Yardım Fatura geriye dönük kesilse ürünüm kargodan geçer mi?

Belalı Civciv

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
613
Yurt dışından bir ürün almayı düşünüyorum gümrükte genelde şu oluyor diye biliyorum yeni bir yasa yürürlüğe giricek ise ondan önce faturalandırılan ürünler bu yasadan muhaf tutuluyor mesela bir firima ile konuşsam ve faturayı 31 ocak olarak kestirsem kargom geçer mi acaba? Yasal değil fakat sadece aklıma takıldı somrak istedim. 😄😄😄

Son düzenleme:
Fatura tarihi ile ürünün çıkış tarihi bir olursa belki ama yine de WhoCares'ın dediği gibi, evrakta & faturada sahteciliğe girme ihtimali yüksek.

Yurt dışından bir ürün almayı düşünüyorum gümrükte genelde şu oluyor diye biliyorum yeni bir yasa yürürlüğe giricek ise ondan önce faturalandırılan ürünler bu yasadan muhaf tutuluyor mesela bir firima ile konuşsam ve faturayı 31 ocak olarak kestirsem kargom geçer mi acaba? Yasal değil fakat sadece aklıma takıldı somrak istedim. 😄😄😄
Fatura tarihine bakılmıyor cidden 31 ocakta alsan gümrüğe şuan düşse yine yeni koşullar geçerli, o durumlar için 1 ay önce haber verdiler zaten.

Sanmam yine geçirmezler.Sırf geçmesin diye gümrükte tuttular zaten bir kaç kargomu sonra kağıt geldi ptt den iade ettim

Katakulli işlere girme dostum. Adam satmak için öyle diyordur. İade yoktur büyük ihtimalle. :). Gümrük masrafıyla sana tuzlu olur.

Gümrüğe fiziksel giriş tarihi önemli. Gümrüğe takılan ve gelen mailden biliyorum. Yani senin bildiğin yanlış malesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,974
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri