AMD ve NVIDIA hangi oyunlarda daha başarılı

Anladım hocam yani tamamen optimizasyonla alakalı oyunları üretirken kullanılan ekran kartı ile alakası yok doğru anladım değil mi yani AMD de kullanılsa oyunu üretirken NVIDIA da sadece her şey optimizeye bakıyor?
bilmem belki de paralar dönüyordur arkada şirketler arasında 😁

• Hahaha
Reaksiyonlar: XPCX
her zaman nvıdıa mantıklı yazılım olsun stabilze olsun bilindik markadan şaşmıcaksın
Amd bakkal mehmetin şirketi mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@ahmttunc hocam birkaç sorum olucaktı saf güçte yani DLSS vs açmadan Stellar Blade de daha fazla FPS veriyor NVIDIA'ya (saf güçte) oyuna ne yaptı da NVIDIA daha fazla FPS verebiliyor? Bir de başka bir bir sorum daha olacak oyunlara göre yani hangi ekran kartı hangi oyunda daha yüksek FPS veriyorsa ona göre alım seçimi yapmak daha mantıklı değil mi? Kısaca ekran kartı almak için oynadığımız oyunlarda verdiği FPS'ye göre seçim yapmak daha doğru değil midir?
Hocam buna cevap vermek zor, grafik işleme motorları çok komplike çalışıyor. Bir sürü polygonları işliyor ve her oyun motoru bunu farklı işliyor. Muhtemelen o oyunda nvidianın mimarisi daha verimli çalışıyordur.

• Muhteşem
Amd bakkal mehmetin şirketi mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam buna cevap vermek zor, grafik işleme motorları çok komplike çalışıyor. Bir sürü polygonları işliyor ve her oyun motoru bunu farklı işliyor. Muhtemelen o oyunda nvidianın mimarisi daha verimli çalışıyordur.
Anladım hocam teşekkür ederim :)

Yok kral ekran kartı alma döneminde değilim daha çok artık oyun tartışmasındayım.
Dediğiniz çok doğru hocam bir upgrade gelir bir şey olur durum değişebilir ama yinede bence NVIDIA her zaman bir adım öndedir ama bazı oyunlarda saf güçte native olarak AMD önde iken bazı oyunlarda saf güçte NVIDIA önde bunun ana nedeni acaba oyunu üretirken kullanılan bileşen mi yani AMD veya NVIDIA sistem olması ile mi alakalı?
Optimizasyon.
@ahmttunc hocam birkaç sorum olucaktı saf güçte yani DLSS vs açmadan Stellar Blade de daha fazla FPS veriyor NVIDIA'ya (saf güçte) oyuna ne yaptı da NVIDIA daha fazla FPS verebiliyor? Bir de başka bir bir sorum daha olacak oyunlara göre yani hangi ekran kartı hangi oyunda daha yüksek FPS veriyorsa ona göre alım seçimi yapmak daha mantıklı değil mi? Kısaca ekran kartı almak için oynadığımız oyunlarda verdiği FPS'ye göre seçim yapmak daha doğru değil midir?
Nvidia neredeyse her oyuna ilk çıktıgı gün dlss 4.5 desteği sunuyor ve DLAA kullanabiliyorsun. Bunlar kenar yumuşatma sorunlarını (taa) falan cözüyor. Amd de güzel ama nvidia daha konforlu şu an. 1440p de dldsr kullanmak da iş görüyor, Rdr2 de kullanıyordum taa sorunlarını azaltıyor.

• Muhteşem
Anladım hocam yani tamamen optimizasyonla alakalı oyunları üretirken kullanılan ekran kartı ile alakası yok doğru anladım değil mi yani AMD de kullanılsa oyunu üretirken NVIDIA da sadece her şey optimizeye bakıyor?
Oyunu üretirken firmalar bir karta bağlı kalmaz ki, yüzlerce çalışan var o firmalarda ve test süreci de her türlü sorunu görmek için birçok farklı kartla yapılır.

Bazı oyunların Nvidia veya AMD ile anlaşması olabilir bu oyunlar geliştirilirken Nvidia veya AMD o firmaya teknik konularda yardım eder ve bu yardımı tabii ki oyun kendi kartında daha iyi çalışacak şekilde yapar. Nvidia bu konuda baya iyi şu aralar, birsürü oyunla RTX ve DLSS için anlaşma yaptılar AMD çok geri kaldı.

Onun dışında konsol odaklı geliştirilen oyunlar genelde PC ye portlandığı zaman AMD kartlarda daha iyi çalışır çünkü konsollardaki mimari ona daha yakın.

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
dx11’de nvidia çok iyiydi amd sürücü sorunu yaşıyordu çünkü dx11’de işler driverin eline yüzüne bakiyordu. dx12de ise amd şahlandı cunku oyun artık doğrudan gpuya bakıyor amd ise saf gücüyle öne geçebiliyor.
Peki bir şey soracağım şu anda var olan bütün oyunların çoğunluğu DX11 ile mi üretiliyor DX12 ile mi yeni oyunlar zaten DX12 ile üretiliyor diye tahmin ediyorum DX11 ile üretilen yeni oyun var mıdır acaba :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,613
Üyeler
189,469
Son üye
mehmet.batkinn1
Geri