Laptobumdan Tam Verim Alıyor Muyuz?

firatness

80+
Reaksiyon skoru
137
Dostlar YouTube'da benim sistemin intel olan sistem laptop ile 4900MHZ lerde 85-90 Fps alıyor

bende ise şöyle:

Güç kullanımını performansa almama ve laptopu performans moduna almama rağmen böyle

Bu konuda gerekli kontrolleri yapabileceğimiz bi arkadaş var mıdır? @HacıSOFU instagramdan baktım ama yoktun hacım

BİOS BU ŞEKİLDE:

SON DURUM BU

@Abdullah Hacıgül

Son düzenleme:
İşlemci sıcak olduğu için güç kısıyor.
Biostan performans modu var ise aç.
Video eski olduğu için oyun da eskidir o yüzden iyi fps verir.

İntel driver support ile güncellemelere bak.

"Benim sistemin Intel olan laptop ile" derken seninki AMD ise oradan bir optimizasyon kaynaklı fark olabilir. Eğer laptopun markası hatta modeli bile farklıysa ekran kartına ve işlemciye verilen güçler farklı olabilir. Belki adamdaki ekran kartına 130W gidiyorken seninkine 110W gidiyordur gibi. Bir de dGPU'n tamamen kullanılmıyor olabilir, MUX Switch ayarı yapabiliyorsan tüm yükü ekran kartına bindir (Varsa cihazın kontrol uygulamasında veya BIOS'unda olur). Haricinde izlediğin videonun ve sürücülerinin güncelliliğini kontrol etmek dışında yapılabilecek pek farklı bir şey yok.

İşlemci sıcak olduğu için güç kısıyor.
Biostan performans modu var ise aç.
Video eski olduğu için oyun da eskidir o yüzden iyi fps verir.

İntel driver support ile güncellemelere bak.
Hocam 2500mhz çalışıyor GPU tam olarak teknik destek verebilecek bi arkadaş var mıdır ya yardımcı olabilecek? gerekirse ufak çaplı bi hız aşırtma yapılabilir

Ve ayrıca kullandığım işlemcinin Base Clocku 2500Mhz zaten baksanıza

AMD Ryzen 9 7945HX with Radeon Graphics

• Device Details

• ManufacturerAuthenticAMD
  • DescriptionAMD64 Family 25 Model 97 Stepping 2
  • Architecturex64
  • # of Cores16
  • # of Threads32
  • Processor Base Frequency2501 MHz
  • Current Voltage1.9
  • Level 2 Cache16384 KB
  • Level 3 Cache65536 KB
  • Processor Id0x60F12
  • Revision24834
  • AvailabilityRunning at full power

2500MHZ'den nasıl yükseğe çıkartacağız böyle?

Son düzenleme:
Hocam 2500mhz çalışıyor GPU tam olarak teknik destek verebilecek bi arkadaş var mıdır ya yardımcı olabilecek? gerekirse ufak çaplı bi hız aşırtma yapılabilir

Ve ayrıca kullandığım işlemcinin Base Clocku 2500Mhz zaten baksanıza

AMD Ryzen 9 7945HX with Radeon Graphics

• Device Details

• ManufacturerAuthenticAMD
  • DescriptionAMD64 Family 25 Model 97 Stepping 2
  • Architecturex64
  • # of Cores16
  • # of Threads32
  • Processor Base Frequency2501 MHz
  • Current Voltage1.9
  • Level 2 Cache16384 KB
  • Level 3 Cache65536 KB
  • Processor Id0x60F12
  • Revision24834
  • AvailabilityRunning at full power

2500MHZ'den nasıl yükseğe çıkartacağız böyle?
İşlemci 95 derece fazla sıcak. Çıkarmaz.
Termal macun yenile.

İşlemci 95 derece fazla sıcak. Çıkarmaz.
Termal macun yenile.
Metal sıvı macun mu ne vardı stock. Oyun oynarken birden kapanıyordu. bilgisayarcı arkadaş sıcaklıktan kapatıyor dedi ve normal kaliteli termal macun sürdü kapanma sorunu komple ortadan kalktı ama

Metal sıvı macun mu ne vardı stock. Oyun oynarken birden kapanıyordu. bilgisayarcı arkadaş sıcaklıktan kapatıyor dedi ve normal kaliteli termal macun sürdü kapanma sorunu komple ortadan kalktı ama
Sıvı metalli sisteme termal macun mu sürülür yav mahvetmiş sistemi…

Kapanma sorunu varsa garantiye vermek gerekirdi büyük ihtimalle sıvı metalle alakalı bir fabrikasyon sorun vardır.

base halinde sıvı metal olan laptopa termal macun sürerseniz o sıcaklıklar normal

Kim bilir bu macun da işe yaramıyordur.
Kaliteli macun sür.

hocam şimdi şunu fark ettim: Benim işlemcinin stock değerleri şurada:

Bu değerlere göre benim oyun içi CPU Mhz almam normal mi?

bakınız:

hocam şimdi şunu fark ettim: Benim işlemcinin stock değerleri şurada:

Bu değerlere göre benim oyun içi CPU Mhz almam normal mi?

bakınız:

dostum tutturdun sende mhz diye 94c işlemci güç kısmış normal olarak

sicakliklar yuzumden frekans dusuyor. islemcin 94 derece ekran kartin 85 derece bu degerler hic iyiye isaret degil ozellikle ekran karti tarafinda 85 uzun vadede yuksek ihtimalle problem cikarir (yanar). Goturdugunuz bilgisayarci sistemin icinden gecmis. Laptop modeli nedir ? instadan ulasin: @arda_ycn34

sicakliklar yuzumden frekans dusuyor. islemcin 94 derece ekran kartin 85 derece bu degerler hic iyiye isaret degil ozellikle ekran karti tarafinda 85 uzun vadede yuksek ihtimalle problem cikarir (yanar). Goturdugunuz bilgisayarci sistemin icinden gecmis. Laptop modeli nedir ? instadan ulasin: @arda_ycn34
yazdım hocam

Geri