❌İndirim Bitti! HP Omen Max (5090 / 275HX / 64 / 2 / HD) | 166 bin TL (6 taksit)

İndirim zaten bitti de yok abi değmezdi ya. 166 bin TL'den bahsediyoruz, para fiziki olarak cepten çıkmayınca belki çok belli edilmiyor ama inanılmaz yüksek bir mebla. Böyle bir para harcanacaksa hiç falsosu olmaması lazımdı, tıpkı HP Omen Max 16 AH0001NT (B8SK8EA) gibi. 5080 ile 5090 arasında aşırı bir fark yok gibi, ben daha F/P olacağı için sanırım 5080 modellere kayacağım. 100-120 civarına iyi makine alıp geçeceğim tabi denk gelirse.
Hocam bugün gidip bakma şansım oldu, kutu da 2k 1920x1200 yazıyor, ayrıca kullanılan ssd micron’un bir ssd’ siymiş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bugün gidip bakma şansım oldu, kutu da 2k 1920x1200 yazıyor, ayrıca kullanılan ssd micron’un bir ssd’ siymiş.
Ek ;

Bahsettiğiniz HP OMEN MAX 16-ah0003nt (B8SQ6EA) modelini kontrol ettim. HP, hem resmi kayıtlarında hem de ürünün kutusunda bu cihaz için 1920x1200 çözünürlükle birlikte "2K" ibaresini kullanıyor.

Burada markaların donanım pazarlama stratejisi ile kullanıcıların günlük teknoloji jargonu arasında büyük bir kavram karmaşası yatıyor. Kutusunda neden "2K" yazdığını şu şekilde açıklayabiliriz:

📦 Neden Kutusunda "2K" Yazıyor?

• Teknik (Sinema) Standartları: Görüntü standartlarını belirleyen DCI (Digital Cinema Initiatives) normlarına göre "2K", yatayda yaklaşık 2000 piksel barındıran ekranlar için kullanılan bir terimdir (orijinali 2048x1080). 1920x1200 çözünürlüğünde yatay piksel sayısı 2000'e çok yakın olduğu için, HP gibi markalar teknik bir açık bularak bunu yasal olarak "2K" sınıfına sokup bu şekilde pazarlayabiliyorlar.

• FHD'den Ayırma Çabası: 1920x1200 (WUXGA / FHD+), standart 1080p'den dikeyde daha geniş ve daha yetenekli bir ekran sunduğu için üreticiler bunu sıradan bir Full HD ekrandan ayırmak adına "2K" etiketiyle süslemeyi tercih ediyor.

Ekler

• IMG_1253.webp
    IMG_1253.webp
    1.6 MB · Hit: 25
Son düzenleme:
Hocam bugün gidip bakma şansım oldu.
Sen aldın mı cihazı? Değilse nereden gidip baktın acaba?

ayrıca kullanılan ssd micron’un bir ssd’ siymiş.
MTFDKBA2T0TGD-1BK1AABHA kodlu SSD ilginç bir seçim olmuş pek bulunan bir model değil. Okuma yazma hızları nasıl acaba?

Bahsettiğiniz HP OMEN MAX 16-ah0003nt (B8SQ6EA) modelini kontrol ettim. Kutuda 2k 1920x1200 yazıyor. HP, hem resmi kayıtlarında hem de ürünün kutusunda bu cihaz için 1920x1200 çözünürlükle birlikte "2K" ibaresini kullanıyor.
Evet, bir önceki sayfada tüm modelleri belirtmiştim. Konudaki 3NT'nin tüm özellikleri.
1920x1200 asla 2K değildir, 2K ibaresi kullanılamaz, bu çözünürlüğün adı WUXGA'dır, 16:10 formatındadır.
Bariz kullanıcıyı yanıltan bir ibare var, bu çözünürlüğü kullanan başka hiçbir marka buna 2K demiyor...

Son düzenleme:
Sen aldın mı cihazı? Değilse nereden gidip baktın acaba?

MTFDKBA2T0TGD-1BK1AABHA kodlu SSD ilginç bir seçim olmuş pek bulunan bir model değil. Okuma yazma hızları nasıl acaba?

Evet, bir önceki sayfada tüm modelleri belirtmiştim. Konudaki 3NT'nin tüm özellikleri.
1920x1200 asla 2K değildir, 2K ibaresi kullanılamaz, bu çözünürlüğün adı WUXGA'dır, 16:10 formatındadır.
Bariz kullanıcıyı yanıltan bir ibare var, bu çözünürlüğü kullanan başka hiçbir marka buna 2K demiyor...
Hocam 7000mb yazma ve okuma hızı var.

Mediamarkt’a gidip inceledim.
Kutusunu görme şansım oldu.
Kutuda 2k 1920x1200 ibaresi bariz şekilde yer alıyor.
Bu arada ürünü 166000Tl ye satın aldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 7000mb yazma ve okuma hızı var.

Mediamarkt’a gidip inceledim.
Kutusunu görme şansım oldu.
Kutuda 2k 1920x1200 ibaresi bariz şekilde yer alıyor.
Bu arada ürünü 166000Tl ye satın aldım.
İu an duruma göre teslim alıcam. Düşünme aşamasındayım açıkcası.

Şu an duruma göre teslim alıcam. Düşünme aşamasındayım açıkcası.
1-2 aya yeni işlemcili modeller geleceği için hareketli bir laptop "stok eritme" fırsatları ortamı var. 166 bin TL aşırı çok bir para. İçine sinmeyen bir ürün olacak sonra pişman olacaksan bence bu topa girme. Mesela ben, dönüp durup ekranını dert ettiğim için vazgeçtim, içim ferahladı resmen. OLED olan AH0001NT (B8SK8EA) modeli şu an ~191k mesela, 170-180k'ya düşse üzülmez misin? Hesabını buna göre yap.

1-2 aya yeni işlemcili modeller geleceği için hareketli bir laptop "stok eritme" fırsatları ortamı var. 166 bin TL aşırı çok bir para. İçine sinmeyen bir ürün olacak sonra pişman olacaksan bence bu topa girme. Mesela ben, dönüp durup ekranını dert ettiğim için vazgeçtim, içim ferahladı resmen. OLED olan AH0001NT (B8SK8EA) modeli şu an ~191k mesela, 170-180k'ya düşse üzülmez misin? Hesabını buna göre yap.
Hocam bu dediğini düşününce vazgeçsem daha mantıklı gibi geldi. Teşekkür ederim desteğin için… bakalım

Hocam bu dediğini düşününce vazgeçsem daha mantıklı gibi geldi. Teşekkür ederim desteğin için… bakalım
Kimisinde iyi monitör vardır, takar 4K OLED cayır cayır kullanır yada kendi paneli ile kullanır FHD'den rahatsız olmaz vs. Tamamen senin bileceğin iş.

Kimisinde iyi monitör vardır, takar 4K OLED cayır cayır kullanır yada kendi paneli ile kullanır FHD'den rahatsız olmaz vs. Tamamen senin bileceğin iş.
Full hd de ekran kartı kullanımı yüzde yüz olur mu? Darboğaz kesin olur gibi geliyor. Ondan dolayı en büyük soru işareti orada

Yanlış görmüyorsam default indirimsiz fiyatı 170 bin TL olmuş. Bu fiyat üzerinden tekrar %10 indirim yerse 153 bin TL'e düşecektir.

1772527302175.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,583
Üyeler
190,768
Son üye
Riwi
Geri