Yardım Saçma Sapan Olay Yüzünden Ehliyetim İptal Oldu

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
suç işledim suçumun cezasını çekmek istemiyorum konusu, suç işleme dostum o zaman.

bilen anlayan veya yaşayan birisi varsa öyle konuşsun lütfen rica ediyorum.

motor ehliyetim var araba ehliyeti almak için kuryelik yapıyordum stajyer sürücüyüm bu arada ramak kalmıştı stajyerliğimin bitmesine araba ehliyetini aldım zar zor daha 3 gün olmadan kırmızı ışıktan geçtim yunus polis varmış arkamda görünce daha sirene bile basmadan direkt sağ sinyalimi verdim durdum yanaştım dur bile demeden ondan sonra içimden dedim yapacak bir şey yok mecbur yiyeceğiz cezayı eyvallah kırmızı ışık cezasını yazdı ceza puanım 70 oldu ehliyetim iptal olmuyor yani biliyorsunuz ki ehliyetin iptal olması için sürücü ceza puanı 75 i geçmesi gerekiyor ondan sonra üstüne birde sol aynam yoktu ondan cezayı yazınca bu sefer puan 90 oldu ve iki ehliyetim de iptal oldu kırmızı ışıktan geçtiğimi kabul ediyorum ancak ben o olaydan 1 saat önce motoru yatırmıştım yani düştüm ufacık bir kaza olduğu içinde kaza tutanağı tutmaya gerek duymadım sol taraftaki çiziklerden ve aynanın kırık olduğundan da bu anlaşılır ki zaten aynamı bilerek sökecek olsam ikisini birden sökerdim neyse aynayı sepete atmıştım ondan sonra bu olaylar gelişti o kadar uğraşıp çabaladım zar zor bi ton para verip ehliyeti aldım ardından böyle bir olay yaşandı kırmızı ışık cezasına okeyim kabul ediyorum ancak bu ayna cezası yüzünden iki ehliyetim de iptal oldu yarın adliyeye gitsem iptal ederler mi cezayı sizce?
kusura bakmayın da bütün suç sizde trafik kurallarına uymamışsınız aynası olmayan bir motorla trafiğe çıkmışsınız (kazayı yaptıktan sonra saniyeye giderken bile yeseniz haksız durumdasın) adliyede iptal etmez diye düşünüyorum arabadayken telefona mı bakıyordunuz kırmızıda geçmeniz imkansız çünkü

yani ayna konusu tatsız ama kırmızıda niye geçtin dostum bunun haklı yanı yok ki
ekmek parası dakika başı kırmızı ışık her ışıkta dursam günü 15 paketle bitiririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

suç işledim suçumun cezasını çekmek istemiyorum konusu, suç işleme dostum o zaman.
kırmızı ışığa bişey demiyorum zaten o konuda sizin gibi siparişim nerde kaldı diyen insanlara paketini yetiştirmeye çalışıyordum

Benim anlamadığım misal; karada şöförlük yapamayana denizde kaptanlık veya havada pilotluk yaptırırlar mı? Eğer bu soru doğru cevaplanırsa bütün sorunlar ortadan kalkar. Polis % 100 haklı.
kusura bakmayın da bütün suç sizde trafik kurallarına uymamışsınız aynası olmayan bir motorla trafiğe çıkmışsınız (kazayı yaptıktan sonra saniyeye giderken bile yeseniz haksız durumdasın) adliyede iptal etmez diye düşünüyorum arabadayken telefona mı bakıyordunuz kırmızıda geçmeniz imkansız çünkü
motordaydım kanka kuryelik yapıyorum dedim ya

dostum kırmızı ışık ceza puanı 20 olarak geçiyormuş İnternetten baktım nasıl tek seferde 70 puan alıyorsun? troll müsün anlamadım

edit: önceden 50 puan cezan varmış sanırım

SULH CEZA HÂKİMLİĞİ’NE
(… NÖBETÇİ)
İTİRAZ EDEN (ŞÜPHELİ):
Ad Soyad: Emre Çetin
T.C. Kimlik No: …………………
Adres: ………………………………………
Telefon: …………………
KONU: Trafik idari para cezasına ve ceza puanına ilişkin itirazımdır.
AÇIKLAMALAR:
…/…/2026 tarihinde tarafıma, Antalya ili Döşemealtı ilçesinde yapılan trafik denetimi sırasında iki ayrı trafik idari para cezası düzenlenmiştir.
Tarafım stajyer sürücü olup, B sınıfı sürücü belgesini olay tarihinden yalnızca 3 gün önce almış bulunmaktayım.
Kırmızı ışık ihlali nedeniyle düzenlenen idari para cezasını kabul etmekteyim. Bu hususta herhangi bir itirazım bulunmamaktadır.
Ancak aynı olay kapsamında “aynaların eksik olması” gerekçesiyle tarafıma ayrıca idari para cezası uygulanmıştır.
Olaydan yaklaşık 1 saat önce tek taraflı küçük bir düşme yaşamış bulunmaktayım. Bu düşme neticesinde sol aynam yerinden çıkmıştır. Olay yerinde herhangi bir üçüncü şahıs zararı olmadığı ve çevrede resmi tutanak tutulmasını gerektirecek bir durum oluşmadığı için trafik kazası tutanağı düzenlenmemiştir.
Olay anında sanayiye gitmekteydim. Amacım düşme sonucu yerinden çıkan aynayı tamir ettirmek / yeniden taktırmaktı. Aynayı bilerek sökmüş ya da eksik donanımlı şekilde trafiğe çıkmış değilim.
Ayrıca trafik ekiplerini gördüğüm anda herhangi bir kaçma veya direnme davranışında bulunmamış, siren dahi çalmadan sağ sinyal vererek derhal güvenli şekilde durup motoru stop etmiş bulunmaktayım. Bu durum iyi niyetli olduğumu açıkça göstermektedir.
Tarafıma yazılan ayna cezası sonucunda sürücü ceza puanım 75 sınırını aşarak 90’a yükselmiş ve stajyer sürücülük statüm nedeniyle sürücü belgemin iptali sonucunu doğurmuştur.
Tek aynanın, kısa süre önce gerçekleşen düşme sonucu yerinden çıkmış olması nedeniyle tarafıma ayrıca ceza uygulanması; ehliyetimin tamamen iptal edilmesi gibi son derece ağır ve orantısız bir mağduriyet doğurmaktadır.
İdari yaptırımların temel ilkesi olan ölçülülük ve orantılılık ilkesi gereğince, kasıt unsuru bulunmayan ve ani gelişen bir durumdan kaynaklı bu eksiklik nedeniyle ehliyetimin iptaline sebebiyet verecek ceza puanı uygulanması hakkaniyete aykırıdır.
HUKUKİ NEDENLER:
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili mevzuat.
SONUÇ ve TALEP:
Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle;
…/…/2026 tarihli, … seri ve … sıra numaralı “ayna eksikliği” gerekçesiyle düzenlenen trafik idari para cezasının ve buna bağlı ceza puanının iptaline,
Yargılama giderlerinin idare üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Tarih: …/…/2026
İmza

dostum kırmızı ışık ceza puanı 20 olarak geçiyormuş İnternetten baktım nasıl tek seferde 70 puan alıyorsun? troll müsün anlamadım
kanka o cezayla birlikte 70 oldu ben tek seferde 70 oldu demedim ki

kimse yazdığımı sonuna kadar okumamış kırmızı ışık cezasına bir şey demiyorum

Ekmek parası bahanesi ile patronuna edemediğin lafları millete ediyorsun ve kuralların öneminin de farkında değilsin. Bu kafa ile trafikte ancak terörist olursun.

SULH CEZA HÂKİMLİĞİ’NE
(… NÖBETÇİ)
İTİRAZ EDEN (ŞÜPHELİ):
Ad Soyad: Emre Çetin
T.C. Kimlik No: …………………
Adres: ………………………………………
Telefon: …………………
KONU: Trafik idari para cezasına ve ceza puanına ilişkin itirazımdır.
AÇIKLAMALAR:
…/…/2026 tarihinde tarafıma, Antalya ili Döşemealtı ilçesinde yapılan trafik denetimi sırasında iki ayrı trafik idari para cezası düzenlenmiştir.
Tarafım stajyer sürücü olup, B sınıfı sürücü belgesini olay tarihinden yalnızca 3 gün önce almış bulunmaktayım.
Kırmızı ışık ihlali nedeniyle düzenlenen idari para cezasını kabul etmekteyim. Bu hususta herhangi bir itirazım bulunmamaktadır.
Ancak aynı olay kapsamında “aynaların eksik olması” gerekçesiyle tarafıma ayrıca idari para cezası uygulanmıştır.
Olaydan yaklaşık 1 saat önce tek taraflı küçük bir düşme yaşamış bulunmaktayım. Bu düşme neticesinde sol aynam yerinden çıkmıştır. Olay yerinde herhangi bir üçüncü şahıs zararı olmadığı ve çevrede resmi tutanak tutulmasını gerektirecek bir durum oluşmadığı için trafik kazası tutanağı düzenlenmemiştir.
Olay anında sanayiye gitmekteydim. Amacım düşme sonucu yerinden çıkan aynayı tamir ettirmek / yeniden taktırmaktı. Aynayı bilerek sökmüş ya da eksik donanımlı şekilde trafiğe çıkmış değilim.
Ayrıca trafik ekiplerini gördüğüm anda herhangi bir kaçma veya direnme davranışında bulunmamış, siren dahi çalmadan sağ sinyal vererek derhal güvenli şekilde durup motoru stop etmiş bulunmaktayım. Bu durum iyi niyetli olduğumu açıkça göstermektedir.
Tarafıma yazılan ayna cezası sonucunda sürücü ceza puanım 75 sınırını aşarak 90’a yükselmiş ve stajyer sürücülük statüm nedeniyle sürücü belgemin iptali sonucunu doğurmuştur.
Tek aynanın, kısa süre önce gerçekleşen düşme sonucu yerinden çıkmış olması nedeniyle tarafıma ayrıca ceza uygulanması; ehliyetimin tamamen iptal edilmesi gibi son derece ağır ve orantısız bir mağduriyet doğurmaktadır.
İdari yaptırımların temel ilkesi olan ölçülülük ve orantılılık ilkesi gereğince, kasıt unsuru bulunmayan ve ani gelişen bir durumdan kaynaklı bu eksiklik nedeniyle ehliyetimin iptaline sebebiyet verecek ceza puanı uygulanması hakkaniyete aykırıdır.
HUKUKİ NEDENLER:
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili mevzuat.
SONUÇ ve TALEP:
Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle;
…/…/2026 tarihli, … seri ve … sıra numaralı “ayna eksikliği” gerekçesiyle düzenlenen trafik idari para cezasının ve buna bağlı ceza puanının iptaline,
Yargılama giderlerinin idare üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Tarih: …/…/2026
İmza

kanka o cezayla birlikte 70 oldu ben tek seferde 70 oldu demedim ki
önceden 50 puan cezan var ise bu saçma sapan bir olay yüzünden ehliyetin gitmiş olmuyor maalesef.

ekmek parası dakika başı kırmızı ışık her ışıkta dursam günü 15 paketle bitiririm

kırmızı ışığa bişey demiyorum zaten o konuda sizin gibi siparişim nerde kaldı diyen insanlara paketini yetiştirmeye çalışıyordum

motordaydım kanka kuryelik yapıyorum dedim ya
ha hocam da insanların paketi sizden önemli mi orada kırmızıda geçince farklı birine çarpabilirdiniz sizinki biraz da suçu başkasına yüklemek oluyor sizene kimin ne dediğinden sağ salim o paketi goturdunuz mu goturdunuz ister 10 dakika ister 20 dakika sipariş verenlerde bunu düşünerek veriyordur diye düşünüyorum fakat dediğim gibi sizin konuşmalara bakınca suçu başkasına atmaya çalışıyormuşsunuz gibi oluyor

Uygunsuz davranış
Ekmek parası bahanesi ile patronuna edemediğin lafları millete ediyorsun ve kuralların öneminin de farkında değilsin. Bu kafa ile trafikte ancak terörist olursun.
patronuma laf edersem işimden olurum ki acele et diyen patronum değil senin gibi adi insanlar

önceden 50 puan cezan var ise bu saçma sapan bir olay yüzünden ehliyetin gitmiş olmuyor maalesef.
ayna cezası saçma her türlü haklıyım ayna konusunda

sadece ehliyetini kaptırıp ucuz atlatmasaydın bize agresif agresif yazabilecek miydin merak ediyorum

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri