Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunuyum Düşünenler İstediğini Sorabilir

Yazılım dillerine, program geliştirmeye mesafeliyim. Bilgisayarıma 2-3 ayda bir format atar farklı işletim sistemleri denerim. Debian, Arch, Redhat ve tabii ki Windows tabanlı sistemler kullandım; henüz FreeBSD kullanacak durumda olmadığımı fark ettim. Kısacası işletim sistemleri kurmayı, kendilerini optimize etmeyi, oynamayı ve detaylarını öğrenmeyi çok severim.
Hocam sizin yolunuz IT'ye gider o alanda aşırı bir bilgim olmasada sunucu/cloud ekiplerine katılabilirsiniz ya da server adminligine kayabilirsiniz ama siz yine bu alanda çalışan birine sorun ben aşırı hakim degilim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonu yok ne kadar lazım

Merhabalar cevap verirseniz eğer çok memnun olurum. Ben 20 yaşındayım. bir alana yönelmek istiyorum ama kararsızım. EA alanda derece yapmaya yakınlaştım. sınava daha 5 ay var. sayısal alanda ise maksimum yıldız teknik üni, marmara üni gibi ünilerde bilg mühendisliği veya EEM gibi bölümleri falan okuyabilirim ama çokta sıcak bakmıyorum sanki bilemedim. Hedefim ve isteğim avrupaya gidip orada çalışmak. aklıma şu takıldı EA alanına yönelip Boğaziçi üniversitesinde YBS OKUMAK mı yoksa ortalama üni de bilgisayar mühendisliği mi okumak? Her iki alanda da kendimi yeterince geliştirebileceğime inanıyorum. ERASMUS falan da yapacağım zaten. Bu arada çalışmak istediğim alan IT, data analist, iş analisti tarzı işler

Merhabalar cevap verirseniz eğer çok memnun olurum. Ben 20 yaşındayım. bir alana yönelmek istiyorum ama kararsızım. EA alanda derece yapmaya yakınlaştım. sınava daha 5 ay var. sayısal alanda ise maksimum yıldız teknik üni, marmara üni gibi ünilerde bilg mühendisliği veya EEM gibi bölümleri falan okuyabilirim ama çokta sıcak bakmıyorum sanki bilemedim. Hedefim ve isteğim avrupaya gidip orada çalışmak. aklıma şu takıldı EA alanına yönelip Boğaziçi üniversitesinde YBS OKUMAK mı yoksa ortalama üni de bilgisayar mühendisliği mi okumak? Her iki alanda da kendimi yeterince geliştirebileceğime inanıyorum. ERASMUS falan da yapacağım zaten. Bu arada çalışmak istediğim alan IT, data analist, iş analisti tarzı işler
Marmarayla falan zor ama başka şehirde o puanlarla ceng okumak daha mantıklı. Ankara, İzmir vb daha rahat ilerlersin. Şahsen Boğaziçi ybs vs Marmara ceng'te ybs seçerdim herhalde. Ama Hacettepe ceng ikisini de alır gibime geliyor. Sıralamaları denk mi bilmiyorum. Bunu software kısmına yönelecekler için diyorum. It'de ybs, datada direkt mühendislikler (mat vb. ve yeni yazılım bölümleri dahil), business'cı için de endüstriye kadar yolu var.

Sayısalda kendini niye sınırlandırıyorsun? Kendini şartlarsan böyle gelir. Onun yerine kafaya koyduysan asıl sayısala şimdiden oraya oyna. Bir tarafta derece yapıyorken orada gidip 50k yapmazsın. Arkadaşın konusu da baltalamayayım benim fikrim bu.

Bu meseleyi iki boyutta ele almak gerekiyor. Birincisi günümüz piyasa koşullarında prestijli bir üniversite kapıları çok daha rahat açmanızı sağlar. Bu yüzden YBS mi yoksa CENG mi sorusuna yanıt aramadan önce, 'Hangi seçenekle en iyi üniversiteye girebilirim?' kıyaslamasını yapmak daha doğru olur. Teknik olarak aradaki fark, tutkulu ve disiplinli bir çalışmayla her zaman kapatılabilir. Elbette her iki bölüm de ortalama üniversitelerde olsaydı tartışmasız mühendislik derdim; ancak mevcut durumda benim önceliğim üniversitenin kalitesi ve network olurdu

Hocam, ben 19 yaşındayım. 1 sene mezuna kaldım ama isler istedigim gibi gitmedi. Neyse, konuya gelecek olursam:

Küçüklüğümden beri yazılım ve teknolojiye ilgim var. Bu yüzden oldukça erken yaşlarda yazılım ve teknoloji öğrenmeye başladım.

• Şu anda Python, Java ve JavaScript biliyorum. (Birkaç dil vs. daha biliyorum ama bu üçüne kıyasla daha zayıf oldukları için onları karıştırmak istemedim.)
  • Özellikle son 2–3 yıldır yapay zekâ ile ilgileniyorum. Daha çok işin mantık ve mekanik tarafı ile.

• Önemli : Ayrıca teknolojik bir şeyler üretmeyi seviyorum. Üniversite seçerken bir ara mekatronik mi yazsam diye düşündüm; ancak baktığımda mezunların çoğu fabrika makineleri'nin tamiriyle falan ilgileniyor (Uni'ye gitmiyorum suan) .Benim istediğim ise tamir etmekten ziyade, global ölçekte teknoloji ve AR-GE yapan şirketlerde ki gibi seyler; yani yeni şeyler, yeni teknolojiler üretmek.
    Örneğin Robotlar , VR teknolojileri, uzay sistemleri, uydular, savunma sanayisinde kullanılan sistemler ve cihazlar gibi ''Yeni'' seyler uretmek; kısacası geleceğe yönelik, yeni ve gelişmiş teknolojiler ilgimi çekiyor.
  • Ek olarak Blender bilgim ve hafif'te Elektronik bilgim falan var.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi alana yönelip nasıl bir kariyer planı yapmam daha doğru olur?

Kapasiten varken tabii ki mühendislik okumalısın. YBS’yi genelde bilgisayar ya da yazılım mühendisliği puanı yetmeyenler tercih ediyor; yani bu bir gerçek, hayal satmaya gerek yok. YBS diplomasıyla ancak lisans mezunu şartı arayan yerlere tecrübenle girebilirsin ama doğrudan mühendislik diploması istenen işlere başvurman bile çok zor. İş ilanlarının %90’ında mühendislik şartı var ve aynı durum Avrupa için de geçerli. Bu sektörde kapıların büyük çoğunluğu mühendislere açılıyor.

Kapasiten varken tabii ki mühendislik okumalısın. YBS’yi genelde bilgisayar ya da yazılım mühendisliği puanı yetmeyenler tercih ediyor; yani bu bir gerçek, hayal satmaya gerek yok. YBS diplomasıyla ancak lisans mezunu şartı arayan yerlere tecrübenle girebilirsin ama doğrudan mühendislik diploması istenen işlere başvurman bile çok zor. İş ilanlarının %90’ında mühendislik şartı var ve aynı durum Avrupa için de geçerli. Bu sektörde kapıların büyük çoğunluğu mühendislere açılıyor.
Mühendislik teknik açıdan elbette YBS’den daha iyi ancak Boğaziçi YBS ile sıradan bir üniversitedeki CENG arasında kalsa herkes tartışmasız Boğaziçi’ni seçer. Mezun olalı 5 yılı geçtiği için güncel piyasa dinamiklerini tam kestiremiyorum ama benim dönemimde iş bulamayan kimse kalmamıştı. Ben henüz 3. sınıfı bitirdiğimde çalışmaya başlamıştım ve o dönem bankalar dahil Türkiye’nin en büyük firmalarından birçok geri dönüş almıştım. Bu yüzden, mezun olduğunuz üniversite en az bölüm kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,179
Üyeler
188,210
Son üye
luxetveritas
Geri