Yardım MSI Mag Forge 100R Rgb Sorunu

1769579970343.webp

hocam burdaki led kablosunun bağlantıları doğru mu? onu kontrol edin kasanızdaki rgb butonunun çalışmaması bu yüzdendir yüksek ihtimalle ya kablonuzda kopukluk olabilir yada yanlış takmış olabilir misiniz? bağlandığı yerleride fotoğraflayın bakalım.

Alıntıyı görüntüle
hocam burdaki led kablosunun bağlantıları doğru mu? onu kontrol edin kasanızdaki rgb butonunun çalışmaması bu yüzdendir yüksek ihtimalle ya kablonuzda kopukluk olabilir yada yanlış takmış olabilir misiniz? bağlandığı yerleride fotoğraflayın bakalım.
Dayım ledlerde sorun yok kasa düğmesinde de sıkıntı yok arkadan sata kablosunu psudan tak çıkar yapınca çalışıyor tek sıkıntı pc kapanınca düğme gidiyor arkadan tekrar sata kablosunu sök tak yapmak gerekiyor

Dayım ledlerde sorun yok kasa düğmesinde de sıkıntı yok arkadan sata kablosunu psudan tak çıkar yapınca çalışıyor tek sıkıntı pc kapanınca düğme gidiyor arkadan tekrar sata kablosunu sök tak yapmak gerekiyor
sata kablosunu sök tak yapınca tuşlar çalışıyor yani rgb kapanıp açılabiliyor. ama kapandıktan sonra çalışmıyor doğru mu anladım

PSU’daki farklı bir SATA çıkışında deneyebilirsin. gelen satada hdd ssd varsa çıkarıp deneyebilirsin. bunlarıda deneyince sorun varsa hala muhtemelen PSU’nun 5V Standby hattı sorunlu olabilir veya fan hub arızalı olabilir.

PSU’daki farklı bir SATA çıkışında deneyebilirsin. gelen satada hdd ssd varsa çıkarıp deneyebilirsin. bunlarıda deneyince sorun varsa hala muhtemelen PSU’nun 5V Standby hattı sorunlu olabilir veya fan hub arızalı olabilir.
bütün satalarda bu şekilde hata veriyor psudan kaynaklı olsa direkt çalışmaması gerekmez mi kasanın kronik sorunlu olduğunu düşünüyorum ingilizce forumlarda da gezdim çoğu kişide bu şekilde çözüm olarak sök tak yaptıktan sonra kasa tuşuna 6sn basılı tutup rgbleri anakarta aktarma yapmak ve hep oradan kontrol etmek ama sıkıntı şu benim anakartım msi h610m bomber bu anakart rgbleri desteklemiyor :D

Ben bayağıdır araştırıyorum bu çözüm önerilerinin hepsini denedim sabahladim pc başında iki tane ışık yansin diye ama olmuyor. O kontrolcu piyasada olan bir şey de değil. Msi dan talep etmek lazım. Piyasadakiler hep farkli farklı. O led baglantisini yapamiyosun haliyle. Uzaktan kumandalı var uzerinde butonlu olani var vs vs. Dedigim gibi en mantıklısı rgb desteği olan bir anakart. Tek problem fiyatların şu anda uçmuş olması.

Hocam belki alakası yoktur veya ben yanlış gördüm ama bu ters takılı gibi geldi bana ok işareti 5v girişe denk gelmemiş gibi gözüküyor fotoğraftan tam net göremeyince orayı ondan söylemek istedim.
Ekran görüntüsü 2026-02-06 021158.webp

Hocam belki alakası yoktur veya ben yanlış gördüm ama bu ters takılı gibi geldi bana ok işareti 5v girişe denk gelmemiş gibi gözüküyor fotoğraftan tam net göremeyince orayı ondan söylemek istedim.
Alıntıyı görüntüle
Ters takılma ihtimali yok 3 pinli kablolar ve 2 pin bitişik 1 pin ayrı. Degistirdim zaten tepem atti sistemi upgrade ettim anakart işlemci vs değişti kontrolcüyle işim yok artık çok şükür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,376
Üyeler
190,741
Son üye
yusufakn34
Geri