🔥İndirim Samsung Odyssey G5 OLED 27" 2K 180Hz Monitör 20.399TL

Odam hiç müsait değil ya. Bilgisayar masama 27 tam oluyor, 32 alsam hareket alanı hiç kalmayacak
Şu oled i denemeden gidersem gözüm açık giderim o derece
PG32UCDM Gen 3 bekle o efsane olacak. Siyah derinliği, dayanıklılık (yanma), parlaklık, ekran dayanıklılığı (panel yüzeyi) geliştirildi. Ayrıca mor ton da azaltıldı. Eğer seneyi beklerim dersen yeni dikey piksel şerit düzenine sahip 4k QD-Oled paneller gelebilir. :D

PG32UCDM Gen 3 bekle o efsane olacak. Siyah derinliği, dayanıklılık (yanma), parlaklık, ekran dayanıklılığı (panel yüzeyi) geliştirildi. Ayrıca mor ton da azaltıldı. Eğer seneyi beklerim dersen yeni dikey piksel şerit düzenine sahip 4k QD-Oled paneller gelebilir. :D
Ben para biriktirmeye başlayayım. Itibardan tasarruf olmaz hadi bakalım 😀

:)😅:D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Minimum 60k dan boy gösterir. O zamanki şartlara bağlı olarak 70k gelme ihtimali de var. Değer değmez orası ayrı uyguna mantıklı seçeneklerde var. Ama en iyisi de değiller tabii, Gen 3 yurt dışında satışa çıktı yakında TR ye gelir. 1100 dolara çıkmış.

Yaza kadar yani 4-5 ay içinde en geç, öyle yada böyle Oled alacağım, Kurban a denk getirip kan da akıtırım artık:)
Eğer fiyat senin için önemsizse gen 5 panel var. Çözünürlük haricinde bu panel daha iyi. Yeni dikey piksel şerit düzenine sahip.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...-360-hz-oled-oyuncu-u- fiyati,1331123277.html

Eğer fiyat senin için önemsizse gen 5 panel var. Çözünürlük haricinde bu panel daha iyi. Yeni dikey piksel şerit düzenine sahip.
1000058521.webp

Masa bu Tayfun. Max. 32 sığar, o zaman da kasaya dayanır. En ideali 27 olur.
Bütçe çok sorun değil ama çok da aşırıya kaçmak istemiyorum açıkçası. Bitcoin Ath yaparsa 5090 da alırız 😀

Alıntıyı görüntüle
Masa bu Tayfun. Max. 32 sığar, o zaman da kasaya dayanır. En ideali 27 olur.
Bütçe çok sorun değil ama çok da aşırıya kaçmak istemiyorum açıkçası. Bitcoin Ath yaparsa 5090 da alırız 😀
O zaman şöyle yapıyoruz, acelen varsa 4k 27'' QD-oled alıyorsun.

Eğer 32'' istiyorsan buna bakabilirsin.

32'' ve yenileme hızı daha yüksek olsun diyorsan şuna bak.

Eğer acelen yoksa PG32UCDM gen 3 bekle. PG32UCDM Gen 3 modelinin Gigabyte ve MSI versiyonları da çıkacak. Eğer onlar daha önce gelirse veya uygun olursa onlara da yönelebilirsin.

27'' yeni olarak PG27UCWM 2.çeyrek de gelecek. QD-Oled tarafında 4k 27'' daha yeni bir model duyurulmadı, yeni kaplamalı mesela (PG32UCDM GEN 3) gibi modellerin 27'' versiyonu gelecek mi bilmiyoruz. PG27UCDM var ancak bu model eski (yeni kaplama ve parlaklık yükseltmeleri yok)

4k 27'' gen 4 tandem QD-Oled
4k 32'' gen 3 QD-Oled

QD-Oled tandem de gen 4 için söylüyorum satışta olan 27'' modellerin sadece dayanıklılığı yükseldi bilgin olsun. Eğer ömür senin için önemliyse 32'' yerine 27'' alman gerekiyor. Veya bekleyip PG32UCDM gen3 alacaksın o modeller de tandem. Şu an satışta olan PG32UCDM ve PG32UCDMR tandem değil ve eski nesil gen 3.

Özet:

PG27UCDM GEN 4 tandem QD-Oled ama yeni kaplama yok
PG32UCDM ve PG32UCDMR gen 3 ve yeni kaplama yok. UCDMR de UCDM de olmayan ekstradan dp 2.1 gibi ek özellikler var.
PG32UCDM gen 3 gen 4 yani tandem qd-oled ve yeni kaplama var. Ayruca Dp 2.1 gibi ek özellikler de mevcut.

Diğer 27'' 4k 240hz QD-Oled paneller de gen 4 ve yeni kaplama yok.
Diğer tüm 32'' QD-Oled paneller de gen 3 ve yeni kaplama yok.

İleri de 32'' QD-Oled paneller gen 4 ve yeni kaplama ile yenilecek (PG32UCDM gen 3 ve diğer markalar da dahil)

Biraz karısık gibi gözükebilir ama anlayacağını düsünüyorum.

Son düzenleme:
Bir kez OLED'e bulaşınca LCD'de mutlu olmak imkansız. Bu karmaşada "ideal model" gibi bir kavram da yok. Ben sorunsuzluğu sebebiyle hep QD-Oled panelli monitörler kullandım ve hem 2K hem 4K modellerden hemen her konuda memnun kaldım. Şuan evde iki tane OLED monitör var. Bir senedir G61SD kullanıyorum. Geçen hafta da MO32U modelini satın aldım.

Benim vereceğim tavsiye, eğer 26,5 inçte kalmak gibi bir zorunluluğunuz yoksa 31,5 inç modellere yönelmeniz şeklinde. Çünkü bu boyut masaüstü kullanımı için kocaman bir ekran demek. Hem AAA oyunlarda hem de sinema ve dizi izlerken deneyimi ciddi şekilde artırıyor. Rekabetçi oyun vs. oynamak gibi planlarınız varsa çoğu model 21", 24", 27" gibi ekran boyutlarını simüle edebiliyor. Yani tek bir ürünle tüm olayı çözebilmek mümkün.

Ekran yanmasından da çekinmeyin bence. Bir sürü uzun kullanım testi var. Testi yapanlar 4000 5000 saat statik ögelerle monitörün canına okusa bile yanma olayı tamamen gri bir ekranda "orada karartı var, burada çizgi var, şurada ton farkı var" şeklinde. Baktınız yandı çok rahatsız oluyorsunuz, monitörlükten emekli edip bir TV stick ile multimedya canavarı elde edip yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz. Modellerin parlaklığı 250cd/m ile sınırlandırıldığı için 10000 - 15000 saat çalışsalar bile 250 nit parlaklık değerlerini ciddi şekilde yitirmiyorlar. Bu durum QD-Oled için geçerli, ilk nesil Woled panellerin parlaklığı zamanla 110 nit değerine kadar düşebiliyor.

Alternatif bir senaryo, özellikle yeriniz varsa ve asıl amaç konsol tipi oyunculuk ve bir şeyler izlemekse 48 inç LG OLED C5 TV almak olabilir. Neredeyse 32 inç modellerle aynı fiyata dev ekran, iyi ses deneyimi ve güncel premium bir panel almış olursunuz.

Bütçe sınırdaysa konudaki model giriş seviyesi olsa bile deneyiminizi ciddi şekilde değiştirecek emin olun. Ayrıca tamamen rekabetçi oyun odaklı bir kullanımınız yoksa 180hz olmasına takılmayın. Panel doğası gereği çok düşük hareket bulanıklığına sahip olduğu için akıcılık hissi her halükarda üst seviyede olacaktır.

Bu yorumlar genellikle QD-Oled için geçerlidir. Woled panel kullanmadım.

Oled aşırı gereksiz bir panel bence monitör için.
VA güzel görüntü verir ama genelde Ghosting yapar
IPS güzel görüntü verir Ghosting azdır ama siyahları çok iyi veremez.
Bunlara MiniLed eklersen siyahlar çok daha iyi hale gelir ama fiyat artar.
Aynı şekilde Quantum Dot eklenirse de renkler canlanır ama maliyet artar.

Oled ise bambaşka bir mantıkla çalışır organik pikseller kullanır çok narindir en ufak hatada bozulmaya meyillidir ve buna rağmen en pahalısıdır. Ek olarak şuan çözmek için denemeler yapılsa da parlaklığı diğer panellere kıyasla çok düşüktür ve yüksek parlaklık yine panel için sorun olabilir.

Kısacası çoğu kişinin “wow” diye alıp ortalama 3 yıl sonra ekranı yaktığı bir panel türü, bu yönde birsürü kullanıcı yorumu bulursunuz zaten. Eğer zenginseniz ve 3 yılda bir yeni monitör alacaksanız (bunu yapanlar cidden var) veya takıntı edip en ufak bir hata yapmadan titizlikle kullanıp monitörün ömrünü uzatmaya çalışacaksanız alabilirsiniz normal kullanıcıyı ilgilendiren bir teknoloji “şuan için” değil diye düşünüyorum.

Bir kez OLED'e bulaşınca LCD'de mutlu olmak imkansız. Bu karmaşada "ideal model" gibi bir kavram da yok. Ben sorunsuzluğu sebebiyle hep QD-Oled panelli monitörler kullandım ve hem 2K hem 4K modellerden hemen her konuda memnun kaldım. Şuan evde iki tane OLED monitör var. Bir senedir G61SD kullanıyorum. Geçen hafta da MO32U modelini satın aldım.

Benim vereceğim tavsiye, eğer 26,5 inçte kalmak gibi bir zorunluluğunuz yoksa 31,5 inç modellere yönelmeniz şeklinde. Çünkü bu boyut masaüstü kullanımı için kocaman bir ekran demek. Hem AAA oyunlarda hem de sinema ve dizi izlerken deneyimi ciddi şekilde artırıyor. Rekabetçi oyun vs. oynamak gibi planlarınız varsa çoğu model 21", 24", 27" gibi ekran boyutlarını simüle edebiliyor. Yani tek bir ürünle tüm olayı çözebilmek mümkün.

Ekran yanmasından da çekinmeyin bence. Bir sürü uzun kullanım testi var. Testi yapanlar 4000 5000 saat statik ögelerle monitörün canına okusa bile yanma olayı tamamen gri bir ekranda "orada karartı var, burada çizgi var, şurada ton farkı var" şeklinde. Baktınız yandı çok rahatsız oluyorsunuz, monitörlükten emekli edip bir TV stick ile multimedya canavarı elde edip yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz. Modellerin parlaklığı 250cd/m ile sınırlandırıldığı için 10000 - 15000 saat çalışsalar bile 250 nit parlaklık değerlerini ciddi şekilde yitirmiyorlar. Bu durum QD-Oled için geçerli, ilk nesil Woled panellerin parlaklığı zamanla 110 nit değerine kadar düşebiliyor.

Alternatif bir senaryo, özellikle yeriniz varsa ve asıl amaç konsol tipi oyunculuk ve bir şeyler izlemekse 48 inç LG OLED C5 TV almak olabilir. Neredeyse 32 inç modellerle aynı fiyata dev ekran, iyi ses deneyimi ve güncel premium bir panel almış olursunuz.

Bütçe sınırdaysa konudaki model giriş seviyesi olsa bile deneyiminizi ciddi şekilde değiştirecek emin olun. Ayrıca tamamen rekabetçi oyun odaklı bir kullanımınız yoksa 180hz olmasına takılmayın. Panel doğası gereği çok düşük hareket bulanıklığına sahip olduğu için akıcılık hissi her halükarda üst seviyede olacaktır.

Bu yorumlar genellikle QD-Oled için geçerlidir. Woled panel kullanmadım.
Senin ve Tayfun un fikirleri güzel. Rekabetçi oyun oynamıyorum ama yukarıda fotoğraf da koymuştum. Yerim çok dar.32" masaya tam sığıyor ama panel ile göz mesafem 70-80 cm arası. Çok rahatsız edebilir diye düşünüyorum. Uzun zaman 24" e kadar monitör kullandım. 27" benim için ideal aslında.
Bilmiyorum, çok karıştım. Genelde bir şey alırken hiç böyle değilim. Alır geçerim ama OLED de nedense kilitlendim. Ama 4K ya doğru da kaymaya başladım

Geri