THUNDEROBOT gamepad’ler artık Türkiye’de!

Diavelin

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,461
F/P gamepadleriyle bilinen Thunderobot, artık gaming.gen üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Yeni geldikleri için fiyat/performans tarafında şu an özelliklerine göre oldukça iddialılar. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız, bu modellere kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduğunu kısa yorumla yazdım.

1770633295652.webp
1770633319796.webp

1) Thunderobot G30S — 1499 TL (Önermiyorum)

Bu fiyat bandında en büyük eksiği Hall Effect/TMR analoglarının olmaması. Aynı markanın G30S TE versiyonu varken bu modele yönelmek pek mantıklı değil.

Özellikler:
  • Hall Effect tetikler
  • 500 Hz polling rate
  • Sıfır ölü bölge ve turbo modu
  • Yüksekliği ayarlanabilir analoglar
  • 2 adet asimetrik titreşim motoru
  • 3 bağlantı modu: kablolu / 2.4 GHz / Bluetooth

1770633404175.webp
1770633423010.webp

2) Thunderobot G30S TE Edition — 1499 TL (Öneriyorum)

Fiyatına göre gerçekten dolu dolu. Uygun fiyata güçlü bir gamepad arayanlar için çok iyi seçenek. Tek bariz eksiği jiroskop olmaması.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • 4 adet titreşim motoru (asimetrik + tetik titreşim motoru)
  • 1000 Hz polling rate
  • Mekanik omuz ve arka tuşlar
  • 600 mAh batarya
  • 2 adet ayarlanabilir makro tuşu
  • 500 adımlı analog çözünürlüğü

1770633518542.webp
1770633533519.webp

3) Thunderobot G50S — 1999 TL (İhtiyaca bağlı)

G30S TE’ye göre “çok net fark yaratacak” artıları herkes için şart değil. Eğer G30S TE’den ekstra istediğiniz bir özellik yoksa G30S TE daha mantıklı kalabilir. Alternatif olarak PXN P5 de düşünülebilir (stok bulunursa).

Özellikler:
  • Hall Effect analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • ALPS D-Pad ve omuz tuşları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1000 Hz polling rate
  • Analog modu değiştirebilme (karesel / dairesel)
  • 6 adet ayarlanabilir makro tuşu
  • 6 yönlü jiroskop
  • 600 mAh batarya
  • 1000 adımlı analog çözünürlüğü

1770633613966.webp
1770633633164.webp

4) Thunderobot G80 TS — 3349 TL (Öneriyorum)

Türkiye’deki Thunderobot modelleri içinde şu an en üst seviye. Bu fiyat segmentinde rakiplerinde bile her zaman bu kadar özellik bulunmuyor. Ayrıca ergonomisi Xbox 9. nesil gamepad ile neredeyse birebir aynı.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Mekanik D-Pad
  • Ekstra değiştirilebilir D-Pad ile geliyor
  • Ayarlanabilir analog direnci (40–100gf)
  • Tetik durdurucular
  • Ayarlanabilir analog uzunluğu
  • Metal analog çubukları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • Hızlı değiştirilebilir tuş düzeni (Xbox / Nintendo Switch)
  • 1200 mAh batarya
  • Keylinker mobil uygulama desteği
  • 6 yönlü jiroskop
  • HD titreşim motorları
  • 2000 adımlı analog çözünürlüğü

Genel Değerlendirme

Özetle, Thunderobot’un Türkiye’ye gelmesi bence güzel gelişme. Gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Ayrıca Thunderobot’un Türkiye’ye gelmemiş başka modelleri de var; dolayısıyla ileride model/fiyat listesi değişebilir.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.

Ekler

• 1770623347747.webp
    1770623347747.webp
    92.4 KB · Hit: 15
  • 1770633598104.webp
    1770633598104.webp
    51.4 KB · Hit: 14
Yaklaşık 2-3 ay önce Gaming.gen de listelenmişti ancak gelişleri gecikti. Machenike ile birlikte Haier Group bünyesinde iki kardeş firmanın en azından Thunderobot olanı Gaming gen güvencesi ile gelmesi sevindirici. Machenike'nin ithalatçısı yüzünden markaya karşı bir önyargı oluşmuştu.

aynı markanın laptoplari vs de geldi ama hiç bu markayı deneyimleyen görmedim, tester olmak istemiyorum 🤣

Yaklaşık 2-3 ay önce Gaming.gen de listelenmişti ancak gelişleri gecikti. Machenike ile birlikte Haier Group bünyesinde iki kardeş firmanın en azından Thunderobot olanı Gaming gen güvencesi ile gelmesi sevindirici. Machenike'nin ithalatçısı yüzünden markaya karşı bir önyargı oluşmuştu.
Listelendiğini biliyorum ama ürünün gelmesini uzun süredir bekliyordum; görür görmez haber vermek istedim. Bunun dışında, listelenip hâlâ gelmeyen PXN P5 8K modeli var, onu da bekliyorum. Düz modeli ara sıra geliyor ama 8K modelini hiç görmedim. Bir gün Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı markanın laptoplari vs de geldi ama hiç bu markayı deneyimleyen görmedim, tester olmak istemiyorum 🤣
Evet, Thunderobot’un birçok ürünü var. Gamepad’ler Türkiye’ye ilk defa geldi. Ayrıca 30 serisi dışında 50 ve 80 modellerinin detaylı incelemeleri YouTube’da mevcut.

• Beğen
Reaksiyonlar: HKNG
F/P gamepadleriyle bilinen Thunderobot, artık gaming.gen üzerinden (reklam değildir) Türkiye’de satışta. Yeni geldikleri için fiyat/performans tarafında şu an özelliklerine göre oldukça iddialılar. Eğer gamepad almayı düşünüyorsanız, bu modellere kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. Aşağıda hem modellerin özelliklerini hem de kime uygun olduğunu kısa yorumla yazdım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu fiyat bandında en büyük eksiği Hall Effect/TMR analoglarının olmaması. Aynı markanın G30S TEversiyonu varken bu modele yönelmek pek mantıklı değil.

Özellikler:
  • Hall Effect tetikler
  • 500 Hz polling rate

Fiyatına göre gerçekten dolu dolu. Uygun fiyata güçlü bir gamepad arayanlar için çok iyi seçenek. Tek bariz eksiği jiroskop olmaması.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • 1000 Hz polling rate
  • 600 mAh batarya

G30S TE’ye göre “çok net fark yaratacak” artıları herkes için şart değil. Eğer G30S TE’den ekstra istediğiniz bir özellik yoksa G30S TE daha mantıklı kalabilir. Alternatif olarak PXN P5de düşünülebilir (stok bulunursa).

Özellikler:
  • Hall Effect analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1000 Hz polling rate
  • 6 yönlü jiroskop
  • 600 mAh batarya

Türkiye’deki Thunderobot modelleri içinde şu an en üst seviye. Bu fiyat segmentinde rakiplerinde bile her zaman bu kadar özellik bulunmuyor. Ayrıca ergonomisi Xbox 9. nesilgamepad ile neredeyse birebir aynı.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Mekanik D-Pad
  • Tetik durdurucular
  • Metal analog çubukları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1200 mAh batarya
  • 6 yönlü jiroskop
  • HD titreşim motorları

Genel Değerlendirme

Özetle, Thunderobot’un Türkiye’ye gelmesi bence güzel gelişme. Gamepad tarafında marka sayısı arttıkça rekabet artıyor ve fiyat/performans seçenekleri çoğalıyor. Ayrıca Thunderobot’un Türkiye’ye gelmemiş başka modelleri de var; dolayısıyla ileride model/fiyat listesi değişebilir.

Gamepadlerle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın, elimden geldiğince cevaplarım. Herkese iyi forumlar.
Claw's Tactical sipariş vermiştim 1 saat önce keşke baksaymışım güzel duruyorlar açıkçası gelsin beğenmezsem bu ürünlerin testerı oluruz açıkçası :D

Listelendiğini biliyorum ama ürünün gelmesini uzun süredir bekliyordum; görür görmez haber vermek istedim. Bunun dışında, listelenip hâlâ gelmeyen PXN P5 8K modeli var, onu da bekliyorum. Düz modeli ara sıra geliyor ama 8K modelini hiç görmedim. Bir gün Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum.

Evet, Thunderobot’un birçok ürünü var. Gamepad’ler Türkiye’ye ilk defa geldi. Ayrıca 30 serisi dışında 50 ve 80 modellerinin detaylı incelemeleri YouTube’da mevcut.
PXN P5 8K geçen hafta Gaming.gen de stoktaydı. Az stok getirmişler sanırım şuan kalmamış.

PXN P5 8K geçen hafta Gaming.gen de stoktaydı. Az stok getirmişler sanırım şuan kalmamış.
Uzun süredir sektörü sıkı takip edemiyorum işlerin yoğunluğundan bu aralar bakmaya çalışıyorum ondan kaçırmış olabilirim.

G80 TS'yi Cyclone 2 ile kıyaslar mısınız?

GameSir Cyclone 2’nin artıları
  • Micro switch tetikler ve tuşlar
  • 4096 adımlı analog çözünürlüğü
  • Jak girişi
  • Daha düşük gecikme
  • PC uygulama desteği
Thunderobot G80 TS’nin artıları
  • Ayarlanabilir analog direnci
  • Ekstra, değiştirilebilir D-pad
  • Metal analog çubukları
  • Hızlı değiştirilebilir tuş düzeni
  • 1200 mAh batarya
  • HD titreşim motorları
Bence Thunderobot G80 TS S kademe bir gamepad ise GameSir Cyclone 2 de A+ kademe bir gamepad diyebiliriz.

Bu fiyat bandında en büyük eksiği Hall Effect/TMR analoglarının olmaması. Aynı markanın G30S TEversiyonu varken bu modele yönelmek pek mantıklı değil.

Özellikler:
  • Hall Effect tetikler
  • 500 Hz polling rate

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • 1000 Hz polling rate
  • 600 mAh batarya

G30S TE’ye göre “çok net fark yaratacak” artıları herkes için şart değil. Eğer G30S TE’den ekstra istediğiniz bir özellik yoksa G30S TE daha mantıklı kalabilir. Alternatif olarak PXN P5de düşünülebilir (stok bulunursa).

Özellikler:
  • Hall Effect analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1000 Hz polling rate
  • 6 yönlü jiroskop
  • 600 mAh batarya

Türkiye’deki Thunderobot modelleri içinde şu an en üst seviye. Bu fiyat segmentinde rakiplerinde bile her zaman bu kadar özellik bulunmuyor. Ayrıca ergonomisi Xbox 9. nesilgamepad ile neredeyse birebir aynı.

Özellikler:
  • TMR analoglar
  • Hall Effect tetikler
  • Mekanik D-Pad
  • Tetik durdurucular
  • Metal analog çubukları
  • Aydınlatmalı tuşlar
  • 1200 mAh batarya
  • 6 yönlü jiroskop
  • HD titreşim motorları

Genel Değerlendirme

Gamepad arıyorum f-p cylone 2 yada G7 alacaktım vazgeçtim bunlar nasıl? @katipke @Diavelin

Hangi cihazlara uyumlu ? Sadece pc mi yoksa ps ya da xbox uyumu var mı ?

Gamepad arıyorum f-p cylone 2 yada G7 alacaktım vazgeçtim bunlar nasıl? @katipke @Diavelin
G7 Pro alacak paran varsa G7 Pro’yu alman daha iyi. Ama F/P bir gamepad arıyorsan G80 TS, paranın hakkını daha iyi veren bir gamepad. G7 Pro ama G80 TS'den daha iyi bir gamepad.

Hangi cihazlara uyumlu ? Sadece pc mi yoksa ps ya da xbox uyumu var mı ?
PC, Android, iOS ve Nintendo Switch ile uyumlu.

Malum cyclone fiyatı uçunca G80 TS alıcaz gibi.

Geri