Bence sendeki psikolojik 1920 de fazla gördüğün için sana aşırı gelmiş. Oyunlarda da rahatsız olduğunu zannetmiyorum tamamen o 1920pps de verdiği ghosting performansına takıldın. Yine de sen bilirsin ben gerekli kaynakları attım, benim daha fazla yapacak bir şeyim yok. 240hz IPS ten geçip aynı performansı beklemek mantıksız zaten.
Cw olması kötü, başka bir modele geçebilirsiniz.
Bu modeli alabilirsin ama bunda da cw şikayetleri duydum.
Eğer cw istemezsen buna bak.
Ama kontrast oranında büyük bir düşüş yaşayacaksın, ayrıca IPS glow da olacak. Bunlara razıysan sıkıntı yok. Benim için ıps kadar hızlı olmasa da 960pps de yaptığı ghosting gayet yeterliydi. Oyunlarda sorun cıkaracağını düşünmüyorum. 1200:1 kontrast oranı ve IPS glow çok daha kötü bir deneyim yaşatıyor.
Alıntıyı görüntüle
960 PPS de bunu veriyor mu veriyor incelemesinden aldım testi. İncelemeci de 1920 de kullansaydı daha fazla ghosting olurdu.
Üst düzey mini LED VA monitörlerde aşağı-yukarı böyle ghosting yapıyor. Hala VA panel kullanılmasının sebebi yüksek kontrast oranı, çünkü dizi, film ve hikayeli oyun için bu şart. Ayrıca IPS glow problemi deneyimi zedelediği için karanlık bir ortamda keyif vermiyor.
Alıntıyı görüntüle
Yani mesele biraz ghosting'e karşılık yüksek kontrast oranı ve IPS glow dan kurtulmak. Daha iyi tepki süresi ile arasında seçim yapman gerekiyor. IPS panelin kusuru farklı, VA panelin kusuru farklı. Ghosting testini hızlandırıp yapmak yerine hikayeli-rekabetçi oyunlarda deneyip ondan sonra karar ver. Ama bunu yaparken 240hz IPS ten geçiş yaptığını unutma, rekabetçi oyunlarda hissedilir düzeyde daha kötü olacak. 240hz IPS ten 180hz VA ya geçiyorsun sonuçta. IPS bile olsa gözle görülür kayıp yaşarsın. Asıl önemli olan hikayeli oyun, masaüstü kullanım vs. Eğer rekabetçi de de üzmüyorsa sorun yok. Tabii benim için görüntüden çok hız önemli daha fazla öderim, kontrast kaybına ve IPS glow'a razıyım cidden hızlı olmalı diyorsan dediğim modellere bakabilirsin. Ama bence gayet iyi bir monitör kullanıyorsun.