Bilgisayar fiyatları ne böyle

Reaksiyon skoru
2
Bu bilgisayar fiyatları sıfır fiyatı gibi satanlar ne yaşıyor ? Ben gece 3 4 kalkıp işe gidiyorum bak sırf güzel bir sistem alayım diye böyle bir düzen yok abi ben ne kadar çabalasamda fiyatlar uçuyor bu fiyatları uçuran yok mesela anakartım asus işlemcim ryzen yok rtx 5060 ekran kartlı diye diye fiyatları uçuran o arkadaşlar varya benim çektiğim rezilliği bak 17 yaşındayım çektiğim rezilliği bu yaşta kimse yapmaz inşallah bak inşallah bu çektiğim bütün rezillikler inşallah fiyatları uçuran arkadaşlar çaresiz bir güne gelir ne hakkımı helal ediyorum ne tebrik ediyorum sırf gözünüz 3 5 kuruşundaysa o gözünüz kör olsun ben daha bir şey demek istemiyorum iyi günler.

Bu bilgisayar fiyatları sıfır fiyatı gibi satanlar ne yaşıyor ? Ben gece 3 4 kalkıp işe gidiyorum bak sırf güzel bir sistem alayım diye böyle bir düzen yok abi ben ne kadar çabalasamda fiyatlar uçuyor bu fiyatları uçuran yok mesela anakartım asus işlemcim ryzen yok rtx 5060 ekran kartlı diye diye fiyatları uçuran o arkadaşlar varya benim çektiğim rezilliği bak 17 yaşındayım çektiğim rezilliği bu yaşta kimse yapmaz inşallah bak inşallah bu çektiğim bütün rezillikler inşallah fiyatları uçuran arkadaşlar çaresiz bir güne gelir ne hakkımı helal ediyorum ne tebrik ediyorum sırf gözünüz 3 5 kuruşundaysa o gözünüz kör olsun ben daha bir şey demek istemiyorum iyi günler.
Kerem merhaba dostum 26 yaşındayım hatta 27'ye giricem Nisan'da ben de görece daha hafif ama benzer savaşlar içerisindeyim. Maalesef yaşadığın ülkenin gerçekleri bunlar. Sen hangi 2.el sisteme bu kadar yükseldin spesifik olarak onu anlat hele.

Kerem merhaba dostum 26 yaşındayım hatta 27'ye giricem Nisan'da ben de görece daha hafif ama benzer savaşlar içerisindeyim. Maalesef yaşadığın ülkenin gerçekleri bunlar. Sen hangi 2.el sisteme bu kadar yükseldin spesifik olarak onu anlat hele.
Ya bir iki ilan gördüm diye yükselmedim bütün ilanlar ateş pahası yani üstüne benim ailemin maddi destek olarak üstüne fazla yüklenmemek için hammalık yapıyorum ya bıktım yemin ederim bıktım ya

Biladerim yaşım 40. Neler gördük neler.
Biraz sakin ol ve kendini akışa bırak.
Welcome to Türkiye anlayacağın.Daha dur yeni başladın bunalmaya 😃

Ya bir iki ilan gördüm diye yükselmedim bütün ilanlar ateş pahası yani üstüne benim ailemin maddi destek olarak üstüne fazla yüklenmemek için hammalık yapıyorum ya bıktım yemin ederim bıktım ya
Alım gücü açısından azalan bir grafik gösterdiğimiz için yaşıyorsun bunları bir şeyi alım zamanın geçtikçe alma ihtimalin düşüyor. Diyebileceğim bir şey yok Allah sabır versin.

Alım gücü açısından azalan bir grafik gösterdiğimiz için yaşıyorsun bunları bir şeyi alım zamanın geçtikçe alma ihtimalin düşüyor. Diyebileceğim bir şey yok Allah sabır versin.
Dünyanın şu anki ilerleyişiyle "yükselen" grafiğe geçmek dahi imkansız görünüyor şu anlık.

Kanka piyasa çok dalgalı 2.elde çok abartanlar da var evet bende 2 ay önce topladım bi rame 10k verdim sıfır adamlar mayıs da 2kya filan aldı bunları..

Sırf bir ürün için çalışmaya kendini yormaya değmez. Son model iphone almak için okuldan sonra çalışanları görmüştüm.

Dünyanın şu anki ilerleyişiyle "yükselen" grafiğe geçmek dahi imkansız görünüyor şu anlık.
Hocam bırakın yükselen grafiği stabilize bile olamadık insanlar marketlerden karton karton sigara alıp stok yapmaya çalışıyor şaka gibi :D

Hocam bırakın yükselen grafiği stabilize bile olamadık insanlar marketlerden karton karton sigara alıp stok yapmaya çalışıyor şaka gibi :D
Bu tr özelinde bir durum değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir ulkedeki genç nüfusun ekonomiden memnun olduğunu düşünmüyorum

Ben bu durumun en büyük sebebinin al-satçıların işin b*kunu çıkarmış olması sebebiyle olduğunu düşünüyorum. İndirim günlerinde uygun fiyatlı ürünü dibine kadar alan bunlar. 15 adet stok var. Bot kurup siteden otomatik çeken bunlar. İkinci elde uygun ürün görünce pirana gibi alıp anında satışa çıkaran bunlar. Eee gariban bizler ne yapıyor. Fiyatlara bakıyor, çok diyor. Halbuki o ürün ilk seferde ihtiyaç sahibine uygun fiyatla gidecekti. Adam aldı. Karını koydu. Satacak. Sen mecburi ya pahalıya alacan ya almayacaksın.

İncehesapta bir ekran kartı uygun fiyatlıydı. Adamlar anında vakumladı. Üstüne ürün daha ellerine ulaşmadan 5-8 bin TL kar koyup sarı sitede satışa koydular.

Mesela sen normal bir vatandaşsın. İhtiyacın olan ürünü alacaksın, ihtiyacın olmayanı satacaksın. İkinci el sitesine bir giriyorsun. Satacağın ürüne bakıyorsun. 30.000 TL olması gereken ürün 40.000 TL'ye gördün. Demek ki piyasası bu ürünün, bu ülkenin enayisi ben miyim diyorsun. Sen de diyorsun 42.000 TL'ye satayım o zaman. Piyasada yükseliyor ve şu an yaşadığımız gibi b*ku çıkıyor normal olarak. Kimse ürünü alamıyor, piyasa durağanlaşıyor.

Bir de şöyleleri var. Misal ben 5 bin TL'ye bir ürün koydum. Bir eleman geldi. Abi 2,5k olur mu? Ben bunlardan anlamıyorum, çocuğuma topluyorum, karne hediyesi yapacağım, bu kadar bütçem var falan diyor. Vicdan yapıyorsun hali ile. Bir şunun profile bakayım dedim. Lan benim sattığım ürünü 6k dan satıyor herif. 2,5k dan 3k dan benden alacak. Gerçekten kullanmak isteyene 6k dan satacak. Bir de ticari zeka diye kendisiyle övünecek, Ne diyeceksin bunlara.

O yüzden piyasanın bu halde olmasının en büyük sebebinin AL-SATÇILARIN piyasanın içinden geçmesi olduğunu düşünüyorum. Buna önlem alınmadığı veya alınamadığı her süre bu işin bu şekilde artarak devam edeceğine de eminim.

Geri