Excalibur g870 laptop performans düşüşü

Reaksiyon skoru
0
Bu yaz laptopu garanti kapsamında bios güncellemesine gönderdim,ddr4 kullanıyorum 16gb tek kanal bu arada,4060 ekran kartı,12450h işlemci, 1tb ssd,bundan önce fc25 oynarken mesela işlemci tarafı deli gibi ısınıyordu ama performansından ödün vermiyordu,şimdi ise tam tersi, fc oynarken az ısınıyor.eskiden valorant oynarken belli bir süre sonra çok ısınıyordu ama en az 350 fps veriyordu,şimdi hiç ısınmıyor ama 200 fps in üstüne çıkmıyor ve deli gibi drop yiyorum. sorun tek kanalda mı,işlemcide mi yoksa pc kendini korumaya mı almış hiçbir fikrim yok. bir sürü yapay zekaya sordum grok, chatgpt gibi ama sonuç değişmedi.fanlar çalışıyor sesleri de geliyor ama işlemci çok soğuk ona rağmen deli gibi çalışıyor.

ram 14 gb ın üstüne çıkıyor,ekran kartı sıcaklığı 50 dereceyi geçmiyor ayrıca işlemci yüzdesi de 50 ve altı civarlarında(counter strike 2 verileri ve aynı sorunu cs2de de yaşıyorum)
bi anda fps değerlerimin böyle düşüşe girmesi canımı sıkıyor açıkçası

bu forumda olup bu cihazi almis olmayi tercih etmen gercekten cok zit seyler.
Herneyse olan olmus, eskikden de mi tek kanal ram kullaniyordun ? Belki bir donem yaptigin performans ayarlari yuzunden islemciyi turbo moda gecmesini engellemissindir farkinda olmadan. instagramdan ulasirsan yardimci olabilirim. @arda_ycn34

Some excalibur problems
Geçmiş olsun cihazı elinden çıkarmayı dene şahsi fikrim
bu forumda olup bu cihazi almis olmayi tercih etmen gercekten cok zit seyler.
Herneyse olan olmus, eskikden de mi tek kanal ram kullaniyordun ? Belki bir donem yaptigin performans ayarlari yuzunden islemciyi turbo moda gecmesini engellemissindir farkinda olmadan. instagramdan ulasirsan yardimci olabilirim. @arda_ycn34
Adam çözüm istemiş yazdıklarınıza bakın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu yaz laptopu garanti kapsamında bios güncellemesine gönderdim,ddr4 kullanıyorum 16gb tek kanal bu arada,4060 ekran kartı,12450h işlemci, 1tb ssd,bundan önce fc25 oynarken mesela işlemci tarafı deli gibi ısınıyordu ama performansından ödün vermiyordu,şimdi ise tam tersi, fc oynarken az ısınıyor.eskiden valorant oynarken belli bir süre sonra çok ısınıyordu ama en az 350 fps veriyordu,şimdi hiç ısınmıyor ama 200 fps in üstüne çıkmıyor ve deli gibi drop yiyorum. sorun tek kanalda mı,işlemcide mi yoksa pc kendini korumaya mı almış hiçbir fikrim yok. bir sürü yapay zekaya sordum grok, chatgpt gibi ama sonuç değişmedi.fanlar çalışıyor sesleri de geliyor ama işlemci çok soğuk ona rağmen deli gibi çalışıyor.

ram 14 gb ın üstüne çıkıyor,ekran kartı sıcaklığı 50 dereceyi geçmiyor ayrıca işlemci yüzdesi de 50 ve altı civarlarında(counter strike 2 verileri ve aynı sorunu cs2de de yaşıyorum)
Ne tür çözümler denedin

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
bu cihazin ederi 25bin tl. 30-35 e cok daha iyi cihazlar alinabilir. 25 e satilip satilamayacagi ise yinede supheli

Ne tür çözümler denedin
başkan yapabildiğim çok bir şey yoktu zaten batarya boostu kapatma driver güncellemeleri vesaire dışında ec reset de denedim.

Geçmiş olsun demişim Casper a çözüm sunma şansımız yokki
Yok marka hakkında şeyler demisiniz ya ona dedim ayrics çözüm niye olmasın bakacağız donanımsal mi yazilimsal mi daha belli değil

Ne tür çözümler denedin
ben cozum icin sorularda sordum hocam yapma etme sadece roastlamadim

başkan yapabildiğim çok bir şey yoktu zaten batarya boostu kapatma driver güncellemeleri vesaire dışında ec reset de denedim.
bana instagramdan yazsana sorunun 2dk da cozucem ben

Madem cihazı gözünüzden çıkardıniz tavsiyem komple bir format ardından gelmişse bios guncelemesi sonra bakın sorun varmı varsa occtden tüm testleri yapıp atın

Ne tür çözümler denedin
Siz sanırım tanımıyorsunuz ben tanıştırayım. O arkadaş Casper'ın indirim konusunda link isteyip, Casper haterlığı yapan biri. Yani adam Casper laptopun indirimini görmüş ve işsiz gibi takip etmiş şimdi de haterlık yapmaya çalışıyor onu da beceremiyor. Aldırış etmenizi önermem, kendi çapında bir deney gerçekleştiriyor ama deney kendisi yani siz elinizde altın tutup üstüne Casper logosu bassanız aynı mesajları atmaya çalışacak kadar yüksek zekaya sahip. Zira her konuda çözümle alakası olmayan mesaj atarsa moderatörler bir ara halleder kendisini. Diğeri de yeni hater sanırım. Bir de biri daha vardı da banlandı o yüzden hiç yokmuş gibi davranın ikisini de.

Zaten profilini gezerseniz kim beğenmişse mesajlarını banlanmış...

Laptop thermal throttle yiyor muhtemelen bakımını ne zaman yaptınız ?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,312
Üyeler
188,738
Son üye
han1099
Geri