayı borcuna destek olarak kullanmak daha cazip geliyor o yüzden buraya yazayım belki bilgili birisi yardimci olur diye.

Çok fazla para evet ama parayı ver canını kurtar, ömründen ömür yer.
Nede olsa herkes para kopartma peşinde.

Geri