Bilgili arkadaşlar toplanmış, ufak bir soru sormak istiyorum. G6 var bende 360hz olan. Yorumlardan anladığım kadarıyla mat değil. Mat olsa ne değişirdi?
Glossy, yakınlık sensörü, daha iyi malzeme kalitesi, daha iyi osd menüsü, daha iyi ergonomi, daha fazla yanma koruyucu özellik, 3 yıl yanma garantisi vb farklılıklar var. Tek eksisi parlaklık olarak diğer qd oled monitörlerden daha zayıf olması. Aynı G5 gibi parlaklığı kırpılmış bir model. 6.500 TL farka değer bence. Ama bu kadar çıkmışken bu modelleri almak yerine xg27aqwmg yi beklerdim. Hem sdr hem de HDR da parlak olabiliyor. Ayrıca 4.nesil olması sayesinde ışık altında en iyi siyah derinliğini sağlayan modellerden birisi. Ayrıca ömür açısındanda 4.nesil daha iyi olur. 26k bütçeyi 30k ya çıkarmak gerekiyor bu yüzden. Ama çıkmıyorsa yapacak bir şey yok. 26k civarında en iyi görüntü şu an Xg27aqdmgr modelinde var. Ama Xg27aqdmg sorunlu bir model olduğundan yeni R versiyonu da sorunlu olabilir. Kullanıcı yorumlarına bakmak gerekiyor emin olmak icin. QD oled olarak xg27aqdmes sorun çıkarmaz. Sorunlar daha çok woled tarafından kaynaklı oluyor.
WOLED sorunlarindan korkuyorum. QD-OLED'lerde de hem G5 hem de onerdiginiz xg27aqdmes parlaklik olarak 200 nit gorunuyorlar ve ciddi dusuk bir parlaklik bu. Yazlari parlak sayilabilecek bir odada yasiyorum. 30k'ya kadar glossy qd-oled olarak tavsiyeniz sadece xg27aqdmes mi olur? Daha parlak bir model var mi onerebileceginiz? İlla WOLED al diyorsanız sorun yaşadığımda iade kabul edebilecek bir satıcıdan önerirseniz çok mutlu olurum.
WOLED sorunlarindan korkuyorum. QD-OLED'lerde de hem G5 hem de onerdiginiz xg27aqdmes parlaklik olarak 200 nit gorunuyorlar ve ciddi dusuk bir parlaklik bu. Yazlari parlak sayilabilecek bir odada yasiyorum. 30k'ya kadar glossy qd-oled olarak tavsiyeniz sadece xg27aqdmes mi olur? Daha parlak bir model var mi onerebileceginiz? İlla WOLED al diyorsanız sorun yaşadığımda iade kabul edebilecek bir satıcıdan önerirseniz çok mutlu olurum.
Bu model 250nit. Oled için sdr da 250nit yeterli. 300'e kadar gayet iyi 300 üstüne ihtiyaç yok. Oled de 300nit demek lcd de 500nit anlamına geliyor zaten. Sonsuz kontrast oranı sundugundan gözümüze parlak geliyorlar.
Bu oled çok lanet bi teknoloji. 32 inç 4K da çok konforlu bi boyut.
Uygun fiyatlı diye 32 inç 4K IPS bir model tercih ettim ama oled'i de uzun süre kullandığım için kafam sürekli OLED'e kayıyor. En sonunda 32"4K IPS ve 32"4K OLED monitörü birlikte kullanmaya karar verdim. Biri gündelik işler ve iş için diğeri oyun ve içerik için. Neyse ki uygun fiyata denk getirdim iki monitörün bana maliyeti 41 - 42 bin seviyesinde kaldı
QD-Oled için tablo güncellendiğinde Samsung içinde yapacağım. W-Oled ve Tandem W-Oled farkı Gen 3 de 2 mavi ve 1 sarı katman, gen 4 de ise 2 mavi, 1 yeşil ve 1 kırmızı katman bulunuyor. W-Oled > 2 mavi ve 1 sarı katman= Üretilen ışık beyaz olduğu için W-Oled (eski nesil panel) Tandem W-Oled...
www.technopat.net
QD oled daha basit
2k 27'' modellerin tamamı 3.nesil qd oled
2k 34'' 360hz modeller 5.nesil
4k 27'' modeller 4.nesil
4k 32'' 2025 ve öncesi modeller 3.nesil
4k 32'' ces 2026 da tanıtılan 2026 modeller 4.nesil
Dell alınır srgb modunda yanlıs gamayı kullandıgı icin srgb modu soluk. Ama novideosrgb ile bu sorunu çözebilirsiniz. Satıcı ebrar bilgisayar ise önermem orası sıkıntılı.
Post automatically merged:
Hangisi 62k?
6 yıl LCD monitörün bile dayanacağı meçhul.
dp 1.4 ve dp 2.1 arasında teorik olarak olsa da gözle görülür hiç bir fark yok. Bu yüzden dp 1.4 yaygın olarak kullanılıyor. QD-oled teknik olarak rgb ama dikey olarak konumlanmadığı için metin problemleri oluşuyor. 5.nesil de dikey olarak değiştirildi artık metin problemleri yok. Ama Ultrawide modellere özel şu an.
Merhaba ben de Asus ROG Strix OLED XG27AQDMES modelini almayı düşünüyorum lakin incelemesini göremedim İlk defa Oled panel alacağım oyun için.26k bütçem var tam olarak sizce ne almalıyım öneriniz varmı güzel bir model almak istiyorum.Sonradan ise
Arkadaşlar samsung oled monitörler de joyistik sorunu varmış kullanan arkadaşlar böyle sorunla karşılaştınız mı bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim
Arkadaşlar samsung oled monitörler de joyistik sorunu varmış kullanan arkadaşlar böyle sorunla karşılaştınız mı bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim