Pc kendi kendine kapanıyor

Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
248
Reaksiyon skoru
72
Şimdi arkadaşlar öncelikle PC özellikleri şunlar:
ROG Strix 670E-E anakart
7800X3D CPU
4080 Suprim X
MEG S360 Coreliquid
2x16GB 6400MHz CL32 RAM
MAG A850GL PSU
990 Pro 2TB ve 970 Evo Plus 1TB SSD. Çıkış olarak Bluetooth klavye, mouse, kulaklık falan buralara çok güç harcamıyordur.
Kasa Corsair TD500V2 olması lazım.
Şimdi uzun zamandır sorunsuz tüm oyunları oynuyordum ancak son zamanlarda, özellikle 1 hafta önce kadar, PC açılırken direkt kapandı. RAM ışıkları, anakart ışıkları ve soğutucunun ekranı hala açıktı, veri yoktu. Sadece PSU açma/kapama tuşuna basınca tekrar açabiliyorum cihazı. Bugün ise art arda 4 kez falan oldu. Önce oyun ortasında oldu, sonra oyunu açmaya çalışırken, son 2'si de oyunu açamadan MSI Afterburner açıp kontrol edeyim derken kapandı. PSU tuşunu açıp kapatmadan PC tekrar açılmıyor.

Aklıma ilk olarak son dönemlerde elektriklerin sık kesilmesinden ötürü şebekede bir akım dalgalanması olabileceği geldi. PSU'nun koruma moduna geçtiğini falan düşünüyorum ancak başka elektronik cihazlarda bir sıkıntı yok. Ayrıyeten PSU acaba arızalanıyor olabilir mi diye düşünüyorum veya başka bir parçada, RAM'de vs. bir sıkıntı olabilir mi diye. Ama Kernel 41 hatası yani güç ile alakalı bir durum bence. Büyük ihtimalle PSU elektrik kaynaklı, belki çok küçük bir ihtimal anakartta bir şeyler oluyor olabilir gibi. Deneyimli, bilgili arkadaşlar var mı? Bir hafta daha duruma bakıp ona göre PSU'yu garantiye göndereceğim. Başına benzer şeyler gelen var mı?
 
Son düzenleme:
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Şimdi arkadaşlar öncelikle oc özellikşeri şunlar
Rog strix 670e-e anakart
7800x3d cpu
4080suprim x
Megs360 coreliquid
2x16gb 6400mhz cl32 ram
Mag a850gl psu
990 pro 2tb ve 970evo plus 1tb ssd çıkış olarak bluetotth klavye mouse kulaklık falan buralara çok güç harcamıyordur
Kasa corsair td500v2 olması lazım
Şimdi uzun zamandır sorunsuz tüm oyunları oynuyordum ancaj son zamanlarda özellşkşe 1 hafta önce kadar pc aöılırken direkt kapandı ram ışıkları anakart ışıkları ve soğutucunun ekranı hala açıktı veri yoktu sadece psu aç kapa tuşuna basınca tekrar açabiliyorum cihazı bugün ise art arta 4 kez falan oldu önce oyun ortasında oldu sonra oyunu açmaya çalışırken son 2 side oyunu açamadan msi afterburner açıp kontrol edeyim derken kapandı psu tulunu aç kapa yapmadan pc tekrar açılmıyor
Aklıma ilk olarak son dönemlerde elektriklerin sık kesilmesinden ötürü şebekede bir akım dalgalanması olabileceği
Psunun koruma moduna geçtiğini falan düşünüyorum ancak balka elektronik cihazlarda bir sıkıntı yok ayrıyeten osu acaba arızalanıyor olabilir mi diye düşünğyorum veya başka bir parçada ramde vs bir sıkıntı olabilir mi diye ama kernel 41 hatası yani güç ile alakalı bir durum bence büyük ihtimal psu lektrik kaynaklı belki çok küçük bir ihtimal anakartta birşeyler oluyor olabilir gibi deneyimli bilgili arkadaşlar var mı bir hafta daha duruma vakıp ona göre psuyu gatantiye göndereceğim başına benzer şeyler gelen var mı

Eğer bilgisayar bilgin, Türkçe bilgin gibiyse bozulması çok normal.
 
PSU koruma moduna alıp sizi böyle bir angaryayla uğraştıracağını sanmıyorum. Elektrik kesintisi sık yaşanıyorsa, PSU'nun kalitesinden bağımsız kesintisiz bir güç kaynağı şart. Ayrıca akım korumalı priz, eğer evdeki diğer elektrik çeken ürünler dengesiz davranıyorsa (atıyorum ampül arada ışığı kısılıp aniden geliyorsa) falan bir miktar da olsa PSU'ya gelen elektriği istikrara bağlar, ama çok faydası yoktur.

Bunun dışında BIOS ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi? Belki BIOS'tan bir ayar böyle bir korumaya yol açmış olabilir. Keza varsa BIOS güncellemesi falan da yapın. Farklı bir uzatma veya priz de deneyebilirsiniz.
 
Geri
Top