Samsung Odyssey OLED G5 G50SF Alınır mı

Eror404

80+
Reaksiyon skoru
40
2k 10 bit ve oled paneli ile cok ilgimi cektı ve amazondan 9 taksit ile almayı dusunuyorum ama aklımdakı en buyuk soru ıse su ıdı oled paneller yanma sıkıntıları oldugu gıbı bende arastırdım samsung turkıye wp yazdım ve dedılerkı bozuldugu zaman bakılması lazım falan fıstan cok guven vermedı ama samsungun kendı sıtesınde yazan bır ıbare dikkatimi çekti ve tam benlik monitör tek takıldıgım konusu 200 nıt parlaklık olması oda oled monıtor ıcın normal sanırım ?
1772211778973.webp
sizce de oled falan yanınca sorun olur mu ? sonucta resmı sıtesınde yazana gore ekran yanması garantı kapsamındadır yazılmış sizcede bu fiyata ve amazondan 9 taksit imkanına iyi bir monitör değil mi ?

Samsung servis ve garantisi... Olayım olmadı ama banada güven vermedi, benim de monitör Samsung, yanında kumandası var, Mh ye soruyorum kumanda ne renk? - beyaz. Bana siyah geldi diyorum, evet bazen öyle olabiliyor dedi😂 3 kere yaptım bunu kabaca aynı. Beyaz kumanda vermiyorlar yani. O yüzden ben OLED alana ancak bir şey olursa kaldırabilecek durumdaysan al diyorum. Burn in olursa da garanti kapsarsa mutlu olursun diyorum.

Samsung servis ve garantisi... Olayım olmadı ama banada güven vermedi, benim de monitör Samsung, yanında kumandası var, Mh ye soruyorum kumanda ne renk? - beyaz. Bana siyah geldi diyorum, evet bazen öyle olabiliyor dedi😂 3 kere yaptım bunu kabaca aynı. Beyaz kumanda vermiyorlar yani. O yüzden ben OLED alana ancak bir şey olursa kaldırabilecek durumdaysan al diyorum. Burn in olursa da garanti kapsarsa mutlu olursun diyorum.
valla hocam bılemıyorum kı olede bırsey olursa bıldıgınız gıbı cop oluyor malesef buda bence cok buyuk sıkıntı ama alıenware falan baktıgımda ıps 180hz kalıtelı falan onlarda 13k ona 13k verene kadar samsung almak daha mantıklı bence kesınlıkle hemde oled sızce ne yapmalıyım ?

oled yanması var ve bilinçli üretiliyor tekrar satmak için üretiliyor

valla hocam bılemıyorum kı olede bırsey olursa bıldıgınız gıbı cop oluyor malesef buda bence cok buyuk sıkıntı ama alıenware falan baktıgımda ıps 180hz kalıtelı falan onlarda 13k ona 13k verene kadar samsung almak daha mantıklı bence kesınlıkle hemde oled sızce ne yapmalıyım ?
Ben OLED aldım kullanıyorum, sanırım 1 veya 2. nesil. 1 yıl olmak üzere sorun yok. Eğer aldığın monitörün paneli 3 ve 4. nesil ise daha iyi. Panelin nesline bak.

Ben OLED aldım kullanıyorum, sanırım 1 veya 2. nesil. 1 yıl olmak üzere sorun yok. Eğer aldığın monitörün paneli 3 ve 4. nesil ise daha iyi. Panelin nesline bak.
Gen 3 panel hocam zaten öyle hemen kolay kolay bir sorun olmuyor aynı ekranda uzun sürüler bırakmadığın sürece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oled yanması var ve bilinçli üretiliyor tekrar satmak için üretiliyor
Vallahi hocam iki yıl zaten Samsung garanti veriyor üstte de yazısını bıraktım hatta şu anda bırakayım iki yıldan sonra bakılır icabına ki üç seneden sonra aşınmalar başlar gözde görülmeyecek şekilde

Ekler

• IMG_1330.webp
    IMG_1330.webp
    93.8 KB · Hit: 39
Gen 3 panel hocam zaten öyle hemen kolay kolay bir sorun olmuyor aynı ekranda uzun sürüler bırakmadığın sürece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vallahi hocam iki yıl zaten Samsung garanti veriyor üstte de yazısını bıraktım hatta şu anda bırakayım iki yıldan sonra bakılır icabına ki üç seneden sonra aşınmalar başlar gözde görülmeyecek şekilde
Garanti veremeyiz ya, zaten ilk iki yıl bence sorun olmaz, ondan sonra sorun olur. Onu bilerek al diyorum, atıyorum 3. veya 4. yıl monitör değiştirmeye gelince pişman olma. Onun dışında 2k monitör güzel, fiyatta 20k, bende o civara almıştım. OLED'i denemek lazım, ben harbi sevdim.

IPS ten daha iyisi var q27g42xne. 8400 tl çok mantıklı bir tercih.

eger odan cok aydinliksa pc masanin arkasinda pencere varsa qd oled mukemmel olmaz odayi karartman gerekir ayni zamanda geceleri tamamen isiklari kapattiginda da siyahlar biraz morumsu olabilir bunlari astiysan zaten modern oledlerle yanma vs olmuyor onlemek icin ozellikleri var bunlari goz onunde bulundurarak karar ver

eger odan cok aydinliksa pc masanin arkasinda pencere varsa qd oled mukemmel olmaz odayi karartman gerekir ayni zamanda geceleri tamamen isiklari kapattiginda da siyahlar biraz morumsu olabilir bunlari astiysan zaten modern oledlerle yanma vs olmuyor onlemek icin ozellikleri var bunlari goz onunde bulundurarak karar ver
hocam alienware aldım sorunsuz gelirse ebrar bilgisayardan insallah kullanacagız
1772482606254.webp

Geri