Mousem webte 8k Hz çıkmıyor

Selamlar bugün ark A9 ultra Max 2.0 aldım webteki bazı sitelerden polling rate testi yaptım ama 3 4k arası çıkıyor fakat bu sitede https://mousedpianalyzer.com/polling-rate-tester/#google_vignette ve razer polling rate tester uygulamasında full performans veriyor yani 8k.
Razer da 8k veriyorsa doğrudur en iyi ölçüm yeri bence razer doğru net sonuçlar veriyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her oyunda 8k desteklemiyor zaten şahsi görüşüm 4k da kullanmak

Web testlerinin bir kısmı 8K’yı doğru ölçemiyor, 3–4K’da limitleniyor. Razer tester 8K gösteriyorsa mouse büyük ihtimal 8K çalışıyordur. Anakart USB’sine takıp Chrome/Edge ile tekrar dene, hub kullanma.

Doğru ölçse de donanıma ve ürünün alıcısına bağlı 8K Hz istikrarlı da alamayabilirsiniz. Doğal olarak 8K Hz işlemciye yük bindiriyor, eğer işlemci güçlü değilse yükten bağımsız o veriyi aktarmada yetersiz kalabiliyor.

Mesela Scyrox V8 sitede test ettim. 8K Hz ayarlıyken en fazla 6K Hz gördü, hareket ederken de 3-4K civarında gezdi.

2026-02-27_01-19.webp

Scyrox 8K Hz için 240 Hz ve üstü monitör ve yukarıdaki donanımları öneriyor.

Ama ben genel olarak 1K Hz kullanıyorum, en ideali 2K Hz en fazla da 4K Hz deneyebilirsiniz. Açıkçası hem oyunlar hem donanımlar için 8K Hz şu anlık gereksiz kalıyor. Bir artısını da göremiyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri