Hocam bı macun yenileyin derimValorant oynuyorum işlemci 70 dereceyi geçince kendini kısıyor 1.6 GHz çalışıyor ve 40w Tan 20 w a düşüyor
macunu yeni değiştirdim 1 hafta oldu değiştireli stok fan var 71 72 derece olduğu gibi gendini kısıyorHocam bı macun yenileyin derim
i5 2400 vardı ondada oluyordu i7 2600 e geçtim 1 hafta önce termal macun sürdüm sonraİşlemcin veya anakart ısınma problemi yaşıyor olabilir misin? Genelde ondan dolayı olur. Bu durumda anakart VRAM ısınma problemi olabilir.
95W tdpli i7 2600ü stok soğutucu ile soğutamazsınmacunu yeni değiştirdim 1 hafta oldu değiştireli stok fan var 71 72 derece olduğu gibi gendini kısıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
i5 2400 vardı ondada oluyordu i7 2600 e geçtim 1 hafta önce termal macun sürdüm sonra
Bundan önce i5 2400 kullanıyordum oda anakart değiştirince böyle oluyordu 80 derecede GTA 5 oynuyordum sorun yoktu şuan böyle 72 derecede böyle olması mümkün değil95W tdpli i7 2600ü stok soğutucu ile soğutamazsın
Alıntıyı görüntüle
Tjmaxi zaten 72 72ye direkt vuruncada ghz kısar tabi soğutucu alman lazım LGA1155 destekli
bütçen ne bilmiyorum ama kupon mupon bulup şunu al o dandirik soğutucuyla max o kadar olur
mimarisi 72C üzerinden geliştirilmiş nesildir. çoook eski olduğu için 72 üzerini anca mod veya özel biosla geçebilirsin. eğer yoksa hertürlü frenlerBundan önce i5 2400 kullanıyordum oda anakart değiştirince böyle oluyordu 80 derecede GTA 5 oynuyordum sorun yoktu şuan böyle 72 derecede böyle olması mümkün değil
İşlemcinin tcase sıcaklığında bir şey yoktur yeni macun sürdümYorumlar yanlış bilgi dolmuş. Konu sahibi Tcase sıcaklığını söylemiyordur 72 derece çekirdek sıcaklığıdır ve bu değer yüksek değil. Tcase nedir onu araştırın ve yorum yapın.
Tcase ve Tjunction farklı yerlerin sıcaklık değerlerini gösterir. Senin 72 derece olan değer Tjunction ve 72 derece fazla değil ideal bile diyebiliriz.İşlemcinin tcase sıcaklığında bir şey yoktur yeni macun sürdüm
Sorunu nasıl düzeltebilirizTcase ve Tjunction farklı yerlerin sıcaklık değerlerini gösterir. Senin 72 derece olan değer Tjunction ve 72 derece fazla değil ideal bile diyebiliriz.
Tcase max 72.6 derece.
Tjunction max 95-100 derece olur. 85 derece üstü önerilmez ama 95-100 derece üstünde hız kısıtlaması olur.
72 derecede işlemcinin hız düşürmesi gibi bir durum olmaz. Ve 72 derece fazla değil. Senin sorunun başka bir şey. Sıcaklık sorunu yok.
Tcase değeri entegre ısı yayıcının (IHS) merkezinde izin verilen maksimum sıcaklıktır.
Tjunction degeri Çekirdeklerin içindeki gerçek sıcaklıktır. Ve msi afterburner gibi uygulamalar bu değeri gösterir.
HWiNFO indirip Performance Limit Reasons kısmına bakar mısın? Sorun birçok neden yüzünden olabilir.Sorunu nasıl düzeltebiliriz