MSI PRO B760M-P DDR4 / BIOS DESTEĞİ i5-14600KF

Reaksiyon skoru
4
Intel Core i5-14600KF işlemciyi bu anakart ile birlikte kullanmayı planlıyorum. Web sitesinde 14. nesil işlemcilerin desteklendiği belirtiliyor.
Ancak bazı kaynaklarda, 14. nesil işlemciler için sistemin açılabilmesi adına önce BIOS güncellemesi yapılması gerektiği ve bunun için de önce 13. nesil veya daha eski bir işlemci takılması gerektiği yazıyor.
Şu anda 13. nesil veya daha eski bir işlemciye sahip değilim.
Bu durumda i5-14600KF işlemciyi doğrudan takarsam sistem sorunsuz şekilde açılıp çalışır mı? Yoksa önceden BIOS güncellemesi yapılması zorunlu mudur?

gaming plus b760 ile kullanıyorum önceden yapma gibi bir durum yok taktıktan sonra da yapabilirsin uyumsuzluk değil microcode güncellemesi bu işlemcilerde voltaj sorunundan dolayı geldi o bios güncellemesi yapmazsan işlemcin hasar görebilir

gaming plus b760 ile kullanıyorum önceden yapma gibi bir durum yok taktıktan sonra da yapabilirsin uyumsuzluk değil microcode güncellemesi bu işlemcilerde voltaj sorunundan dolayı geldi o bios güncellemesi yapmazsan işlemcin hasar görebilir

Satın aldığım sitedeki yorumlarda bir kullanıcı aynı işlemciyle sistemi açamadığını yazmış. Anakart 2022–2023 çıkışlı olduğu için varsayılan BIOS ile 14. nesil desteklemiyormuş. BIOS güncellemesi yapınca sorunu çözmüş.
Yani önce 12. veya 13. nesil bir işlemciyle sistemi açıp BIOS güncellemesi yaptıktan sonra 14. nesile geçmek gerekiyor gibi görünüyor.
Benim elimde eski nesil işlemci olmadığı için kararsız kaldım. Sırf bu işlem için bilgisayarcıya 500–1000 TL vermek de istemiyorum.

Intel Core i5-14600KF işlemciyi bu anakart ile birlikte kullanmayı planlıyorum. Web sitesinde 14. nesil işlemcilerin desteklendiği belirtiliyor.
Ancak bazı kaynaklarda, 14. nesil işlemciler için sistemin açılabilmesi adına önce BIOS güncellemesi yapılması gerektiği ve bunun için de önce 13. nesil veya daha eski bir işlemci takılması gerektiği yazıyor.
Şu anda 13. nesil veya daha eski bir işlemciye sahip değilim.
Bu durumda i5-14600KF işlemciyi doğrudan takarsam sistem sorunsuz şekilde açılıp çalışır mı? Yoksa önceden BIOS güncellemesi yapılması zorunlu mudur?
bios sürümü eskiyse bios ekranı gelmeyebilir. i3 12100f gibi bişey takman gerekebilir. pc götürüp 5dk bios güncellerler. 200-300tl alırlar ama :D

Anakart ı sıfır mı ikinci el mi alınıyor ? iki durumda da aldınız kişi veya yer bios update edebilir bir türlü. Arkada bios update tuşu olmadığından ve ilk yazdım gibide satın alınan yerde elde eski işlemci yok diye yapamıyorsa mecburen bir yerde yaptırılcak.

Birde şu var 14600kf gibi ısınan bir işlemci için o anakart çok zayıf , vrm soğutma olmadığından ve düşük faz yapısı açısından.

Sıfır olarak aldım 4.400₺ ye. Uygun olması cezbetti diyebilirim. Hiç satıcıya update yaptırmak aklıma gelmedi, yaparlar mıydı o da ayrı bir soru. Lga 1700 Ddr4 de bu işlemciyi çalıştırabilecek uygun bir analart var mı. Bıos güncellemesi için beni uğraştırmasa iyi olur

Sıfır olarak aldım 4.400₺ ye. Uygun olması cezbetti diyebilirim. Hiç satıcıya update yaptırmak aklıma gelmedi, yaparlar mıydı o da ayrı bir soru. Lga 1700 Ddr4 de bu işlemciyi çalıştırabilecek uygun bir analart var mı. Bıos güncellemesi için beni uğraştırmasa iyi olur

Vatandan aldıysan faturanla birlikte gidersen yardımcı olurlar

Pttavm sitesinden aldım. İnventus Bilgisayar satıcısıydı. Şuan ürün kargoda olmadı başka, biraz daha üst seviye bir anakart bakmaya çalışacağım

Bence gerek yok güncellemenin bi yolunu bul yada dene belki görüntü alırsın, ddr4 üst seviye anakarta boşuna para vermiş olursun 2.el alırım dersen olabilir

İnventus büyük firmadır basit değil önceden aransalar belki yaparlardı ellerinde işlemci varsa.

Marka takıntınız yoksa bnm gibi 4000 e şu kart iyi hem de dolu soğutması ile falan. Bir kaç incelemesini görmüştüm fena kart değil. Daha boş anakartlar tabi daha pahalı. Karar sizin.

Geri