Dümenden biraz yapay zeka biraz ben yazdım.
Sayın İlgili,
Son dönemde dijital oyun platformlarına yönelik kısıtlama odaklı yaklaşım iddialarını bir vatandaş ve oyuncu olarak endişeyle takip etmekteyim. Oyunlar, biz bireyler için gündelik hayatın stresinden uzaklaştığımız, sosyalleştiğimiz ve modern çağın bir parçası olan en temel hobi alanlarımızdır. Siyasetin ve bürokrasinin, bireylerin kendi konutları içerisindeki dijital eğlence haklarına müdahale etmesi demokratik özgürlüklerle bağdaşmamaktadır.
Çocukların korunması konusundaki yegane sorumluluk devletin yasakçı politikalarında değil, doğrudan ebeveynlerin denetim ve eğitimindedir. Kendi sorumluluğunu yerine getirmeyip çocuklarını dijital dünyada başıboş bırakanların yarattığı toplumsal sorunların faturasının, kurallara uyan ve kendi halinde yaşamak isteyen vatandaşlara kesilmesini kabul etmiyorum. Sokaktaki asayiş ve güvenlik sorunlarının kaynağı oyunlar değil, aile içi eğitim eksikliğidir.
Bu bağlamda; hobilerimize, özgürlüklerimize ve evimizdeki vaktimize müdahale edilmemesini, yasaklamak yerine bilinçli ebeveynliği teşvik eden politikalar geliştirilmesini talep ediyorum.
Saygılarımla arz ederim.