LaZz61
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,530
dağın başında 45 e 10 alıyordum trabzon bildiğin dağ :S
dağın başında 45 e 10 alıyordum trabzon bildiğin dağ :S
Valla gündüzleri zor da o yüzden indirmeleri gece yapıyorumO hızla aylık 1tb zor yaparsın gibi. Benim de 1.3tb falan buluyor yaklaşık.
Güneydoğuda yaşıyorum maalesef ki dediğinize katılıyorum ilgilenmiyorlar o yüzden kaderimizle yüzleşeceğiz maaleseftorpil bulamadan yapılmıyor kral cidden tek tavsiyem hangi bölgedeysen o bölgedeki temsilcilere ulaşmadan yapamassın ben siyasetle çözdüm açık konuşayım talep oluştursan bile bakmıyorlar bölge sorumlusundan duydum söylüyorum sana
Hocam güneydoğu kötülemek gibi olmasın ama diğer bölgelerle kıyasla maalesef zayıf kalıyordağın başında 45 e 10 alıyordum trabzon bildiğin dağ :S
Bugün bende de internet 10 dakika kadar gitti fiber olmasına rağmen, işin garibi internet geri geldiğinde 100ü zor gören internet 800-900Mbps vermeye başladı herhalde sabaha geri düşürürler hızıBu ara genel bir sorun var galiba Telekom’da. Modem değiştirmeden önce günde en az 15 defa kopmalar yaşıyordum hemen de gelmiyordu. Abartmıyorum saydım bir günde 14 kez kopma yaşamıştım. Değiştirdim bir süre düzgün gitti. Şimdi kopmuyor ama oyun içinde ms 6k ya kadar çıkıyor bir süre devam ediyor ve düzeliyor.
Türk Telekom ise halen küçük ISS'ler daha uygun fiyat sunuyor. Ben bugün toplu fiyat ödeme günüm geldi. Netspeed aylık ₺550 ödedim. İnternet hızım 74/20. Altyapım 71 Mbps destekliyor, DSL biraz iyileştikçe hızı yükseltiyorlar.
allah bir daha yaşatmasın hocam5 yıldan uzun zaman oldu böyle hız değerleri görmeyeli. Seni çok iyi anlıyorum.
hocam tek sorun şu ki altyapı sorunu var +10 yıldır vs kimsede ilgilenmiyor o yüzden ümidimi kesmiştimTürk Telekom ise halen küçük ISS'ler daha uygun fiyat sunuyor. Ben bugün toplu fiyat ödeme günüm geldi. Netspeed aylık ₺550 ödedim. İnternet hızım 74/20. Altyapım 71 Mbps destekliyor, DSL biraz iyileştikçe hızı yükseltiyorlar.
Tabii taktik yapıyorlar, ama aylık ödersem ₺650. Tek fiyatta ₺6600 civarı yani aylık ₺550 ödedim. Bu tek ödeme olayı da bir tık dolaylı yoldan taahhüt gibi diyebiliriz.
Küçük ISS'lerde istediğiniz modemi almanın da faydası var. Elimde eski Tenda modem var. Türk Telekom vb. ile kullanıyordum. Geçenlerde tekrar takıp denedim, Netspeed ile daha kötü değerler aldım. Keenetidc tekrar taktım ve şu oranları alıyorum. Modem de fark ediyor ve fiberiniz falan yoksa TT iyi bir modem vermiyor. Anteni bile olmayan, TP-Link, Zyxel gibi leş firmalar batmasın diye kira sistemi ile milleti sömürüyorlar. Evet bu kira sistemi modemi size satmıyor da ve modem ücretinden daha fazla parayı durduğunuz sürece alıyorlar.
Alıntıyı görüntüle
Çok anlamıyorum ama, arada modem atanabilir hıza yakın yükseltme yapıyor. Galiba firma buna izin veriyorsa modem deniyor diye biliyorum. Onunla ilgili de bir terim vardı unuttum.
Alıntıyı görüntüle
ISS değiştirme ile başvuru yapın, taahhütünüz bitince onlar sizin yerinize aktarsınlar. Ayrıca düzgün bir modem alın, en azından 35-50 Mbps artık neyse onu alın ve kullanın.
![]()
Netspeed - Taahhütsüz, Limitsiz En Uygun Fiber İnternet Paketleri | Altyapı Sorgulama | İnternet Hız Testi
Taahhütsüz, Kotasız, En Uygun Fiber İnternet ve En Ucuz İnternet Paketleri, Netspeed kalitesiyle hizmetinizde.www.netspeed.com.tr
keşke sağlayıcıyı değiştirmek mümkün olabilseydiLütfen sağlayıcını değiştirip en ucuz verene geç ve keenetic veya akıllı bir modem alırsan snr margin değerini düşürerek hattına biraz da olsun hız kazandırabilirsin.
kablonun dışında problem olduğunu sanmıyorum geçen sefer kontrol ettirmek için teknik servisi çağırmıştım dün de bütün wifi kanallarını denedim en iyisi hangisiyse onu seçip sizlere speedtestini yolladım eğer çözüm olacaksa router değiştirmeyi düşünüyorumAnkastre den modeme gelen kablonda soyulma var muhtemelen kablonun dışı soyulduysa sıvı teması veya nem bu hızları verdirir normal turktelekom ekibinden önce ankastre gelen hızı olcturmeniz lazım eğer 24 sorunsuz geliyorsa modeme ankastreden Cat6 kablo çektirip mümkünse FTP olsun daha sonra içindeki 8 damardan 4 tanesini ankastre ne gelen iki kablonun ucuna denk gelecek şekilde bağlayıp modem tarafında bu 4 damarı rj11 cakarsan kayıpsız hız alirsin
Ahlan mar
üzüldüm hocam evet nas sistem biraz maliyetli doğrudurAsıl acı gerçek 1000 mbps internetin olsa bile 50 mbps yükleme yapabiliyorsun. Bu yüzden evime nas sistem kuramıyorum.
(Nas sistem alacak param olmaması hariç.)
evetben kocaeli izmit merkezde 5 yıl uğraştım internet alt yapısı yaptıramadım bakır kablo çektiremedim bile , adam buldum partiye üye oldum 12 saat için 2 bin mgbt destekleyen alt yapı yaptılar
hocam yandaki evde telekom kutusu var mı oradan kablo çekebilirsiniz. ben öyle yaptırdımGüneydoğudayım bu nedenle şaşıracağınızı sanmam
Hatırlıyorum superbox bile bize vermiyordu yanılmazsam (sanki mağaradayız anasını satayım) bizim yan evde altyapı var bizde yok tek umut starlink galiba evet