SSD Bozukmu ? Bu Dalgalanma Normal mi ? ACİL YARDIM

Reaksiyon skoru
35
Merhaba arkadaşlar Uzun zamandır SSD ile başım dertte Geil Zenith R3 512GB SSD kullanıyorum m2 ssd kullanmıyorum 2020 yılında topladığım bir sistemdi uzun yıllardır beni götürdü fakat artık gına geldi bir şey indirirken bilgisayarı kullanmayacak seviyeye geliyorum donuyor takılıyor hiç bir şey yanıt vermiyor takılıyor sesler gidiyor ssd çalışmaya başlayınca yük altına girince bu sonuçlar oluyo illahllah ettirdi 1 Gigabit internetim var 78gb ı saatlerdir indiremiyorum ssd okuyo yazıyo 0 a düşüyor disk tekrardan yükseliyor ssd ağır problemli diye düşünüyorum m2 ssd almam şart heralde bilemiyorum ssd yüzündenmidir sizce bir bakarsanız sevinirim ekstra olarak önerilere açığım m2 ssd max 5k olacak şekilde önerirseniz çok sevinirim R5 5600 + 1660 Super + 16 GB Ram 3600mhz var fakat performans alamıyorum diyebilirim sistemden m2 ssd ne almalıyım yada almalımıyım bu dalgalanmanın tam olarak sebebi ne olabilir + olarak 1 gigabit internette 53mb/sn değeri steamde normal mi ethernet kablosu değiştirmeme gerek varmı teşekkürler
Screenshot_1.webp

Yapıyorum şimdi sonuçları atacağım birazdan
@enes.yildirim ve crystaldiskmark ile bir test yap bakalım normal çalışıyor mu? test sırasında arkada bir şey çalışmasın.
Post automatically merged:

Crystal disk info ile ssd durumuna bir bak..
Yapıyorum şimdi

@enes.yildirim ve crystaldiskmark ile bir test yap bakalım normal çalışıyor mu? test sırasında arkada bir şey çalışmasın.
1769725802169.webp

@Logithx @TechGuy

1769725944653.webp

Hiçbir şey Açık değilken durum böyle

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Uzun zamandır SSD ile başım dertte Geil Zenith R3 512GB SSD kullanıyorum m2 ssd kullanmıyorum 2020 yılında topladığım bir sistemdi uzun yıllardır beni götürdü fakat artık gına geldi bir şey indirirken bilgisayarı kullanmayacak seviyeye geliyorum donuyor takılıyor hiç bir şey yanıt vermiyor takılıyor sesler gidiyor ssd çalışmaya başlayınca yük altına girince bu sonuçlar oluyo illahllah ettirdi 1 Gigabit internetim var 78gb ı saatlerdir indiremiyorum ssd okuyo yazıyo 0 a düşüyor disk tekrardan yükseliyor ssd ağır problemli diye düşünüyorum m2 ssd almam şart heralde bilemiyorum ssd yüzündenmidir sizce bir bakarsanız sevinirim ekstra olarak önerilere açığım m2 ssd max 5k olacak şekilde önerirseniz çok sevinirim R5 5600 + 1660 Super + 16 GB Ram 3600mhz var fakat performans alamıyorum diyebilirim sistemden m2 ssd ne almalıyım yada almalımıyım bu dalgalanmanın tam olarak sebebi ne olabilir + olarak 1 gigabit internette 53mb/sn değeri steamde normal mi ethernet kablosu değiştirmeme gerek varmı teşekkürlerAlıntıyı görüntüle
Dram olmayan SSD lerin neredeyse hepsi uzun süre yüke girince böyle oluyor, Sata ya da M2 olması çok fark etmiyor birkaç Dramsiz modelden çektikten sonra paraya kıyıp DRAMli SSD almıştım bendeki Sata olmasına rağmen çok seri çalışıyor.

Yeni SSD alacaksan DRAM meselesine dikkat et.

tertemiz normal çıkmış knk 👍 Sağlık da normal görünüyor
Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir kullanamıyorum bilgisayarı bir şey indirirken deli ediyor beni yüklemeye aldıktan sonra kullanamıyorum internet hızıma yetişemiyor olabilir mi ?

Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir kullanamıyorum bilgisayarı bir şey indirirken deli ediyor beni yüklemeye aldıktan sonra kullanamıyorum internet hızıma yetişemiyor olabilir mi ?
bu dalgalanmalar steam da oluyor sebebini bilmiyorum. Ya ssd nand modülünden dolayı erken performansı düşüyor ya da steam de bir problem var, sebebini çözebilmiş değilim. Bende de aynı durum oluyor, gigabit internetim var oyun anında iniyor ssd nin yazmasını bekliyorum :D Epicte böyle bir durum başıma gelmedi.

Hocam bu sorunu sadece Steam özelinde mi yaşıyorsunuz?

Hocam bu sorunu sadece Steam özelinde mi yaşıyorsunuz?
Hayır genel olarak ssd ile ilgili bir işlem yaptığım zaman dosya aktarma olur kurulum anı olur ssd yi kullandığım an bilgisayar kullanılmaz hale geliyor takılıyor her şey yanıt vermiyor oluyor mouse tepkisi gecikiyor sesler karışıyor birbirine

bu dalgalanmalar steam da oluyor sebebini bilmiyorum. Ya ssd nand modülünden dolayı erken performansı düşüyor ya da steam de bir problem var, sebebini çözebilmiş değilim. Bende de aynı durum oluyor, gigabit internetim var oyun anında iniyor ssd nin yazmasını bekliyorum :D Epicte böyle bir durum başıma gelmedi.
Epic tede aynı şekilde indirme yaparken bilgisayarda herhangi bir işlem yapamıyorum takılıyor sadece

Geri