B650M, Ryzen 5 7500F ve Intel Arc B580 Sistem Uyumluluğu ve Parça Tavsiyesi

glie

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar arkadaşlar,

Yavaş yavaş yeni bir oyun bilgisayarı topluyorum ve indirim yakaladıkça parçaları tamamlamaya çalışıyorum. 🖥️ Sistemin ana hatlarını şu şekilde planladım:

• Anakart: Colorful Battle-AX B650M-Plus (Satın alındı ✅)
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Intel Arc B580 🎮
  • Soğutucu: İleride işlemci yükseltme ihtimalimi düşünerek, ileriye dönük olması açısından Thermalright Peerless Assassin modelini tercih etmeyi planlıyorum. ❄️
Güç kaynağı tarafında ise sistemi sağlama almak adına 700W veya 750W bir PSU almayı düşünüyorum. Bu bileşenlerle uyumlu çalışacak performanslı RAM ve SSD başta olmak üzere, diğer eksik komponentler için fiyat/performans odaklı tavsiyelerinizi bekliyorum. 🚀

Ayrıca, yukarıda belirttiğim parçalar arasında herhangi bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Özellikle yeni nesil Intel Arc kartın bu sistemle performansı ve PSU kapasitesi hakkındaki görüşleriniz benim için çok değerli. 🛠️

Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler! ✨

Uyumluluk sorunu olmaz. Ekran kartını daha almadıysan ve bütçen varsa 9060XT ile değiştir.

Uyumluluk sorunu olmaz. Ekran kartını daha almadıysan ve bütçen varsa 9060XT ile değiştir.
Değerli yorumların ve SSD tavsiyen için teşekkür ederim, önerdiğin modeli listeme ekledim, aklımda bulunacak.

Bütçem şu an kısıtlı olduğu için daha üst modellere çıkmam pek mümkün görünmüyor. Yaklaşık 8.500 TL civarına ikinci el bir Intel Arc B580 buldum; bu fiyat bandında benim için en mantıklı seçenek bu olacak gibi duruyor.

Güç kaynağı tarafında ise, toplamayı planladığım Ryzen 5 7500F ve Arc B580 ikilisinin güç tüketim değerlerini göz önüne aldığımda, 700W veya 750W kaliteli bir ünitenin sistemi rahatlıkla besleyeceğini ve yeterli payı bırakacağını düşünüyorum. Bu nedenle 800W şu aşamada bütçemi gereksiz zorlayabilir; ancak bu konuda kritik bir uyarın veya "şundan dolayı mutlaka 800W olmalı" dediğin bir nokta varsa dinlemek isterim. 🛠️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gpu değiş yapay zeka azalt.
Önerin için teşekkürler. Intel Arc B580 yerine, benzer bütçede (max 17.000 bandında) hangi ekran kartını tavsiye edersin? "Yapay zekayı azalt" diyerek tam olarak hangi modelleri veya hangi dezavantajı kastettiğini biraz daha açabilirsen çok sevinirim. Tavsiyeni değerlendirmek isterim.

Değerli yorumların ve SSD tavsiyen için teşekkür ederim, önerdiğin modeli listeme ekledim, aklımda bulunacak.

Bütçem şu an kısıtlı olduğu için daha üst modellere çıkmam pek mümkün görünmüyor. Yaklaşık 8.500 TL civarına ikinci el bir Intel Arc B580 buldum; bu fiyat bandında benim için en mantıklı seçenek bu olacak gibi duruyor.

Güç kaynağı tarafında ise, toplamayı planladığım Ryzen 5 7500F ve Arc B580 ikilisinin güç tüketim değerlerini göz önüne aldığımda, 700W veya 750W kaliteli bir ünitenin sistemi rahatlıkla besleyeceğini ve yeterli payı bırakacağını düşünüyorum. Bu nedenle 800W şu aşamada bütçemi gereksiz zorlayabilir; ancak bu konuda kritik bir uyarın veya "şundan dolayı mutlaka 800W olmalı" dediğin bir nokta varsa dinlemek isterim. 🛠️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önerin için teşekkürler. Intel Arc B580 yerine, benzer bütçede (max 17.000 bandında) hangi ekran kartını tavsiye edersin? "Yapay zekayı azalt" diyerek tam olarak hangi modelleri veya hangi dezavantajı kastettiğini biraz daha açabilirsen çok sevinirim. Tavsiyeni değerlendirmek isterim.
Kapasiteden dolayı önermedim fiyatına göre iyi bir güç kaynağı. Doğru model aldıktan sonra 500W bile olur B580 için.

Kapasiteden dolayı önermedim fiyatına göre iyi bir güç kaynağı. Doğru model aldıktan sonra 500W bile olur B580 için.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. 500W konusundaki teknik yorumun içimi rahatlattı, seçim yaparken bu detayı göz önünde bulunduracağım. SSD tavsiyelerinle birlikte tüm bu bilgiler mutlaka aklımda bulunacak, desteğin için sağ ol.

Geri