Üniversite okumak gerekli mi

Herkese teşekkürler büyük ihtimalle tıp seçeceğim sevdiğim için, 4-5 ay sonra güncellerim burayı
Konuyu şimdi tam okudum. 5k yapavak bi potansiyelin varsa tabii ki üni oku. Onun dışında alternatifin ortaöğretim kpss ile memurluk olmamalı. Sermayen vardır kafan zehir gibidir kendi işini kurarsın zeki adamın alternatifi budur. Onun dışında maaşa göre bölüm tercihi ediyosan hiç tıp okuma. Tıp kesinlikle maaşı için hatta katacağı prestiji için okunacak meslek değil. Bi tıpçının en mutlu anı tıp kazanıpta akrabalara hava attığı o kısa bi aydır. Benim lisede çok hevesli olupta tıp bırakan çok arkadaşım oldu. Daha 2. Sınıftan 11 sene nasıl bitecek demeye başlıyolar. Gerçekten mesleği çok sevmen lazım yoksa o 11 sene geçmez.
Maaş ve iş garantisi kaygın varsa tavsiyem havacılık bölümleri okuman. Sıralaman iyiyse pilotaj yoksada uçak bakım okuman. Hem maaşı iyi hem iş garantili hem yurtdışına çıkışı kolay hem de okuması zor değil. Tabi bunlar içinde sağlık problemin olmamalı. Ben gene de fikir olması açısından söyliyim dedim. Mühendisliklerin hali ortada. Şu an havacılık bölümleri revaçta

Sen de bilgilerini aktar arkadaş bilgilensin madem
1-Prestijli bölüm diye bir şey yoktur. Cahil insanlar 'oooo bu tıp okuyor bunu el üstünde tutalım' dediği için tıp prestijli olmuyor.
2- İngilizce tıpa girmek için 5k'ya girmeye gerek yok. Sıralamaya göre tıp seçilmez, üniversitenin sunduğu intörn ve staj imkanlarına göre tıp seçilir.
3- İstediğin kadar ingilizce tıp oku bu senin yararınadır, sadece tıbbi terimlerin ingilizcelerini öğrenir biraz rahat edersin. Yurt dışına gittiğinda tıp denkliği alman gerek kimse senin ingilizce okuyup okumadığına bakmaz.

4- 5k'ya girdim mühendis olup işi hemen kaparım diye bir şey yok. Savunmaya sanayi şirketlerinde bir nebze etkilidir gerisi boş. Sadece şirket kuran biri itü'lü odtü'lü ise ve sadece kendi okulundan mezunlara iş vermeye takıntılıysa yine etkili olabilir.

5- Mühendis isen yüksek ihtimalle özel şirkette çalışırsın. Şu anda junior mühendis alımlarının yüksek ölçüde azaldığı görülüyor. Bu tüm dünyada böyle. Ama türkiyede mühendislik alanında çalışman için sanayi bölgelerinde olman gerek. Buradaki giderler fazla olduğundan juniorlar yaşamak için fazla maaş talep ediyorlar işverenler de çoğunlukla iş bilmeyen birine bu ücretleri vermek istemiyor. Bu yüzden junior alımı kısıtlı.

6- Türkiye'de aldığın mühendislik eğitimi çoğu yerde aynı. (Yeni yetme özel üniversiteler ve yakın zamanda açılmış denetimsiz üniversiteleri katmıyorum) İtü odtü gibi üniversitelerin farkı topluluklarının fazla olması ve etkinlik bakımından zengin olması.

Bilmediğin konularda insanların geleceğinde yönlendirme yapma. Analitik zekası yüksek insanlar tıp okuyor ama insanlarla ilişkisi kötü olduğundan doktorluğunu adam gibi yapmıyor. Sırf halası, teyzesi, komşusu "Bu tıp okuyor, ohaaa" desin diye. Sen de prestijli diyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,436
Üyeler
191,096
Son üye
alt0652
Geri