Öneri 🗣️Oyunlarda Drop Sorununa Son!👌

9080xt çıkarsa eğer çekersin direkt ama bence 1-2 nesil bekle 5060 ti 16gb tek başına çok güçlü bir de üstüne MFG var çook uzun süre yeterli.
2 sene Max bende olur onu biliyoruma ama acil para durumunda direkt satarım o ayrı 🙃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nereden aldın merak ettim :)
Bir de ikimci el mi sıfır mı
2 el ama dediğim gibi 2 - 3 aylık PC her şey vatandan alınma oturduğum ilçede denk geldi

AMD iyi güzel de NVIDIA'nın yaptığı yenilikleri çok geç yapıyor :D daha mfg bile gelmedi.
Bunun sebebinin amdnin Nvidia gibi donanımsal ve ağırlıklı olarak belli seriye özel çıkarmaktan ziyade yazılımsal çıkardığı ve bir çok kartta çalışmasını sağlamayı denediklerinden dolayı olduğunu düşünüyorum

AMD için ayarlar:
regedit yazıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\UMD bu yolu üst kısma yapıştırıyorsunuz sonra sağ taraftan ShaderCache isimli bir anahtar olacak onu bulun ve çift tıklayın , oradaki 30/31 değerini 32 yapın ve sistemi yeniden başlatın (önceden indirmez oyun oynarken diske yazılır o yüzden başlarda drop olması normal sonra bir daha olmayacak ben böyle kullanıyorum)

2 sene Max bende olur onu biliyoruma ama acil para durumunda direkt satarım o ayrı 🙃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 el ama dediğim gibi 2 - 3 aylık PC her şey vatandan alınma oturduğum ilçede denk geldi
38kya sıfır 5060ti sistrmler gelmişti.
33k saysak sisteme 5-6k uygun oluyor
Hayırlı olsun.

Yıl 2026 hala stuttering ve dropları durdurabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Durduramazsınız. Sadece etkisini minimuma indirebilirsiniz 👍

Stuttering ve dropların en büyük sebebi malesef; oyunun kendi motoru ve optimizasyonu. Oyunun ana kaynağını yenemezsiniz fakat sizin kaynaklarınızı doğru kullanmasına olanak tanırsınız

Bf2042 ye bak cillop gibi, cyberpunka bak cillop gibi, starfield leş, pubg fena değil, ready or not iyi gibi (tek bir map hariç adını unuttum. Böyle bir fps düşüşü yok) gibi gibi…

Rtx 5090 ve 9850x3d kullanan bir yakınım Throne And Libertyde 4k da herhangi bir dlss kullanmadan hayvan gibi drop yiyebiliyor. Gpu kullanımı anlık bir düşüp bir kalkıyor bütün yükü gpuya vermesine rağmen 👍 ki bu oyun cyberpunk değil starfield değil witcher 3 değil yani 🤔 dlss olmadan frame generationsız “native” boss kesiminde 50-60 fps alıyor 🤡 dlss ve frame generation açmasına rağmen boss fightında 100 fps anca alabiliyor çünkü oyunun optimizasyonu kötü. Dlss ve frame generation açınca gpu kullanımı düzeliyor. Ama pubg steami bir oynuyor yağ gibi akıcı zerre drop stutter yok

Stuttering ve drobu azaltmak için kesin kanıtlanmış bazı yöntemler var; bunlar
-windows içerisinde yapılan kendi ayarlamalarınız
-gpu panel üzerinde yaptığınız ayarlamalar (örn: herkesin bildiğinin aksine “maksimum performansı tercih et” daha çok drop yaşatır “optimum güç veya adı dengeli olan ayara göre)
-mouse polling rate üzerinde yaptığınız ayarlamalar
-mouse ve klavyeyi cpu veya anakart chipseti üzerinden çalıştırabileceğiniz yöntem (sisteminize göre değişiklik gösterir)
-bios üzerinde işlemciye yapacağınız smt, virtualization, çekirdek öncelikleri, global c states gibi ayarlar
-hyper-v mevzusu
-ramleri daha işlevsel bir şekilde overclocklamak
-gpudaki overclockun stabilitesinden emin olmadan overclocklu kullanmak (evet yaptığınız oc ekran kartının daha kötü performans vermesine sebep olabilir -en iyi stabilite yöntemi 2 şer dakikadan 20 loop 40 dakika port royal çalıştırmaktır. %99.5 ve üzerini hedeflemelisiniz %99.0 ve altı %99.7 gibi değerlere göre çok fazla drop yaşatabilir)
-V-sync durumları
-Çift CCD li işlemcilerde Core Parking mevzusu drop yaşatır
-Bottleneck (işlemci gpu gücü uyumu)
-Hatta işletim sistemi bile 😄 Windows11 e sonuna kadar karşıyım rezalet OS

Ama konu sahibinin emeğine sağlık 👍 işe yarayıp yaramadığını deneyimleyip görebilirsiniz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,973
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri