Rehber [REHBER] Kendi Yazdığım FPS Arttırma Aracı (Nihai Performans + Input Lag Çözümü)

ErenBYTE

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar arkadaşlar,

Biliyorsunuz Windows'un varsayılan ayarları oyun performansı için pek optimize değil. Hem kendi sistemimde (CS2 ve Valorant oynuyorum) hem de arkadaşların bilgisayarlarında FPS dropları ve input lag sorunlarını çözmek için uzun süredir uğraşıyordum.

Sonunda Regedit, Güç Seçenekleri ve Hizmetler ayarlarını tek tıkla yapan, ayrıca Windows'un gizli "Nihai Performans" modunu açan bir batch (.bat) dosyası hazırladım. Piyasada ücretli satılan "FPS Boost" paketlerinin yaptığı işlemleri ücretsiz ve açık kaynak olarak topladım.

Program Neler Yapıyor?
- Windows'un gizli "Ultimate Performance" güç planını aktif ediyor.
- Arka plandaki gereksiz hizmetleri (SysMain, Telemetry vs.) kapatıp RAM'i rahatlatıyor.
- Mouse ve Klavye gecikmesini (Input Lag) düşüren kayıt defteri ayarlarını yapıyor.
- Temp ve gereksiz dosyaları temizliyor.
- İşlem öncesi otomatik "Sistem Geri Yükleme Noktası" oluşturuyor (Yani risk yok, beğenmezseniz tek tıkla geri alabiliyorsunuz).

Ben kendi sistemimde ciddi bir rahatlama hissettim. Özellikle eski nesil işlemcisi olanlarda veya drop yiyenlerde işe yarıyor.

Nasıl yapıldığını ve sonuçları YouTube'a yükledim, kodları da orada paylaştım. Deneyip sonuçları (Önce/Sonra FPS değerlerinizi) buraya yazarsanız sevinirim, geliştirmeye devam edelim.

Video Linki: [
]

Yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar!

Bu tarz debloatların oyunlar üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yok. Hayvan gibi debloat yaparak işlem sayısını 240 gibi bir şeyden 100 civarı rakamlara düşürdüm. Arkada çalışan hiçbir gereksiz uygulama yok. Ona rağmen oyunlarda etkisi %1 bile olmamıştır. Ama sistemi rahatlatıp gerçekten hızlı bir arayüz sunuyor ve rami rahatlatıyor. FPSBOOST fazla clickbait kalıyor. 👍

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-02-08 200225.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-08 200225.webp
    46 KB · Hit: 73
Bu tarz debloatların oyunlar üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yok. Hayvan gibi debloat yaparak işlem sayısını 240 gibi bir şeyden 100 civarı rakamlara düşürdüm. Arkada çalışan hiçbir gereksiz uygulama yok. Ona rağmen oyunlarda etkisi %1 bile olmamıştır. Ama sistemi rahatlatıp gerçekten hızlı bir arayüz sunuyor ve rami rahatlatıyor. FPSBOOST fazla clickbait kalıyor. 👍
Hocam selam, görselden gördüğüm kadarıyla sistemin zaten canavar (12400F + 32GB RAM). Bu script daha çok darboğaz yaşayan, RAM/CPU limiti olan düşük-orta sistemlerde fark yaratıyor.

Senin gibi güçlü sistemlerde Max FPS uçmasa bile "Input Lag" (gecikme) azalır ve sistem rahatlar, drop yemezsin. Geri bildirim için teşekkürler. 🙏

Benim sistem de sadece PUBG de oyuna ilk girdiğimde fpsi 80 ler kadar droplayıp 2 saniyede 300 lere tekrardan geliyo. Bu tarz bi drop için işe yarar mı acaba

1770583205276.webp

senin işlemler nasıl 100 yav :D

Alıntıyı görüntüle
senin işlemler nasıl 100 yav :D
Chris Titus abimin winutili var. Açık kaynak olduğu için herkes geliştiriyor. Win11'e geçtiğimden beri format sonrası debloat çekiyorum, yoksa w11 çekilecek dert değil. Bu arada o nasıl işlem yav kör olduk :D

Chris Titus abimin winutili var. Açık kaynak olduğu için herkes geliştiriyor. Win11'e geçtiğimden beri format sonrası debloat çekiyorum, yoksa w11 çekilecek dert değil. Bu arada o nasıl işlem yav kör olduk :D

Çok görüyorum da bunu. Win 11'den memnunum, bir sorun da yaşamadım. Ekstra olarak ne yapıyor bu program?

Hocam selam, görselden gördüğüm kadarıyla sistemin zaten canavar (12400F + 32GB RAM). Bu script daha çok darboğaz yaşayan, RAM/CPU limiti olan düşük-orta sistemlerde fark yaratıyor.

Senin gibi güçlü sistemlerde Max FPS uçmasa bile "Input Lag" (gecikme) azalır ve sistem rahatlar, drop yemezsin. Geri bildirim için teşekkürler. 🙏
bu meczup takma bunu. 12400f canavar değil anca kedi olur da. sağda solda millete amd öneren amd dışında kart soranlara saldıran arkadaş nvidia kullanıyo jdsnfvjdnbfjlvnb. üstüne bide 12400f almış yazık meczup gerçekten

Çok görüyorum da bunu. Win 11'den memnunum, bir sorun da yaşamadım. Ekstra olarak ne yapıyor bu program?
Şöyle bir video bırakayım kafanda daha net oturur. İngilizcen varsa geliştiricinin kendisinden de atabilirim, bu videoyu izlemedim.

Geri