BabaYaga89
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 348
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok yardım eden yok... Anakartı değiştirip argb soketli bisey almakta fayda varaynı konudan muzdaripim çözüm buldunuz mu
Yok yardım eden yok... Anakartı değiştirip argb soketli bisey almakta fayda varaynı konudan muzdaripim çözüm buldunuz mu
Dayım ledlerde sorun yok kasa düğmesinde de sıkıntı yok arkadan sata kablosunu psudan tak çıkar yapınca çalışıyor tek sıkıntı pc kapanınca düğme gidiyor arkadan tekrar sata kablosunu sök tak yapmak gerekiyorAlıntıyı görüntüle
hocam burdaki led kablosunun bağlantıları doğru mu? onu kontrol edin kasanızdaki rgb butonunun çalışmaması bu yüzdendir yüksek ihtimalle ya kablonuzda kopukluk olabilir yada yanlış takmış olabilir misiniz? bağlandığı yerleride fotoğraflayın bakalım.
sata kablosunu sök tak yapınca tuşlar çalışıyor yani rgb kapanıp açılabiliyor. ama kapandıktan sonra çalışmıyor doğru mu anladımDayım ledlerde sorun yok kasa düğmesinde de sıkıntı yok arkadan sata kablosunu psudan tak çıkar yapınca çalışıyor tek sıkıntı pc kapanınca düğme gidiyor arkadan tekrar sata kablosunu sök tak yapmak gerekiyor
Aynen pc kapayıp tekrar açınca tuş çalışmıyorsata kablosunu sök tak yapınca tuşlar çalışıyor yani rgb kapanıp açılabiliyor. ama kapandıktan sonra çalışmıyor doğru mu anladım
bütün satalarda bu şekilde hata veriyor psudan kaynaklı olsa direkt çalışmaması gerekmez mi kasanın kronik sorunlu olduğunu düşünüyorum ingilizce forumlarda da gezdim çoğu kişide bu şekilde çözüm olarak sök tak yaptıktan sonra kasa tuşuna 6sn basılı tutup rgbleri anakarta aktarma yapmak ve hep oradan kontrol etmek ama sıkıntı şu benim anakartım msi h610m bomber bu anakart rgbleri desteklemiyorPSU’daki farklı bir SATA çıkışında deneyebilirsin. gelen satada hdd ssd varsa çıkarıp deneyebilirsin. bunlarıda deneyince sorun varsa hala muhtemelen PSU’nun 5V Standby hattı sorunlu olabilir veya fan hub arızalı olabilir.
Ters takılma ihtimali yok 3 pinli kablolar ve 2 pin bitişik 1 pin ayrı. Degistirdim zaten tepem atti sistemi upgrade ettim anakart işlemci vs değişti kontrolcüyle işim yok artık çok şükür.Hocam belki alakası yoktur veya ben yanlış gördüm ama bu ters takılı gibi geldi bana ok işareti 5v girişe denk gelmemiş gibi gözüküyor fotoğraftan tam net göremeyince orayı ondan söylemek istedim.
Alıntıyı görüntüle
Hayırlı olsun o hâlde hocam, güle güle kullanın.Ters takılma ihtimali yok 3 pinli kablolar ve 2 pin bitişik 1 pin ayrı. Degistirdim zaten tepem atti sistemi upgrade ettim anakart işlemci vs değişti kontrolcüyle işim yok artık çok şükür.
TeşekkürlerHayırlı olsun o hâlde hocam, güle güle kullanın.