Ben de aynısını yapıyorum. Oyun için Windows ama internetten dolanırken Linux Bazzite.
Bazı cahil cühela tiplerde kalkmış bizim gibilere " kasıntı " demiş. Öğrenmeye niyeti olmayan insanların kalkıp cahil cahil konuşup, yazması çok acı...
Ha bir de bunların " ben asla anti-virüs programı kullanmıyorum " diye övünen versiyonları var. Senelik 300 TL çok para herhalde kendileri için ama gitsen baksan hepsi teknoloji gurmesi...
Kardeşim 2008 yılından beri Eset kullanıyorum. Bir kere bile zararlı yazılım ile karşılaşmadım. Başıma bir iş gelmedi çok şükür. Diğer Antivirüslerde bunu çok yaşadım. Virüslü dosyaya ya tepki vermiyor yada Packed.XX gibisinden uyarı veriyor. Packed dediği ise EXE veya DLL yürütülebilir dosyalarının Exe Packer/Protector yazılımları ile korunduğunu söylüyor. Yani zararlı olduğunu anlayamıyor. Yine de sen bilirsin.
Bir çok antivirüs yazılımı ise benzer veritabanı kullanıyor sadece GUI ve İsim değişik. Eset'in antivirüs yazılımı en azından kendi sistemini kullanıyor.
Ben de aynısını yapıyorum. Oyun için Windows ama internetten dolanırken Linux Bazzite.
Bazı cahil cühela tiplerde kalkmış bizim gibilere " kasıntı " demiş. Öğrenmeye niyeti olmayan insanların kalkıp cahil cahil konuşup, yazması çok acı...
Ha bir de bunların " ben asla anti-virüs programı kullanmıyorum " diye övünen versiyonları var. Senelik 300 TL çok para herhalde kendileri için ama gitsen baksan hepsi teknoloji gurmesi...
Ben daha okuldayken 12 -13 yaşında pc ile tanıştım.
XP nin ateşli zamanlarında.
Başka pc lere sızmaya Aşırı meraklı olduğum için FTP programlarını kurcalamaya başlamıştım.
Yalan değil İp adreslerini torrent programlarından alıp sırasıyla arama yapıyordum FTP programıyla.
Baktım açıkta pc var çift tıklamayla adamın klasörleri kendi klasörlerim gibi açılıyordu önümde.
C ve D klasörü gibi
Bir süre İP adresleri aradıktan sonra Banka bilgisayarlarının ismi önümde belirdi.
O gün bu gündür böyle işlerle uğraşmamaya yemin ettim.
Windows a güvenmek mi?
Ben istemem kalsın kardeşim.
Sırf Linux Bazzite için gidip 1 TB SATA SSD almıştım geçen sene. Hatta ikinci steam hesabımı da Linux üzerinden açıyorum. Ağırlıklı olarak yine Windows kullanıyorum işin içerisinde oyun olduğu için ama oyunla işim bittiği anda direkt Linux'a geçiyorum. Hem Linux konusunda kendimi geliştirmiş oluyorum, hem daha hafif, sistemi sömürmüyor vs vs...Genel olarak her şey için kullanıyorum Linux'u.