Bilgisayar Sistemi Yükseltme Önerileri

Hyhnos

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba sistemi biraz geliştirmek istiyorum ama çok fikrim yok.
Parçalar:
- Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek 1700 10nm
- ASUS PRIME B660M-K
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X 192 Bit
- ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
- ASUS TUF GAMING 750B 750W
Aslında ilk istediğim rami yükseltmek ama fiyatlar aşırı artmış. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ram ve işlemci harici yapılabilecek bir yükseltme yok. 2. Elden ram alabilirsiniz 8gb böyle bir sisteme hakaret gibi bir şey ve kesinlikle yetersiz. İşlemci olarak da güzel işlemciler var ancak 2. ele pek yanaşmazdım, bios güncellemesi ile sorunlarının çözüldüğü söyleniyor ancak güncelleme öncesi kullanılıp da ömrü azalmış işlemci denk gelmesi muhtemel. Sıfır olarak 14400f güzel yükseltme olur, risk alırım diyorsanız 2. Elden daha üst modellere de bakabilirsiniz.

Bu sistemi 8GB ile nasıl kullandın? :D Tam performans bile alamazsın.

RAM ve işlemci yükseltmesi güzel olur. Diğerleri zaten iyi.

Ram ve işlemci harici yapılabilecek bir yükseltme yok. 2. Elden ram alabilirsiniz 8gb böyle bir sisteme hakaret gibi bir şey ve kesinlikle yetersiz. İşlemci olarak da güzel işlemciler var ancak 2. ele pek yanaşmazdım, bios güncellemesi ile sorunlarının çözüldüğü söyleniyor ancak güncelleme öncesi kullanılıp da ömrü azalmış işlemci denk gelmesi muhtemel. Sıfır olarak 14400f güzel yükseltme olur, risk alırım diyorsanız 2. Elden daha üst modellere de bakabilirsiniz.
2. el parça almayı genel olarak çok sevmiyorum. İşlemcide de oyun için genelde amd öneriyolar amd için bir fikrin var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sistemi 8GB ile nasıl kullandın? :D Tam performans bile alamazsın.

RAM ve işlemci yükseltmesi güzel olur. Diğerleri zaten iyi.
Ram şu an almak mantıklı olur mu? Performansta zaten sıkıntı olduğunu hissediyorum normal mi bilmiyorum ama cs de düşük ayarlar maks 220-240 fps veriyor.

2. el parça almayı genel olarak çok sevmiyorum. İşlemcide de oyun için genelde amd öneriyolar amd için bir fikrin var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram şu an almak mantıklı olur mu? Performansta zaten sıkıntı olduğunu hissediyorum normal mi bilmiyorum ama cs de düşük ayarlar maks 220-240 fps veriyor.
Sisteminden tam performans alman için en az 16GB olması lazım. Oyun dışında Chrome'a girince bile zaten 5-7gb RAM harcıyor.

En f/p çözüm istiyorsan 1 tane aynı 8GB RAM daha al. 12400f normal şartlarda iyi ama Cs gibi işlemciyi de kullanan oyunlar için 14400f'e yükseltirsen performansın katlanır şuanki sisteme göre. Ekran kartı ve diğer bileşenlerin zaten güzel. Ekran kartın için 14400f seçimi de ekran kartından alacağın verimi arttırır.

Merhaba sistemi biraz geliştirmek istiyorum ama çok fikrim yok.
Parçalar:
- Intel Core i5-12400F 2.5GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek 1700 10nm
- ASUS PRIME B660M-K
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X 192 Bit
- ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
- ASUS TUF GAMING 750B 750W
Aslında ilk istediğim rami yükseltmek ama fiyatlar aşırı artmış. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yapabileceğin tek şey ram , am5 geçsen ram alınmaz , am4 geçsen mantıklı olmaz. 8gb rami satıp 2x16 ddr4 ram alabilirsin 2. el veya sıfır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,906
Üyeler
188,849
Son üye
zamanyolcusutan
Geri