balabanköfte
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 500
Konuyu şimdi tam okudum. 5k yapavak bi potansiyelin varsa tabii ki üni oku. Onun dışında alternatifin ortaöğretim kpss ile memurluk olmamalı. Sermayen vardır kafan zehir gibidir kendi işini kurarsın zeki adamın alternatifi budur. Onun dışında maaşa göre bölüm tercihi ediyosan hiç tıp okuma. Tıp kesinlikle maaşı için hatta katacağı prestiji için okunacak meslek değil. Bi tıpçının en mutlu anı tıp kazanıpta akrabalara hava attığı o kısa bi aydır. Benim lisede çok hevesli olupta tıp bırakan çok arkadaşım oldu. Daha 2. Sınıftan 11 sene nasıl bitecek demeye başlıyolar. Gerçekten mesleği çok sevmen lazım yoksa o 11 sene geçmez.Herkese teşekkürler büyük ihtimalle tıp seçeceğim sevdiğim için, 4-5 ay sonra güncellerim burayı
Maaş ve iş garantisi kaygın varsa tavsiyem havacılık bölümleri okuman. Sıralaman iyiyse pilotaj yoksada uçak bakım okuman. Hem maaşı iyi hem iş garantili hem yurtdışına çıkışı kolay hem de okuması zor değil. Tabi bunlar içinde sağlık problemin olmamalı. Ben gene de fikir olması açısından söyliyim dedim. Mühendisliklerin hali ortada. Şu an havacılık bölümleri revaçta