Yardım MSİ MAG A750GL PSU FAN SESİ ÇOK YÜKSEK ?

atiizdmr

80+
Reaksiyon skoru
106
Aldığımdan beri psu fan sesi çok yüksek ilk başlarda çok takmamıştım ama kulaklık takılı değilken işime odaklanamıyorum. Sürekli bir uğultu gibi yüksek devir fan gibi bir ses var. Sonra arkadaşlarıma kasa toplarken fark ettim bir tanesinde nzxt giriş seviyesi bir psu kullanmıştım c650 falandı galiba diğerinde cooler master mve 650 bronze olan kullandım onlarınkinde hiç bu ses yoktu. Ondan sonra anladım benim psu aşırı sesli çalıştığını. Sizce garantiye vermeli miyim yoksa normali mi budur kullanan arkadaşlar var mıdır ?

Ben MSI MPG A850G kullanıyom bu şekilde tıkırtı sesi geliyor diye önceden video çekmiştim.

Benim ama kasadaki fanlar aşırı sesli bide oyüzden ses varsa bile anlaşılmıyor. 😀

Aldığımdan beri psu fan sesi çok yüksek ilk başlarda çok takmamıştım ama kulaklık takılı değilken işime odaklanamıyorum. Sürekli bir uğultu gibi yüksek devir fan gibi bir ses var. Sonra arkadaşlarıma kasa toplarken fark ettim bir tanesinde nzxt giriş seviyesi bir psu kullanmıştım c650 falandı galiba diğerinde cooler master mve 650 bronze olan kullandım onlarınkinde hiç bu ses yoktu. Ondan sonra anladım benim psu aşırı sesli çalıştığını. Sizce garantiye vermeli miyim yoksa normali mi budur kullanan arkadaşlar var mıdır ?
Kronik sorunlu bir psu serisi GL modelleri hepsinde değil ama 10 tanesinin 7-8 tanesinde vardır muhtemelen bu sorun.

Malesef o zamanlar bu işlerde yeniydim sonradan çok şey öğrendik ama hepsi paralı tecrübe oluyor bize. Ses aşırı kafa ütülüyor ama. Kasa fanlarımı fan control programı ile kontrol ediyorum önde 20 cm lik fanlar var o kadar ses yapmıyor. 2000 rpm bi fanın sürekli beyninizde döndüğünü düşünün

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-02 005133.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-02 005133.webp
    42.2 KB · Hit: 26
Malesef o zamanlar bu işlerde yeniydim sonradan çok şey öğrendik ama hepsi paralı tecrübe oluyor bize. Ses aşırı kafa ütülüyor ama. Kasa fanlarımı fan control programı ile kontrol ediyorum önde 20 cm lik fanlar var o kadar ses yapmıyor. 2000 rpm bi fanın sürekli beyninizde döndüğünü düşünün
İade edebiliyorsanız edin iyi bir psu'da değil zaten fiyatı da çok pahalı.

Vidaları tam sıkıp veya biraz gevşetip duruma göre ses azalıyor mu artıyor mu diye bakabilirsin.

Veya PSU biraz havada kalıyor dengesizlik var flan olabilir mi ? Onların altlarında kağucuk yerler oluyor ses yapmasın diye kasada onlar yok olabilir mi ?

Eğer sıfır ürün ise yolla garantiye gitsin bir şey kaybetmezsin. Sorunlu sıkıntılı ürün ise o ses ile nereye kadar gideceksin çünkü.

Benim Eski PC'nin PSU geçenlerde birden ıslık sesi gibi tiz bir ses yapamya başladı 5-6 yıl sonra. Biraz vurunca ses düzeliyordu. Ama ansızın gene başlıyordu. Bir söktüm taktim sağını solunu temizledim fanını temizledim vidalarını flan yeniledim sesi kesti. Ama sıfır ürünün içi açılmaz.

Ürünün garantisi var geçen sene almıştım da sistemi kurduktan sonra iş dolayısıyla uzun süre başına geçmemiştim yeni fark ediyorum. Vatan bilgisayardan 3.5 k ya almıştım. Acaba ilgilenirler mi yoksa bu normal diyip gönderirler mi

Ürünün garantisi var geçen sene almıştım da sistemi kurduktan sonra iş dolayısıyla uzun süre başına geçmemiştim yeni fark ediyorum. Vatan bilgisayardan 3.5 k ya almıştım. Acaba ilgilenirler mi yoksa bu normal diyip gönderirler mi
Göndermeyi dene bakalım belki değişim yaparlar.

Göndermeyi dene bakalım belki değişim yaparlar.
Yapmayacaktım da sırf psusuz kalacam diye yarın gidip 2. El bi 650w alacağım bunu da göndereceğim yapacak bir şey yok yüzümüz gülmedi bi pcden yana. İçini açıp noctua fan takacaktım ilk başta da amaan bıktık ya

Yapmayacaktım da sırf psusuz kalacam diye yarın gidip 2. El bi 650w alacağım bunu da göndereceğim yapacak bir şey yok yüzümüz gülmedi bi pcden yana. İçini açıp noctua fan takacaktım ilk başta da amaan bıktık ya
Eğer garantiden korkmuyorsan noctua fanı takarsan düzelir :D

aynı benzer sorunu yaşıyorum şuan :confused:

Son düzenleme:
Geri