Bu arada dün yukarıdaki beşli geldi. Y kablo ve uzatma ile taktığımda pek bir ses sorunu fark etmedim. Bu IEM'in mikrofonun bence parasına göre çok da iyi olmadığını testlerinde görmüştüm. Umarım v2 bunu düzeltirler.
IEM kulaklık bu arada bir tık sağ tarafı kulağımda acı yapıyor ve çok da rahat durduğunu söyleyemeceğim. Sol tarafa da bir tık baskı yapıyor, ama onda çok bastırmasam da kulakta rahat kalıyor. Sağdaki sürekli düşecek gibi hissettiriyor. Bence tasarım biraz daha uğraşılsa konforlu yapılabilir. Yine başka versiyonu yapılacaksa bunları dikkate alsınlar.
Ayrıca hangi kabloyu nereye takacağınıza dair içindeki kağıtta bir rehber olabilir. Çünkü L, R yazıları çok da belirgin değil. Ben aklına takılanlar için bir görsel atayım. Tuşlu olan kabloyu, kız görseliyle eşleştireceksiniz bu kablo ve kızlı resim sağ kulaklık (R) eğer hatalı takarsanız sesleri yanlış duyarsınız.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca kabloyu ters takmanız gerekiyor yani kulak üstüne takılacak şekilde olacak.
Neyse yukarıdaki ses kartlarını da ikisini de denedim. Bariz ses şiddeti artıyor, ama IEM kulaklıkta olan beyaz gürültüyü bunlarda da duydum. Hatta birinde sesi kesince gelen beyaz gürültüyü de susturuyor. Bunları Gamenote 2040D deneyip ayrıca foruma konu açacağım. Belki ₺350-400 diye ucuza kulaklık alıp, çok da bütçe harcamadan ses kalitesini artırmak isteyenler için işe yarar. Kısaca bu basit ses kartları IEM'in sesini artırsa da gürültüyü yok etmiyor. Bir de USB olanı hem ön hem arka porta bağlarken hafif sallandığını fark ettim çok da iyi değil. Bence jak girişini tekli olanla ses seviyeleri benzer, sadece jak olana y kablo almanız gerekiyor.
Bu gürültü de aslında ne yazık ki video vb. yaşanıyor. Beyaz gürültü olarak geçiyor. EQ ayarı vb. denedim ama işe yaramadı. Zaten üst düzey bir ses kartım yok. Aklımda da geçen Videoyun Batu yayında söylemişti, Wraith yakında farklı ses kartları getirecek diye. Geçenlerde siteye bakarken şunları gördüm. Bunlardan ₺1900 civarı olanı aldım.
wraithesports.com
Alıntıyı görüntüle
Moondrop'ların da stoğu gelse alıp almamak konusunda kararsızdım. Açıkcası ses kartı tarafını hiç bilmiyorum ve bilmediğim bir şeye ₺3000 verip hüsran kalmak da istemiyorum. Sorun yaşayacağımı halen düşünmüyorum, neyse hem de ₺2600 kulaklığa ve ses kartına da ₺1900 verdim. Kabaca ₺4500 civarına denk geldi. Ses kartını ileride de kullanacağımdan bence ideal diye düşündüm.
Ses kartı bugün kargoya verilmiş, o gelince test edeceğim. Ayrıca varsa güç için de adaptöre takacağım. Ses kartı bu beyaz gürültü vb. çözmezse de yazarım.
Alıntıyı görüntüle
Şu anlık ses şiddeti vb. memnunum, ayak sesleri de gürültü ve ses kartımın dandikliğine rağmen anlaşılıyor. Ama bir tık arkada rüzgar, ince sesler vb. duymaya alışık değilim. Şu ana kadar kullandığım kulak üstü kulaklıklarda, sesler daha kalın veya filtreli mi artık ne deniyorsa öyleydi. Yani böyle oyundaki sinek, rüzgar sesleri gibi şeyleri çok da duymuyordum. Ses kartı takınca bunların da bir tık daha iyi olmasını bekliyorum, olmazsa yine belirtirim büyük ihtimalle bunu iade edebilir miyim şüpheliyim, hijyen tarafına giriyor. Yine de teknik bir sıkıntısı varsa umarım zorluk da çıkarmazlar.
İleride ayrıca bu IEM'lerin kablosuzları varsa denemeyi düşünüyorum. Her ne kadar ses kalitesi falan kullandığım kablosuz kulaklarından iyi olsa da kablolu kulaklık kullanmak son derece konforsuz. Yani bu daha çok oturup 2-3 saat kesintisiz oyun oynayanlar için daha uygun gibi geldi. Belki kulakta tutmaya yarayan kablosu değiştirilip, takma kısmında kaybedilen vakit ortadan kalksa daha iyi olabilir. Bence bunu da düşünsünler, yeni çıkaracakları IEM'de kabloyu bu tarz değil de kulaklığın kulağı tutacağı ve hafifleterek düşmemesini önlemeye yönelik bir gelişim iyi olacaktır.
Ha uzatma kablosu olmadan da kullanılacak seviyede bir kablo olursa iyi olur. Atıyorum alırken 1.7 galiba bu ve 2.5 metre gibi seçenekler fiyata göre sunulur. Ayrıca harici bu kabloları da satmalarını öneririm. Çünkü kedi diye bir düşmanımız var, bu kabloların ağzına sıçabiliyorlar.
Ayrıca konu açıp da anlatabilirdim ama bir kere buraya yazdım. Ayrıca inceleme yazacak kadar teknik vb. bilgiye sahip değilim ve anlamıyorum da, böyle konular açınca da üstün körü deneyim anlatmak da istemiyorum. O yüzden bu konuda mesajlar dursun, ileride bakanlar faydalansın.
Etiket: Wraith EvoX inceleme