Yardım İtopya Ücret İadesi Yapmıyor

Xalionis

80+
Reaksiyon skoru
79
17 Ocak 2026 tarihinde İtopya’dan Elgato siparişi verdim. Daha sonra üründen vazgeçtiğim için iptal talebinde bulundum ancak buna rağmen siparişim 19 Ocak’ta kargoya verildi.

21 Ocak’ta ürün dağıtıma çıktığında kargoyu teslim almadan, istemediğimi belirterek anında iade yönüne geri gönderdim. 26 Ocak’ta ürünün İtopya’ya teslim edildiği görünüyor. Buna rağmen aradığımda bana “5 iş günü içinde kayıt açılacak” gibi alakasız bir geri bildirim verildi, bugün 30 Ocak olmasına rağmen iadem hâlâ onaylanmadı. Üstelik e-posta ile ulaştığımda bu kez de “20 iş günü” gibi bir süre söylüyorlar. Ayrıca ürün tarafıma teslim edilmiş gibi gösteriliyor sitede.

Sonuç olarak; hiç teslim almadığım, daha dağıtıma çıktığı gün iade ettiğim bir ürün için, hem ürün kendilerinde hem para kendilerinde, ben ise belirsiz süreler söylenerek bekletiliyorum. Ürünü kullanmadığım ve süreci geciktirenin ben olmadığı bu durumda, sadece bekletiliyorum.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    18.5 KB · Hit: 61
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    31.5 KB · Hit: 62
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    33 KB · Hit: 64
Verdikleri süre içerisinde yatırırlar

Vaz geçeceksen neden sipariş ediyorsun. O para gelmese de, ürünü kendi isteğin ile geri gönderdin. Ödemeyebilirler.
Ne anlatıyorsun bilader sen? Kafaya bak. İstersem ürün gelir 13. gün de iade edebilirdim. Ben ürün işime yaramayacağı için direkt iptal istedim firma parayı çevirmek süreci uzatıp zorlaştırmak için iptal talebini onaylamayıp kargoya verdi.

darla müşteri hizmetlerini
Çok defa aradım hafta başından beri. Sürekli aynı cümleleri söyleyip duruyorlar burada konu açıp reklam yaptıkları için belki bir şey olur diye açtım burada da konuyu.

Verdikleri süre içerisinde yatırırlar
Öyle bir dünya yok yaklaşık 1 ay senin paranı cebe atıp çeviriyorlar bunun yasal bir dayanağıda yok. Ürünü sipariş vermişim daha sonra sisteme 2. pcı-e kartını takamayacağımdan dolayı iptal istemişim, iptal etmeyip ürünü kargolamışlar vs vs yani direkt iptal etmeleri gerekirken bilerek parayı çevirmek için süreci uzattılar ve hala çözüm sunulmuyor.

Ne anlatıyorsun bilader sen? Kafaya bak. İstersem ürün gelir 13. gün de iade edebilirdim. Ben ürün işime yaramayacağı için direkt iptal istedim firma parayı çevirmek süreci uzatıp zorlaştırmak için iptal talebini onaylamayıp kargoya verdi.

Çok defa aradım hafta başından beri. Sürekli aynı cümleleri söyleyip duruyorlar burada konu açıp reklam yaptıkları için belki bir şey olur diye açtım burada da konuyu.

Öyle bir dünya yok yaklaşık 1 ay senin paranı cebe atıp çeviriyorlar bunun yasal bir dayanağıda yok. Ürünü sipariş vermişim daha sonra sisteme 2. pcı-e kartını takamayacağımdan dolayı iptal istemişim, iptal etmeyip ürünü kargolamışlar vs vs yani direkt iptal etmeleri gerekirken bilerek parayı çevirmek için süreci uzattılar ve hala çözüm sunulmuyor.
Nasıl öyle bi dünya yokmuş aga? Nasıl sen keyfi iade edebilme hakkın varsa adamların da belirli bir süreleri var parayı geri ödemek için. Siteden siteye değişir 5 10 20 iş günü vs. Onuda bilerek iptal edeceksin veya ürünü alacaksın

Nasıl öyle bi dünya yokmuş aga? Nasıl sen keyfi iade edebilme hakkın varsa adamların da belirli bir süreleri var parayı geri ödemek için. Siteden siteye değişir 5 10 20 iş günü vs. Onuda bilerek iptal edeceksin veya ürünü alacaksın
Kardeşim ürün bana gelmedi. Ben siparişi verdikten 1-2 saat içerisinde iptal istedim yapmadılar. Burada suçlu ben miyim sence? Ne demek keyfi para iadesi yapacak yalamayın artık şu şirketleri biraz haklarınızı öğrenin de ona göre hareket edin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sırf burada reklam yapıp konu açtılar diye burada da konu açmak istedim ama bir şey yapacakları yok buradan da belli ki. Adamların tek yaptıkları şey reklam icraata gelince, müşteri ilişkilerine gelince yoklar ortada.

Öyle bir dünya var maalesef :( Mutabakat süresi vardır her firma ortalama 15 gün süre verir iade girişlerinin yapıldığı belli gün vardır o vakte kadar muhasebe işleri biterse yatırırlar iade çıkışı olmazsa sonraki hafta gönderirler. Hemen aynı gün yatsa keşke tabi ama firmalarda öyle hızlı iade çıkışı olmuyor

Geri