Üniversite ile askerlik erteleme

pyongyang

80+
Reaksiyon skoru
138
Dostlar, 2 yıllık alternatif enerji kaynakları mezunuyum. Askerlik 2026'nın Haziran ayında gösteriyor. Okul nedeniyle zaten ertelenmişti.

Şimdi bir daha erteleme şansım var mı? Kafama göre erteleyebiliyor muyum yoksa tekrardan sınava girip üniversite mi kazanmam gerek?

Şu an çalışıyorum. Uzaktan öğretim ile bir yerlere girsem ertelenir mi?

evet herhangi bir lisans egitimine kayit olman bir kere daha 1 yil erteleme hakkini verir erteleme sonrasi bir tane daha lisans egitimine kayit olman bir kere daha erteleme hakki verir(lisans egitimi tarafindan ilisigin kesilirse lisans egitiminin verdigi erteleme aninda biter) bunu 28 yasina kadar yapabilirsin ama cok erteleme yasin ilerlediginde askerligini yapmakta cok zorlanabilirsin
erteleme icin askerlik seyine gitmen gerekiyormuydu hatirlamiyorum ama gidipte sorabilirsin net cevap verirler

Önlisans üzerine tekrar önlisans olursa erteleme olmuyor 4 yıllık bir bölüm yazman lazım. açıktan da yazabilirsin diye biliyorum açık olunca da erteleme olabiliyor.Askere gidip kendini deliye vurursan muaf alabilme şansın var ama ileride bir etkisi olur mu bilmiyorum. birtane arkadaşım psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirterek muaf aldı geçen ay gitmişti 2 hafta sonra geri geldi . Doktor raporundan dolayı çocuğunda hiç bir şeyi yok normalde.

Önlisans üzerine tekrar önlisans olursa erteleme olmuyor 4 yıllık bir bölüm yazman lazım. açıktan da yazabilirsin diye biliyorum açık olunca da erteleme olabiliyor.Askere gidip kendini deliye vurursan muaf alabilme şansın var ama ileride bir etkisi olur mu bilmiyorum. birtane arkadaşım psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirterek muaf aldı geçen ay gitmişti 2 hafta sonra geri geldi . Doktor raporundan dolayı çocuğunda hiç bir şeyi yok normalde.
Bende şuan 2 yıllık üni okuyorum 2. Senesindeyim ama işten dolayı gidemiyorum askerlik ertelensin diye yarın geç kayıttan yks ye kayıt olacağım. 4 yıllık açıköğretime girmek zor mu hiç bilgim yok internetteki bilgilerde çok karışık yardım lazım. Ve sınav sonucu çıktığında kayıt nasıl yapılıyor?

Devlet veya bazı özel sektörde iş bulması zorlaşır sadece

Hocam eğer erteleme işin okul itibariyle son buluyorsa ertelemek için sadece bir kaç şart var mevzuatta.
1- bir yüksek lisans programına kayıt yapmış olman lazım
2- Yurt dışında bir eğitim amaçlı (dil okulu vs) erteleme mümkün
En son ihtimalde mevzuatta savaşta ve barışta askerlik yapamayacak bir hastalığın var ise bir yıl erteleme veya tamamen savaşta ve barışta askerlik yapamaz belgesi alabiliyorsun yani çürük raporu.

Bende şuan 2 yıllık üni okuyorum 2. Senesindeyim ama işten dolayı gidemiyorum askerlik ertelensin diye yarın geç kayıttan yks ye kayıt olacağım. 4 yıllık açıköğretime girmek zor mu hiç bilgim yok internetteki bilgilerde çok karışık yardım lazım. Ve sınav sonucu çıktığında kayıt nasıl yapılıyor?
eğer 2 yıllığı öylesine okuyorsan okulu uzat kafan rahat etsin tanıdık bir çok kişi öyle yapmıştı.

eğer 2 yıllığı öylesine okuyorsan okulu uzat kafan rahat etsin tanıdık bir çok kişi öyle yapmıştı.
Sonra lisansa Başvur + ustune bide yüksek lisans yap ohh 35 e kadar beklersin. Ozaman kadar ztn zorunlu askerlik kalkar

Sonra lisansa Başvur + ustune bide yüksek lisans yap ohh 35 e kadar beklersin. Ozaman kadar ztn zorunlu askerlik kalkar
pek öylede olmaz kendinizi öyle şartlamayın hocam :d dahda askerlik 9 aya tekrar çıksın diye gündeme gelmişti meclistekilerde
hem bedelli için devlete gelir kaynağı hemde devlete iş gücü olarak bakılıyor mecliste bu durum

okuduğun okulu hemen bitirme bir kaç ders bırak okulu bitirir tekrar okul işin vs olmazsa erteleme tecil direk düşüyor.Bölüm önemsizse ve çalışıyorsan uzatabildiğin kadar uzat o 2 senelik bölümü. Benim aklım olsa zamanında ders bırakırdım okuldan mezun olur olmaz erteleme düştü bende .Hemen işe başladım bedelli parası biriktirdim kaza yaptım artık muafiyetim var :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,500
Üyeler
190,754
Son üye
rescover
Geri