RX 9070 xt Darboğaz yapmayan işlemci tavsiyesi

O GPU için 9700x altına düşmezdim. Kişisel tercihim kesinlikle 7800x3d olurdu. Öyle 7500f falan o gpu için denk değil.

normalde işlemciye 6 anakarta 13-14 civarı idi. işlemciyi artırırsam anakart da 10 civarı olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bundan mı bahsediyorsunuz. birazçık pahalı benim için.

Kaynak olarak buradan faydalanabilirsin.

Eğer 6-8K arasına düşmek istersen düzgün b650 anakartlar bulursun. Ama 10k gibi çıkacaksan b850 altına düşme.

Son düzenleme:
9070XT gibi güçlü bir ekran kartın Ryzen 7 serisi bir işlemci ile kullanmalısın.

Darboğaz hesaplama sitelerinden baktığım kadarı ile RX 9070xt kart ile amd r 5 7500F ağır şekilde darboğaz yapıyor. ama gariptir ki aynı amd nin ürettiği 7500f rakip firmanın(nvidia olur kendisi) 5070ti ile kombin edildiğinde pek kaale alınacak düzeyde darboğaz görülmüyor. ben bu darboğaz işine biraz uzağım. beni aydınlatırmısınız; sizin fabrikanızdan 2 ürün çıkıyor ve bu ürünleri birleştirince çeşitli uyumsuzluklar oluşurken o ürünlerden biri(işlemci) rakip fabrikanın ekran kartı ile mükemmel uyumla çalışıyor. benim baktığım site eğer doğruyu söylüyorsa bir sorum var. bu amd malmı? kendi dötüne neden şemsiye karşı tarafa da gül atsın. ben yanılıyor muyum, sinirim bozuldu.

Güya sapphire rx9070xt türevlerinden birini alacaktım. herkes nitro al diyor ama 40 k ya denk getiremiyorum yada 41 k ya olanlar taksitsiz malesef. 9070xt ile beraber msi b850 tomahawk anakart ve 7500f işlemci düşünüyordum. ama baktığım sistemde 7500x3d bile alsam ağır darboğaz gösteriyor. neymiş 7800x3d de darboğaz %10-15 lere düşüyormuş. ama 7500f ile 5070yada ti kombinleyince mükemmel uyum diyor.

Kafam karıştı. 7800x3d fiyat olarak gereksiz pahalı geldi. sistemi 2 k monitör alıp oynamayı düşünüyor. mevcut monitörüm 1080. onu kaldırıp yenisi ile devam edeyim istiyorum ekran olarak. kimileri bu kurmayı düşündüğüm sistemi 4k da kullanırsam dar boğazın çok cüzzi olacağını söylüyor. 4k ekran kartının ömrünü azalmaz mı? ve 4k için daha pahalı bir monitör almalıyım sanırım dimi?
2k da sıkıntı cıkarmaz 7500f ve 9070xt ve kartı 4k da kullanmak omru azaltmaz kı 4k ıcın yeterlı bır kart ama 4k kartı degıl en ıyısı 2k da kullan darbogaz falan almaz

9070XT gibi güçlü bir ekran kartın Ryzen 7 serisi bir işlemci ile kullanmalısın.
sanırım en düşük 7 9700x olacak tercihim.

Kaynak olarak buradan faydalanabilirsin.

Eğer 6-8K arasına düşmek istersen düzgün b650 anakartlar bulursun. Ama 10k gibi çıkacaksan b850 altına düşme.
m yerine atx alsam daha faydalı olmaz mı.

temiz 2 el bulabilirsin sahibindene bak garantili vs ben öyle aldım ben sistemi yeni dizdim istersen anakartıda paylaşırım göz at derim
paylaşırsanız memnun olurum

sanırım en düşük 7 9700x olacak tercihim.

m yerine atx alsam daha faydalı olmaz mı.

paylaşırsanız memnun olurum
Bazı kompakt kasalara sığmadığı için ben m-atx anakartlar seçiyorum ama isterseniz ATX seçebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,992
Üyeler
188,508
Son üye
jet-online
Geri